Viziteaza Barcelona, orasul-mandrie al spaniolilor! Sfaturi pentru a te integra printre localnici

Vacante

#barcelona # sfaturi de vacanta # vacanta barcelona #integrare localnici

Viziteaza Barcelona, orasul-mandrie al spaniolilor! Sfaturi pentru a te integra printre localnici

Barcelona este o destinatie spectaculoasa de vacanta, care imbina utilul cu placutul si practicul cu feeria. Orasul, situat pe coasta nord-estica a Peninsulei Iberice si al doilea ca marime din Spania, ofera vizitatorilot atat confortul si placerea de a petrece un sejur estival complet, cat si posibilitatea de a descoperi fascinatia istorica si culturala a obicetivelor turistice sau obiceiurile si traditiile lui. Invata sa vizitezi Barcelona si sa profiti la maximum de tot ce iti ofera precum un localnic autentic!

Cazeaza-te in apartamente inchiriate

Daca vrei sa traiesti pe pielea ta stilul de viata barcelonez, renunta la cazarea in hotel si inchiriaza-ti o garsoniera sau un apartament intr-un cartier popular al orasului. Iti permite sa te acomodezi mai repede, sa observi mai usor traditiile si obiceiurile localnicilor si sa te bucuri de stilul de viata hispanic.

Mananca putin si des

Restaurantele sau rulotele cu mancare de strada te invita la festinuri culinare mediteraneene inedite. In Barcelona, se mananca putin si des, iar mancarea de care te vei "lovi" la toate colturile de strada este Tapas - unul dintre preparatele traditionale.

Profita de viata de noapte

Barcelona nu este nici pe departe unul dintre orasele in care, la orele 23:00-24:00, "cade cortina" si toata lumea se retrage la casa ei. Dimpotriva, barcelonezii au cultura vietii de noapte foarte bine definita. Acestia nu ies la cina mai devreme de ora 22:00, iar spre miezul noptii, cutreiera cluburile. Nu te mira daca vezi peroane de toate varstele cutreierand stradutele si pub-urile locale la ore tarzii din noapte, inclusiv copii mici. Nici ora 3:00 nu este prea tarzie pentru a iesi si a te distra intr-un club barcelonez, intrucat distractia se "sparge" doar atunci cand se crapa de ziua.

Cumpara-ti si foloseste evantaiul

Unul dintre lucrurile sau obiceiurile specifice barcelonezilor este folosirea evantaiului in spatii publice. Daca vrei sa te pierzi printre localnici si sa pari ca esti de-al lor, atunci cumpara-ti un astfel de accesoriu si poarta-l cu tine peste tot in viztele facute la Sagrada Familia, Muzeul Picasso, Parcul Citadella sau in alte atractii turitstice cheie ale orasului.

Fa-ti siesta de dupa-amiaza

In Barcelona, majoritatea magazinelor si restaurantelor isi trag obloanele intre 14:00 si 17:00 si cei mai multi localnici isi fac siesta. Ei respecta foarte mult siesta de dupa-amiaza, indiferent ca doar stau si se relaxeaza sau ca trag un pui de somn.

Sursa foto: Ilicitano1967.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea