Vacante

# impachetare vacanta #bagaj vacanta #vacanta

4 lucruri pe care sa nu le uiti atunci cand impachetezi pentru vacanta

Indiferent de anotimp, o vacanta e intotdeauna binevenita, pentru ca reprezinta o ocazie speciala de a te relaxa si de a cunoaste locuri si oameni noi. Nu conteaza daca ai ales sa pleci intr-un sejur de sapte zile sau intr-un city break, pentru ca pregatirile pentru o excursie sunt intotdeauna aceleasi. Ce-i drept, marimea bagajului difera, in functie de perioada pe care o vei petrece departe de casa, insa exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le uiti, atunci cand impachetezi pentru concediu. Ca sa fii sigur ca nu uiti nimic important acasa, am pregatit pentru tine o lista cu lucruri esentiale intr-o calatorie si cateva sfaturi despre cum ai putea sa fii mai eficient in alcatuirea unui bagaj din care sa nu-ti lipseasca nimic.

Limiteaza-ti lichidele

Indiferent daca vei calatori cu avionul, cu masina sau cu un alt mijloc de transport, recipientele in care iti tii produsele cosmetice nu ar trebui sa depaseasca 100 de mililitri. Daca vei zbura pana la destinatia finala, e lesne de inteles de ce nu vei putea folosi recipiente mai mari, tinand cont de regulile impuse de companiile aeriene. Chiar si atunci cand mergi cu masina in vacanta, e bine sa te limitezi la aceeasi cantitate, pentru ca nu vei vrea sa iti ocupi tot bagajul cu recipiente de sampon, gel de dus, balsam, creme sau parfum pe jumatate goale. Cea mai buna alegere sunt mini cosmeticele bio pentru voiaj (fie in set, fie separate), care trebuie sa includa: demachiant/gel de curatare, lotiune tonica, creme de fata, crema de ochi, sapun bio hidratant (mai usor de transportat decat gelul de dus). Pentru voiajele de lunga durata cu avionul, este important sa ai la indemana si un demachiant bio care nu necesita clatire (nu apa micelara, ci o formula bazata pe ape florale), o lotiune tonica, un dezinfectant bio natural. Travel bloggerii recomanda ca produse must-have in timpul calatoriilor cu avionul, spray-urile de fata si mastile de fata bio, pentru a contracara efectele aerului pompat care usuca foarte tare pielea fetei.

Poti face o economie de spatiu in geanta de calatorie daca iei cu tine in vacanta mini cosmetice bio pentru voiaj, ale caror recipiente sunt indeajuns de mici, dar suficient de incapatoare, astfel incat sa poti face loc altor obiecte la fel de utile intr-o deplasare.

Nu uita de o trusa de prim ajutor

Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de un eveniment mai putin fericit intr-o vacanta, dar e mai bine sa fii precaut, decat sa regreti ca nu ai luat la tine cateva articole medicale. Plasturii, lotiunile dupa plaja bio care calmeaza arsurile sau pastilele care isi regleaza tranzitul sunt esentiale, atunci cand pleci departe de casa. Din pricina schimbarilor de temperatura, a fusului orar sau din simplul motiv ca nu mai poti beneficia de confortul toaletei tale, e posibil ca organismul tau sa necesite o mana de ajutor pe care i-l poti oferi prin intermediul probioticelor, care reduc aparitia tulburarilor digestive, ca sa te poti simti bine in cele cateva zile libere pe care le ai la dispozitie. La fel de importante sunt si solutiile dezinfectante care te pot salva de la o infectie la nivelul pielii, in cazul in care te ranesti superficial sau balsamurile antiinflamatorii si dezinfectante bio, care au de obicei la baza ulei esential de arbore de ceai sau Manuka si pot trata diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi muscaturi de tantari, iritatii ale pielii. Daca stii ca ai dificultati in a adormi in alt loc decat acasa, nu uita sa pui in bagaj si un set de dopuri de urechi si o masca de somn, ca sa te poti bucura de odihna, oriunde ai avea nevoie de ea.

Sari peste incaltaminte

Cu siguranta ai cate o pereche de incaltari pentru fiecare activitate pe care o faci, insa in vacanta e bine sa nu iti ingreunezi bagajul cu mai mult de doua-trei perechi, in functie de locul in care vei ajunge. Mai degraba te-ai concentra in a alege o pereche foarte comoda, daca stii ca urmeaza sa vizitezi mai multe obiective turistice, ca sa nu te jeneze la mersul pe jos, si mai pune o singura pereche in geanta, pentru orice eventualitate in care cea pe care o porti se defecteaza sau rupe. Daca ajungi la mare, nu uita de papucii de apa sau de o pereche de slapi cu care sa te poti deplasa cu usurinta pe nisip. Pastreaza restul bagajului pentru alte obiecte necesare in vacanta ta, in loc sa il ocupi cu pantofi pe care nu vei avea timp sa ii porti.

Ia cu tine adaptoare

Telefoanele mobile sunt indispensabile in zilele noastre, iar daca ai nevoie si de laptop in vacanta ta, atunci nu trebuie sa uiti acasa adaptoarele sau un prelungitor. E posibil ca la destinatie sa ai nevoie sa le incarci instantaneu, asa ca elimina timpii morti pe care i-ai putea petrece langa priza, echipandu-te corespunzator. Daca ajungi in Marea Britanie sau in oricare alt loc din lume care nu foloseste aceleasi intrari in priza, asigura-te ca nu pleci de acasa fara adaptor. Iar daca vei pleca cu masina in excursie, e bine sa ai la indemana un incarcator pentru bricheta, ca sa nu ratezi vreun peisaj sau sa poti folosi GPS-ul pe toata durata calatoriei.

In afara de toate acestea, nu uita sa mai iei cu tine aparatul foto si buna dispozitie, ca sa te poti bucura de amintiri frumoase din vacanta ta!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea