Vacante

#vacanta #grecia #sardinia #destinatii de vacanta #italia #costa rica # ikaria #nicoya

3 locuri in care poti trai pana la adanci batraneti

Cine spune ca traiul pana la adanci batraneti este doar o inventie din povestile pentru copii, inseamna ca nu a ajuns niciodata in unul dintre locurile urmatoare, unde speranta de viata a localnicilor este peste media altor orase din lume. Fie ca vrei sa traiesti si tu pana la adanci batraneti, fie ca esti doar curios sa afli unde poti intalni localnici inca vrednici chiar si la 100 de ani, cu siguranta vei fi captivat de urmatoarele destinatii.


1. Sardinia, Italia

Daca iti planifici o vacanta in Sardinia, ai ocazia sa vezi cum reusesc localnicii sa ajunga la varste venerabile. In oraselul Ovodda, care numara 1700 de suflete, sunt 5 persoane care au traiesc de peste un secol. Secretele longevitatii in Sardinia: dieta mediteraneana, echilibrata si foarte sanatoasa, laptele si branza de capra, aerul curat, plimbarile nesfarsite in aer liber, siesta zilnica, simtul umorului si atitudinea pozitiva.

Merita sa-ti petreci un sejur in Sardinia si sa "furi" cateva dintre obiceiurile sanatoase ale localnicilor.



Sursa foto: heatheronhertravels.com


2. Nicoya, Costa Rica

Situat in Costa Rica, orasul Nicoya se poate mandri cu localnici care au o speranta de viata ce atinge centenarul. Barbatii si femeile din Nicoya au cea mai mica incidenta de cancer din Costa Rica, iar rata de boli cardiovasclare este foarte mica.

Toate secretele longevitatii sunt posibile gratie stilului de viata sanatos pe care il adopta: alimentatie echilibrata, fara fast food si alimente intens procesate, miscare zilnica, spiritualitate, nivel scazut de stres, viata armonioasa in familie si un somn linistit de cel putin 8 ore pe noapte.



Sursa foto: nationalgeographic.com


3. Ikaria, Grecia

Insula Ikaria din Grecia este locul in care trebuie sa ajungi macar o data in viata, pentru a te detasa complet de tot ce inseamna rutina cotidiana din viata ta. Aici, localnicii sunt sanatosi chiar si dupa ce implinesc venerabila varsta de 90 de ani. Deoarece este o insula mai izolata si nu este luata cu asalt de turisti, in Ikaria nu gasesti restaurante fast food, nici alimente semipreparate.

Alimentatia localnicilor se bazeaza in special pe legume proaspete din propriile culturi, la care se adauga nelipsitul ulei de masline, laptele de capra bio si pestele. Departe de zarva specifica oraselor aglomerate, localnicii din Ikaria duc o viata linistita, nu sunt dependenti de cele mai noi tehnologii si au un nivel scazut de stres.



Sursa foto: apt46.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea