Vacante

#vacanta #destinatii exotice #destibnatii de vacanta

4 destinatii exotice unde localnicii vorbesc engleza

Atunci cand viziteaza tari si provincii exotice, foarte multi turisti aleg sa ramana in zonele consacrate lor - obiective culturale, parcuri de distractii etc., tocmai din cauza faptului ca este dificil sa se inteleaga cu localnicii daca acestia nu cunosc engleza. Astfel, multe dintre frumusetiile acestor tari raman un mister pentru calatori.

Totusi, in multe dintre asemenea destinatii speciale, engleza este folosita atat in scop oficial, cat si ca limba care uneste mai multe natiuni, de la bastinasi si pana la turisti. Iata 4 locatii exotice, unde calatorii vorbitori de engleza se pot abate de la ruta turistica fara sa intampine probleme de comunicare.


1. Guyana

In zona Americii de Sud, Republica Cooperativa Guyana este singura tara a carei limba oficiala este engleza.

Desi se invecineaza cu Brazilia si Venezuela, Guyana are mai multe in comun din punct de vedere cultural cu natiunile din Caraibe, cum este Trinidad-Tobgo. Totusi, engleza vorbita in strada, foloseste cuvinte si expresii gramaticale adaptate din alte limbi, asa ca iti vor trebui cateva zile pentru a te obisnui.


2. Africa de Sud

Recunoscuta pentru diversitatea sa culturala si religioasa, Africa de Sud are nu mai putin de 11 limbi oficiale recunoscute de Constitutie. Totusi, aproape toata lumea de aici, o tara cu mai mult de 50 de milioane de locuitori, stie sa vorbeasca engleza, fiind limba cea mai folosita. Astfel, de la plajele din Durban, pana la Canionul Blyde River si Parcul National Kruger, vei putea vorbi in engleza cu localnicii fara nicio problema.


3. Sri Lanka

Sri Lanka este o alta destinatie exotica unde te poti folosi de engleza si in afara hotelului in care vei fi cazat. Situata in sudul Asiei, in Oceanul Indian, Sri Lanka este o tara unde engleza este a doua limba pentru majoritatea populatiei, asa cum este cazul in orase precum Kandy sau capitala Colombo.


4. Filipine

In Filipine limba oficiala, alaturi de Tagalog (filipineza), este engleza. In zonele urbane din arhipelag, canalele de televiziune si ziarele in engleza sunt ceva comun si pentru ca toata lumea a studiat aceasta limba la scoala, este raspandita la fel de mult si pe strada. Nu vei avea nici o problema sa te intelegi cu pescarii, vanzatorii ambulanti sau soferii de taxi.



Sursa foto: intrepidtravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea