Vacante

Viza pentru minori si credit de vacanta pentru parintii singuri

Familiile cu un singur parinte care isi planifica vacanta trebuie sa tina cont de reglementarile legale in vigoare. Obtinerea vizei pentru minor este una dintre procedurile necesare atunci cand parintele singur alege o vacanta pentru el si copilul sau. Cum obtinem viza pentru minorii care ne insotesc in vacanta Cererile de pasapoarte simple se depun personal de catre solicitanti in tara, la serviciile publice pentru evidenta persoanelor ori la serviciile publice comunitare pentru evidenta pasapoartelor simple, din raza de competenta a domiciliului. Parintii pot merge singuri sa faca demersurile necesare. Includerea in pasaportul parintilor si eliberarea pasaportului simplu pentru minorii cu varste mai mici de 14 ani nu necesita prezenta copilului la Serviciul Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple. parinte doi copiiDaca parintele singur cere emiterea unui pasaport in care sa fie inclus copilul, atunci taxele consulare nu se mai platesc. Daca vrea insa sa-l includa pe copil in pasaportul sau, dupa ce actul a fost emis, atunci se vor plati:

  • 3 lei taxa consulara pentru titular
  • 3 lei includerea minorului in pasaportul adultului. Cererea pentru includerea minorului in pasaportul parintelui va include documentele urmatoare:
  • certificatul de nastere al minorului, in original si copie xerox;
  • declaratia celuilalt parinte prin care isi exprima acordul cu privire la includerea minorului sau certificatul de deces, hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului ramasa definitiva si irevocabila, in original si copie xerox;
  • actele de identitate ale parintilor sau al reprezentantului legal, aflate in termen de valabilitate , in original si copie xerox. Pentru detalii poti consulta site-ul Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Agentiile de turism care vand pachete de vacante unui parinte singur si copilului sau cer anumite acte. Este vorba despre cazul minorilor neinsotiti de ambii parinti. In aceasta situatie trebuie depusa o imputernicire legalizata, semnata de ambii parinti, sau, dupa caz, copie dupa sentinta judecatoreasca de incredintare a minorului. parinte copil piscinaMinorii insotiti de un singur parinte trebuie să aiba imputernicire legalizata de la celalalt parinte. Agentii de turism sunt obligati sa aduca la cunostinta turistiilor aceste informatii. Cum obtii un credit de vacanta pentru tine si copilul tau O vacanta in familie impreuna cu copiii poate fi extrem de costisitoare pentru un parinte singur. Acesta trebuie sa suporte toate cheltuielile calatoriei. O solutie o reprezinta creditele de vacanta. In strainatate acest tip de credit este la mare cautare pentru familii. In Romania se apeleaza la creditele de nevoi personale nenominalizate, mai mult decat la cele de vacanta. Fiecare banca are politica proprie, inclusiv cazuri in care un astfel de credit este valabil doar pentru o anumita agentie de turism . Sa luam un caz. Perioada de creditare poate fi intre o luna si 12 luni, iar valoarea, intre 200 de euro si 4000 de euro, cu avans zero. Nu se solicita girant . Rambursarea se face in rate fixe lunare egale. Printre criteriile de eligibilitate se cere:
  • Sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in localitatea/judetul in care este amplasat sediul tour operatorului /sucursala la care se solicita creditul;
  • Sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 60 de ani;
  • Sa fie incadrati cu contract de munca pe o perioada nedeterminata sau determinata cu conditia sa acopere intreaga perioada de acordare a creditului plus 3 luni. Pot fi creditati si pensionari, persoane fizice autorizate (notari, avocati, medici, farmacisti etc.).
  • Vechimea la actualul loc de munca sa fie de cel putin 3 luni neintrerupte;
  • Sa aiba un venit lunar net de minimum 350 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea