Vacante

#vacanta ibiza # insula ibiza #activitati ibiza #cafe del mar

4 activitati de vacanta cu care te poti delecta in Ibiza

Ibiza este insula din arhipelagul Balearelor renumita pentru petrecerile grandioase, cluburile selecte si lipsa de inhibitii de care dau dovada vizitatorii sai. Totusi, Ibiza este mult mai mult decat un loc al distractiei fara sfarsit: iata 4 activitati pe care le poti pune in practica odata ajuns acolo!

1. Viziteaza Hippy Market din Es Cana

Hippy Market sau Piata Hipiota din Es Cana, regiunea estica a insulei Ibiza, este o atractie turistica pestrita aparuta undeva in anii '70, in plin avant al miscarii hippie.

Colorata piata comercializeaza si astazi lucrusoare dintre cele mai diverse, care au legatura stransa cu miscarea hipiota - de la bijuterii din piele la genti, jachete, curele, pantofi, pipe, pantaloni evazati etc.



Sursa foto: toursgonewild.com

2. Savureaza o paella traditionala

Daca nu ai ajuns pana acum in Spania continentala pentru a te bucura de o delicioasa paella, atunci profita de vacanta in Ibiza pentru a degusta acest preparat traditional iberic. Insula se mandreste cu paella cu fructe de mare, pregatita intr-o bogatie de restaurante din Ibiza in vase uriase al caror diametru poate atinge chiar si aproape 2 metri!

Mancarurile pe baza de fructe de mare nu sunt pe gustul tau? Nicio problema: restaurantele din Ibiza te imbie la orice ora si cu paella cu pui sau cu carne de iepure.



Sursa foto: chefaffairs.com

3. Da o fuga la Cala D'Hort

De ce te-ai aventura pana in zona vestica a insulei Ibiza, la plaja Cala D'Hort? Printre altele, deoarece de aici poti admira micuta insula stancoasa Es Vedra, aflata la circa 2,5 km in largul marii.

Pe langa privelistea incantatoare pe care o ofera, Es Vedra merita admirata si pentru legendele si miturile din spatele sau. Se spune ca Es Vedra ar fi ultima ramasita a orasului mitic Atlantis, dar si ca este insula sirenelor care l-au ademenit pe Ulise, in epopeea homeriana "Odiseea".



Sursa foto: islaazulcentronautico.com

4. Bucura-te de un apus incantatator la Cafe del Mar

Cafe del Mar este un bar amplasat la capatul zonei de promenada a golfului San Antonio. Acest local, renumit pentru muzica chill out, este si locul perfect pentru a te bucura de un apus splendid in timp ce savurezi un cocktail racoritor.



Sursa foto: nonstopibiza.com

Sursa foto principala: priorityonejets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea