Vacante

#bruxelles #istanbul #berlin #muzee #dinozauri #chicago #muzeu de istorie naturala

4 muzee de istorie naturala unde poti admira schelete de dinozauri

Desi au disparut in urma cu zeci de milioane de ani, dinozaurii reprezinta in continuare unul dintre cele mai fascinante subiecte pentru cercetatori, dar si pentru oamenii de rand. Daca te gandesti sa pleci in vacanta si ai in plan sa vizitezi muzee de istorie naturala, trebuie sa stii ca sunt cateva muzee care se remarca prin expozitiile permanente de replici fidele ale scheletelor de dinozauri. Unele muzee sunt dedicate exclusiv lumii dinozaurilor, asa ca merita sa le treci pragul, macar o data in viata.


1. Muzeul de Istorie Naturala din Berlin

Odata ce ajungi la Berlin, in Germania, trebuie sa-ti rezervi cateva ore pentru a vizita Muzeul de Istorie Naturala (Museum fur Naturkunde). Acest muzeu este celebru in toata lumea gratie colectiei impresionante de schelete de dinozauri, cel mai vestit fiind exponatul Brachiosaurus. Este vorba despre un schelet de dinozaur cu gat lung, alcatuit din oase descoperite in Tanzania, la inceputul secolului trecut.



Sursa foto: dco.gl.ciw.edu


2. Field Museum din Chicago

Daca planuiesti o vacanta in SUA, mai exact in Chicago, te poti delecta admirand una dintre cele mai spectaculoase colectii de schelete de dinozaur din lume. Expozitia "Evolving Planet" este principalul punct de atractie, deoarece cuprinde schelete compuse din oase fosilizate ale unor dinozauri descoperiti in Madagascar si Antarctica. Aici poti vedea si cel mai mare schelet de Tyrannosaurus.



Sursa foto: discovercreation.org


3. Institutul Regal de Stiinte Naturale din Bruxelles

Capitala Belgiei, Bruxelles, este unul dintre orasele in care la orice pas ai ceva de vizitat, iar Institutul Regal de Stiinte Naturale nu face exceptie de la regula. Muzeul cuprinde cea mai mare expozitie de scheletete de dinozauri din lume, inclusiv 30 de exponate de dinozauri Iguanodon.



Sursa foto: willgoto.com


4. Jurassic Land din Istanbul

Deschis in 2011, Jurassic Land a devenit unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului Istanbul, astfel ca daca mergi in vacanta in Turcia, trebuie neaparat sa ajungi acolo. Jurassic Land este un muzeu dedicat in exclusivitate dinozaurilor si cuprinde, pe langa schelete fosilizate, si exponate fidel copiate dupa infatisarea gigantelor animale.



Sursa foto: whereis-istanbul.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea