Vacante

#ghetar #taj mahal #desert #recif #Ghetarul Perito Moreno #Desertul de sare Uyuni

4 locuri de vizitat impresionante din lumea intreaga

Peisaje fascinante, monumente arhitecturale unice in lume, adevarate minuni ale naturii. Sunt destinatii pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata. Unele sunt mai accesibile, in timp ce altele par a fi la capatul lumii. Iata patru locuri de vizitat cu adevarat impresionante!

1. Desertul de sare Uyuni, Bolivia

Desertul salin din Bolivia este locul unde turistii se simt ca pe o alta planeta. Cel putin asa este descris acest monument al naturii pe site-ul de recenzii Trip Advisor. Aflat la o altitudine de 3.656 de metri, Uyuni este cea mai mare intindere de sare din lume (10.582 de kilometri patrati).

Desertul s-a format ca rezultat al transformarilor suferite de cateva lacuri preistorice si este acoperit de o crusta alba, groasa de cativa metri. Multe dintre hotelurile din zona sunt construite din blocuri de sare.

2. Ghetarul Perito Moreno, Argentina

Ghetarul Perito Moreno este situat in muntii Anzi, in Parcul National Los Glaciares, din Santa Cruz, Argentina. Prin grandoarea sa si privelistea superba, Perito Moreno este una dintre cele mai importante atractii turistice din Patagonia.

Cu o lungime de 30 de km, ghetarul se afla la o distanta mai mica de doua ore de orasul El Calafate, motiv pentru care atrage nenumarati turisti in fiecare zi. Se practica si turism de tip "trekking" - turistii sunt ghidati chiar pe ghetar, iar durata unui astfel de circuit variaza intre 1.5 ore si 5 ore.

3. Marea Bariera de Corali, Australia

Marea Bariera de Corali este cel mai mare recif din lume, fiind compus din peste 2.900 de recife individuale si 900 de insule. Localizata pe coasta Queensland-ului, Australia, bariera de corali se intinde pe o lungime de 2.600 de km si acopera o suprafata de peste 344.000 de km patrati.

Reciful este o destinatie foarte cautata, mai ales pentru adeptii scufundarilor, aproximativ doua milioane de persoane vizitandu-l in fiecare an.

4. Taj Mahal, India

Monument inclus in patrimoniul UNESCO inca din anul 1983, Taj Mahal-ul este o alta destinatie ce nu trebuie sa lipseasca din agenda de calatorii a oricarui turist, cel putin o data in viata. Impresionantul monument funerar se afla in orasul indian Agra, fiind construit in 22 de ani, 1631 si 1653, de catre imparatul Shah Jahan, in memoria celei de-a doua sotii ale sale, Mumtaz Mahal, care a murit dupa nasterea celui de-al 14-lea copil.

Se spune ca 20.000 de oameni au muncit sa construiasca Taj Mahal, cu materiale din intreaga Indie carate cu ajutorul unei flote de 1.000 de elefanti.




Sursa foto: nexttriptourism.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea