Vacante

#partii #vacanta #vacanta de iarna #partie #borsa #arieseni # partii ski # partie romania

3 statiuni si partii de schi din Romania in care sa mergi in vacanta

Vacanta de iarna se apropie, iar deschiderea sezonului de schi este aproape. Daca vrei sa mergi in Romania sa schiezi, incearca o partie noua, vizitand o statiune montana in care nu ai mai fost pana acum.
 

Arieseni
 

Arieseni este o statiune montana din vestul Romaniei, aflata in Muntii Bihor, la o altitudine de 950 m. In timpul verii, statiunea este atractiva pentru cei care doresc sa se relaxeze cateva zile la munte si sa faca drumetii. In sezonul rece, Arieseni atrage turistii pentru sporturile de iarna. Sezonul de schi incepe in decembrie si ramane deschis pana in luna martie. Statiunea este dotata cu partii amenajate, pentru nivel mediu, cu centre de inchirieri, nocturna si instalatii pentru zapada.

Partia Vartop, cu o lungime de 1000 de metri, constituie principala atractie a statiunii. O camera dubla la un hotel de 3 stele din statiune costa 130 lei pe noapte. La o pensiune de doua margarete, o camera dubla costa 50 lei pe noapte.
 

Borsa
 

Cine doreste sa viziteze Maramuresul in iarna poate sa-si incerce schiurile pe partiile din Borsa. Statiunea Borsa se afla in Muntii Rodnei, pe Valea Viseului, la o distanta de aproximativ 100 km de Bistrita si la o altitudine de 850 m. Pasionatii sporturilor de iarna gasesc in Borsa partii de schi si pentru sanie, trambulina naturala, telescaun si teleschi. Turisii pot alege una dintre partiile de nivel incepator sau mediu: Bradet, Puzdrele, Poiana Stiol etc.

O camera la o pensiune de 3 margarete din Borsa costa 70 lei pe zi. Intr-un hotel de 3 stele, pretul unei camere este de aproximativ 100 lei pe noapte.
 

Carlibaba
 

Carlibaba este o statiune mai putin cunoscuta, din judetul Suceava. Aflata la o distanta de numai 36 km de Vatra Dornei, statiunea este apreciata de catre iubitorii de schi si snowboarding. Partia Magura are o lungime de aproximativ 1600 m si dispune de teleschiuri. Partia este recomandata schiorilor de nivel incepator si mediu.

Din Carlibaba se pot face excursii in Vatra Dornei, Piatra Fantanele, Borsa sau Durau. O camera costa 120 lei pe noapte la o pensiune de 3 margarete.

 

Sursa foto: mirabilisvoyage.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea