Viziteaza Sri Lanka! Trucuri pentru a te integra printre localnicii "Perlei Oceanului Indian"

Vacante

#destinatii de vacanta #sri lanka # sfaturi de vacanta #vacanta sri lanka

Viziteaza Sri Lanka! Trucuri pentru a te integra printre localnicii "Perlei Oceanului Indian"

Sri Lanka, denumita si "Insula Zeilor" sau "Perla Oceanului Indian", este o bucatica rupta din Rai, plasata strategic pe continentul asiatic. Cu o multime de peisaje naturale care-ti taie rasuflarea, dar si cu o cultura aparte si traditii unice, Sri Lanka este destinatia turistica ideala pentru pasionatii de calatorii. In cazul in care cochetezi cu ideea de a traversa Oceanul Indian in descoperirea acestei insule spectaculoase, noi iti oferim cateva ponturi care sa te ajute sa te integrezi mai usor printre localnici si sa te simti 'de-al casei'!
 

Viziteaza Polonnaruwa... pe bicicleta

Polonnaruwa este a doua capitala a Sri Lanka, stabilita la inceputul secolului 11, dupa ce prima capitala, Anuradhapura, a fost distrusa, in 993. Este un oras medieval plin de o incarcatura istorica si culturala pe care nu trebuie sa-l ratezi in calatoria ta. Daca vrei sa te integrezi cu adevarat printre localnici, traverseaza orasul pe bicicleta.

Vorbeste cu localnicii

Mai mult decat in orice alt colt al lumii, ia in calcul ideea de a vorbi cu localnicii. Lasa deoparte ghidul din mana si hartile din ghiozdan si baga-te in seama cu srilankezii, cei de la care poti afla absolut tot ce te intereseaza despre insula. Srilankezii sunt unele dintre cele mai bune gazde ale lumii si dau dovada de un spirit ospitalier peste masura.

Mananca doar cu mana si pregateste-te sa astepti dupa mancare

Bucataria srilankeza este delicioasa - un festin al aromelor si gusturilor naturale. La baza gastronomiei sta orezul cu cury, majoritatea preparatelor invartindu-se in jurul cerealelor si condimentelor si mai putin a carnii, care e reprezentata in general din peste si fructe de mare.

Una dintre ciudateniile de care te vei lovi la restaurante este ca vei avea ceva de asteptat pana la primirea comenzii. Sa nu te miri daca vezi localnici care dau comanda, apoi pleaca sa-si faca treburile si revin dupa 1-2 ore ca sa o ridice. Srilankezii pregatesc cu migala mancarea si petrec timp indelungat in a o prepara.

Daca vrei sa respecti traditiile localnicilor, renunta la tacamuri si mananca preparatele cu mana, intrucat srilankezii considera ca acesta este modul in care preparatele sunt cel mai bine savurate.

Practica activitati sportive

Daca vizitezi Sri Lanka, nu trebuie sa ratezi sa faci raftingul pe raul Kelani, trekkingul (alpinismul) pe Adam's Peak sau jeep safari-ul in Parcul National Yala.



Sursa foto: charulatatravels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea