Vacante

#luminite #craciu #luminite craciun #display luminite craciun

4 display-uri spectaculoase de luminite de Craciun

De aproape 100 de ani, instalatiile de iluminat fac parte din magia Craciunului. Copaci, case, cladiri si bulevarde, toate stralucesc mai spectaculos si mai colorat, reusind astfel sa raspandeasca din plin spiritul sarbatorilor de iarna. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase decoratiuni luminoase de Craciun din lume.

1. Festivalul "Luminarie", Kobe, Japonia

In fiecare an, din 1995 incoace, orasul Kobe din Japonia sarbatoreste Craciunul intr-un mod cu adevarat luminos, la propriu. Cu ocazia Marelui Cutremur Hanshin, care a avut loc in 1995 si care a lasat orasul in bezna, orasul nipon sarbatoreste festivalul "Luminarie".

Primul spectacol de lumini a fost dedicat cetatenilor din Kobe, pentru a le reda acestora speranta ca orasul poate fi restaurat. In fiecare an de Craciun sunt aprinse peste 200.000 de mii de beculete pictate manual.

2. Strada Policarpio, Mandaluyong, Filipine

Desi o insula tropicala nu este printre primele alegeri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la luminitele de Craciun, cativa locuitori din orasul Mandaluyong, Filipine, iti demonstreaza contrariul.

Pasiunea pentru decoratiuni dusa la extrem a transformat strada Policarpio intr-un adevarat punct de atractie turistica. In fiecare an, turistii si localnici vin sa vada milioane de beculete care impodobesc fiecare centimetru patrat al caselor si gradinilor aflate pe aceasta strada.

3. Orasul Robolights, Palm Springs, California

Din 2008, "Robolights" este, oficial, cel mai mare display de lumini din SUA, care apartine unei persoane fizice. Potrivit datelor oferite de creatorul sau, artistul Kenny Hassan Irwin, mini-orasul Robolights cuprinde peste sapte milioane de luminite.

Este un amestec special de teme specifice Craciunului, in care protagonistii sunt extraterestri si roboti. De la deschidere, mii de oameni au vizitat "Robolights".

4. Casa familiei Lynch, Queens, New York

Kevin Lynch a devenit celebru in toate America. Pasiunea lui si a familiei sale pentru decoratiuni de Craciun a inceput in urma cu 17 ani, in urma unei rivalitati prietenoase cu un vecin de-al sau.

Astfel, casa barbatului este impodobita cu cel putin 300.000 de beculete, 300 de figurine luminate si mai mult de 100 de robotei. Anual, Kevin Lynch cheltuieste peste 3.000 de dolari pentru pasiunea sa.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea