Vacante

#vacanta #destinatii de vacanta #india #meditatii india

10 zile de meditatie in India

Stresul si problemele din viata cotidiana influenteaza de la o zi la alta destinele a milioane de oameni. O experienta care cu siguranta te va face sa privesti viata mult mai relaxat si dintr-o perspectiva cu totul noua este un curs de meditatie Vipassana, care se tine in Dharamsala, un orasel din nordul Indiei.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa studiezi cu atentie site-ul oficial Vipassana si sa trimiti un e-mail cu toate intrebarile tale: detalii despre perioada de desfasurare, mese, cazare, echipament adecvat etc. Tot online, poti completa si formularul prin care te angajezi sa urmezi acest curs. Ce este interesant este faptul ca nu exista taxa pentru cursul de meditatie, nici macar pentru mancare si cazare. Toate costurile vor fi amortizate exclusiv din donatiile cursantilor.


10 zile fara comunicare

In momentul in care ai ajuns in centrul din Dharamsala, vei avea ocazia sa cunosti si alti participanti. Urmeaza sedinta de initiere, intr-o incapere mare, unde un voluntar va explica celor prezenti Codul Disciplinei, un set de reguli pe care cursantii trebuie sa le respecte in cele 10 zile.

Meditatia Vipassana presupune 10 zile in care nu trebuie sa vorbesti, sa bei alcool, sa te uiti la TV, sa asculti muzica sau sa navighezi pe internet. Fiecare cursant va sta cu picioarele incrucisate timp de 10 ore si jumatate pe zi. Primele zile sunt destul de grele. Nu trebuie sa te gandesti la nimic, ci doar sa studiezi si sa te concentrezi rand pe rand pe fiecare parte a corpului.


Meditatia te invata sa ignori durerea

Dupa primele cinci zile de meditatie, vei simti dureri la nivelul intregului corp, dureri care de altfel sunt absolut normale. Cu ajutorul meditatiei, vei invata insa sa accepti durerea si sa te obisnuiesti cu ea.

In ziua a zecea, vei observa ca te-ai transformat intr-o alta persoana, mult mai relaxata si mai concentrata decat ai fost pana in acel moment. Poti repeta cursul si in alte locatii de pe mapamond. Exista centre de meditatii in Europa, Asia, America Latina, Australia si Noua Zeelanda si in Orientul Mijlociu.

Sursa foto: gatheringwisdom.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea