Vacante

#vacante #turism #calatorii #curacao # destinatii turistice

4 destinatii europene care nu se afla in Europa

Europa este o destinatie preferata pentru foarte multe persoane datorita vastelor forme de relief, obiectivelor turistice impresionante si distractiei de care au parte aici. Cu toate acestea insa, exista cateva locuri in afara Batranului Continent care continua sa pastreze traditiile si cultura specifica statelor europene din care fac parte. Iata 4 destinatii europene care nu se afla in Europa.

1. Insulele Bermude

In ciuda opiniei larg impartasite, insulele Bermude nu apartin de Statele Unite, ci de Anglia. Ele formeaza un arhipelag in Oceanul Atlantic si reprezinta un teritoriu autonom al Regatului Unit, a carei capitala este orasul Hamilton.

Statiunea St. George, candva capitala arhipelagului, este cea mai veche asezare din zona Americii locuita incontinuu de britanici, potrivit MNN.com. Este un oras cu strazi vechi si cladiri care inca pastreaza arhitectura coloniala a secolului al XVII-lea. Turistii care vin aici se pot bucura de plimbari in gradina alaturi de binecunoscutul ceai de dupa-amiaza, meciuri de cricket sau jocuri de squash.


2. Curacao

Curacao este un amestec cultural intre traditiile specifice Regatului Tarilor de Jos (Olanda) si cultura traditionala din zona Caraibelor. Din 2010, insula din apropierea Venezuelei a devenit stat independent in componenta Olandei.

Influenta europeana se simte incepand cu arhitectura cladirilor si limba vorbita, multi localnici vorbind olandeza locala, cat si olandeze standard, specifica Europei.



3. Polinezia Franceza

Tahiti si Bora Bora sunt cele mai renumite insule din Polinezia Franceza, un grup semi-autonom care se afla la jumatatea distantei dintre Australia si Coasta de Vest a Statelor Unite.

Cultura si atmosfera de aici sunt strict polineziene, insa franceza este limba principala a locuitorilor. Turistii care isi petrec sejurul aici au parte atat de produse specifice Hexagonului, cat si de ingrediente locale.



4. Ceuta si Melilla

Ceuta si Melilla sunt doua enclave spaniole aflate aproape de Spania, intre Maroc si Marea Mediterana. Cladirile istorice din era coloniala si limba vorbita le reamintesc turistilor ca se afla in Spania, insa clima si o parte din arhitectura, precum si elemente subtile ale culturii locale sunt specifice continentului Nord-African.



sursa foto: thecarefreetraveler.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea