Vacante

#riviera franceza #vacanta #cinque-terre #destinatii de vacanta

3 motive sa vizitezi vara aceasta regiunea Cinque Terre

Visezi de mult timp sa ajungi pe Riviera Franceza, dar preturile te tin pe loc? Atunci avem pentru tine o varianta ceva mai ieftina si, de ce nu, mult mai potrivita pentru petrecerea concediului de vara. Este vorba despre o parte a Rivierei Italiene, mai exact regiunea Cinque Terre (Cele Cinci Pamaturi), care cuprinde localitatile Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.

Inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, Cinque Terre te intampina cu o multime de atractii pentru toate gusturile, iar daca inca nu esti decis sa-ti cauti rapid cazare in Cinque Terre, iti dam cateva motive serioase pentru care merita sa te relaxezi si sa te bucuri de vacanta in acest loc special.


1. Peisajele foarte pitoresti

Peisaje pitoresti gasesti in aproape orice destinatie de vacanta ai alege, dar in Cinque Terre exista parca ceva magic care transforma fiecare coltisor intr-un loc de basm. Avantajul major in Cinque Terre este acela ca ai la dispozitie un tren cu care te poti deplasa rapid din localitate in localitate, asfel incat chiar daca ai putin timp la dispozite pentru a vizita regiunea, poti vedea cele mai importante puncte, cum ar fi portul La Spezia, Vernazza sau Via dell'Amore.

Plimbarile la pas pe stradutele intortocheate te vor ajuta sa descoperi alte si alte peisaje de o frumusete rara.



Sursa foto: chrystal-clear.com


2. Localnicii

Daca te-ai saturat sa-ti petreci vacanta inconjurat de persoane care ar face orice pentru a scoate bani de la tine, atunci te poti "refugia" intr-una dintre localitatile din Cinque Terre. Desi cei mai multi localnici traiesc de pe urma turistilor, nu sunt atat de implicati in atragerea lor cu diverse maruntisuri, ceea ce, spun unii dintre cei care au ajuns acolo, este o adevarata bucurie.

Cei mai multi localnici sunt dispusi sa ofere indicatii la nevoie si pot povesti ore intregi file din istoria regiunii.




3. Mancarea traditionala

Deoarece este o regiune cu deschidere la mare, in Cinque Terre se mananca foarte bine, in special preparate traditionale pe baza de peste. De altfel, aici toate alimentele sunt proaspete, fiind furnizate de localnici. Vinul si traditionala bautura limoncello completeaza rasfatul culinar in stil italian.



Sursa foto: cinqueterre.a-turist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea