Vacante

#maribor #slovenia #destinatii de vacanta #capitala culturala europeana # vacanta slovenia

Viziteaza Maribor, capitala culturala europeana in 2012

Cei care doresc sa-si petreaca vacanta in urmatoarea capitala culturala europeana trebuie sa ajunga in Slovenia. Maribor este o destinatie mai putin cunoscuta in Romania, dar apreciata pe plan international. Orasul din nordul Sloveniei este cunoscut ca locul in care se afla cea mai veche vie din lume.

Conform organizatorilor, ca urmare a acestei sanse de a fi capitala culturala europeana, Maribor va folosi viata culturala bogata ca o rampa de lansare pentru ca orasul sa devina o metropola europeana autentica si un centru artistic. De asemenea, se doreste atragerea turistilor, dar si a tinerilor dornici sa faca parte din comunitatea artistica a orasului.
 

Maribor, un oras al vinului
 

Maribor este cel de-al doilea oras ca marime din Slovenia. Mic si pitoresc, orasul este incadrat de peisajele inverzite din regiunea Pohorje, dealurile cu plantatii de vita-de-vie si este strabatut de raul Drava. Pe langa lunga traditie a artei vinului, orasul beneficiaza de o zona veche, cu cladiri istorice impresionante, turnuri medievale, o catedrala si un castel care poarta numele orasului.

Experientele culinare constituie una dintre atractiile de baza ale orasului. Cramele, restaurantele si festivalurile ofera numeroase oportunitati de a descoperi cultura si produsele locale. Pe langa acestea, orasul ofera posibilitatea de a practica diverse sporturi, precum hiking, ciclism, calarit , rafting etc. Centrele termale si spa-urile reprezinta alte posibilitati de petrecere a timpului liber.

Deasupra orasului Maribor, la o altitudine de 336 metri, se afla cea mai apropiata statiune de schi si snowboard, Maribor Pohorje. Sezonul de schi dureaza peste 3 luni, iar partiile sunt dotate cu tunuri de zapada. Cel mai inalt varf din Maribor Pohorje atinge o inaltime de 1347 metri. Statiunea pune la dispozitia turistilor telecabina, telescaune, teleschiuri si scoli de schi. O camera la un hotel de 4 stele cu demipensiune costa de la 50 euro pe noapte.



Sursa foto: mariborapartment.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea