Vacante

#sfantul valentin #verona #italia #destinatii romantice

Verona este In Love de Valentine's Day

Valentine’s Day in Verona pregateste una dintre cele mai frumoase celebrari ale iubirii din intreaga Europa: Verona in Love.  Evenimentul a fost creat ca un omagiu pentru Romeo si Julieta, povestea lor fiind principala atractie turistica a orasului. “Se ami qualcuno portalo a Verona” (Daca iubesti pe cineva, adu-l la Verona), spune sloganul celei de-a 5-a editii Verona in Love.

luminarie d’amore2

Intre 7-15 februarie 2009, turistii sunt invitati sa ia parte la concerte de muzica, spectacole de teatru , prezentari de carti, seminarii de gastronomie si sa incerce cateva produse afrodisiace, impreuna cu persoana iubita.

Organizat de Consortiul de Promovare Turistica TuttIntorno din Verona, in colaborare cu Regiunea Veneto, Comuna si Provincia Verona, se doreste ca acest eveniment din Orasul Iubirii sa faca cunoscute peste hotare valorile istorice, culturale si gastronomice din zona.

“In zilele noastre, momentele dedicate romantismului sunt tot mai rare. Cea de-a IV-a editie Verona in Love are un scop important, care arata dorinta noastra de a visa, care dovedeste ca inca mai suntem capabili sa ne emotionam in fata frumusetii artei, in toate formele ei posibile”, a spus Antonio Pastorello, vicepresedinte al Consiliului Turistic al Provinciei Verona, conform site-ului oficial.

Limbajul iubirii, o inima in inima Veronei: luminarie d’amore, un cuore da scoprire …

luminarie d’amoreDaca esti satul sa vezi beculetele de Craciun, ai acum ocazia sa incerci ceva nou: lasa-te invaluit de luminitele iubirii (“luminarie d’amore”), aprinse in centrul istoric al orasului. Atmosfera este prielnica pentru indragostiti si pentru cei care mai poarta inca un sambure de romantism in suflet. Pentru restul, luminitele roz si inimioarele care impodobesc orasul s-ar putea sa devina suparatoare.

Aflata in mijlocul Veronei, langa Piazza della Erbe, Piazza dei Signori a fost multa vreme centrul vechi al orasului, unde se aflau majoritatea cladirilor administrative in perioada Evului Mediu. Piazza dei Signori este inconjurata de cladiri si monumente istorice, de o mare valoare arhitecturala, precum Palazzo del Comune, Loggia del Consiglio, La casa della pieta sau Palazzo del Governo. Sub arcadele din Loggia del Consiglio exista sculpturi si fresce de secol XV.

Piazza dei SignoriLa aniversarea a 600 de ani de la nasterea lui Dante Alighieri, s-a decis sa se ridice o statuie in cinstea poetului. Realizata de un artist necunoscut la acea vreme, Ugo Zannoni, statuia lui Dante, aflata acum in mijlocul Piazza del Signori, a fost inaugurata pe 14 mai 1865. Devenita faimoasa, statuia a imprumutat numele pietei in care se afla, iar astazi i se mai spune adesea si Piazza Dante (termen neoficial). 

In jurul acestei statui se construieste de Valentine’s Day o inima uriasa, realizata din standuri unde se vand tot felul de produse cu tema iubirii. Inima reprezinta simbolul evenimentului si este cunoscuta sub numele de “un cuore da scoprire” (o inima de descoperit). O mocheta rosie uriasa coloreaza inima, pe toata suprafata sa, in centrul careia troneaza statuia lui Dante. Tot aici vizitatorii pot asculta muzica cu tematica romantica si pot asista la spectacolul de confetii in forma de inimi, "Accendiamo il tuo cuore".

“Un cuore da scoprire” dureaza de pe 13 pe 15 februarie. Mai multe detalii despre programul Verona in Love gasesti aici.

Julieta are o casa, un balcon, o statuie, un mormant si o cutie de scrisori (inclusiv e-mail)

Verona in LoveAidoma legendei Contelui Dracula si a Castelului Bran, Casa Julietei a ramas in credinta populara locul in care a trait eroina in scurta sa viata. Chiar daca nu exista nicio dovada istorica despre o tanara care a trait in aceasta casa si a carei poveste ar semana cu personajul shakespearean, Verona se foloseste cu succes de legenda, iar indragostitii de pretutindeni vin aici sa-si declare iubirea.

Casa di Giulietta, statuia, balconul. Aflata in centrul istoric al Veronei, declarata patrimoniu mondial UNESCO, Casa di Giulietta este o cladire de secol XIII, fosta resedinta a familiei Dal Cappello pentru o lunga perioada de timp. Credinta populara a identificat numele Cappello cu cel al Capuletilor, personajele operei shakespeariene.

casa di giuliettaInteriorul contine piese de mobila de secol XVI si XVII, fresce, picturi si cateva obiecte de ceramica din perioada Renasterii. Zidurile cladirii sunt ticsite de mesaje de dragoste si biletele ascunse printre crapaturi, insa exista si desene grafitti, care, cel putin pentru unii turisti, strica farmecul locului.

Statuia de bronz a Julietei, aflata in curte, a fost creata de sculptorul Nereo Costantini.  Sanul drept este lustruit de atata atins; potrivit traditiei, cei care il ating vor avea noroc in dragoste. Pana si cei nesuperstitiosi sfarsesc prin a ceda tentatiei, de teama sa "nu riste" sa le scape printre degete sansa la fericire.

Casa Julietei este un fel de foto si camere de filmat. Program cu publicul: marti-duminica intre 9:00-19:00; luni intre 13:30-19:30. Aici poti face o vizita virtuala in interiorul cladirii. Pentru balconul Julietei, mergi aici.

Casa di Giulietta - video

statuia Julietei Casa di Romeo. In apropiere de locuinta Julietei, in Via Arche Scaligere, se afla Casa Montecchi si, potrivit traditiei, se spune ca aici a trait Romeo.  Cladirea de secol XIII a apartinut Contilor de Cagnolo Nogarola. Arhitectura medievala include o arcada gotica si ziduri inalte de aparare, care inconjoara cladirea, inchizand-o complet la exterior. Astazi este o proprietate particulara, prin urmare poate fi vizitata numai din afara. Cu toate acestea, exista un restaurant la parter, care contine o parte din incaperile resedintei.

Tomba di Giulietta. Mormantul Julietei (Tomba di Giulietta) se afla in Via delle Pontiere, intr-o fosta manastire franciscana, San Francesco al Corso. Pentru a revitaliza turismul din zona fostei manastiri, directorul de atunci al Muzeului Civic s-a gandit sa creeze un nou loc legat de legenda Julietei. Si astfel, sarcofagul, asa cum il vedem acum, dateaza din 1937. Turistii pot vizita la Tomba di Giulietta pana seara, la orele 19:30.

E-mailul si cutia postala a Julietei. De promovarea legendei Julietei se ocupa, printre altele, o asociatie de voluntariat, “The Juliet Club”. Pentru ca oricine poate sa-i scrie o scrisoare Julietei, cei de la asociatie se ocupa de corespondenta si organizeaza evenimente culturale. Oameni de toate varstele si nationalitatile ii pot scrie o scrisoare sau chiar un e-mail, pentru ca locuinta eroinei este dotata cu cateva calculatoare. Poti sa faci si tu un cadou romantic persoanei iubite, de Valentine's Day sau in orice zi din an, scriind cateva randuri Julietei. Nu uita sa faci o copie si pentru aleasul/aleasa ta. Vei reusi sa impresionezi fara sa te coste nimic.

Verona peisajIn fiecare an, pe 14 februarie se acorda un premiu pentru cea mai frumoasa scrisoare. Premiul se numeste Cara Giulietta (Draga Julieta) si are ca scop recompensarea exprimarii spontane a sentimentelor de iubire. De-a lungul anilor, si-a castigat faima internationala, atragand artisti de pretutindeni, precum Andrea Bocelli, Carla Fracci sau Franco Zerrirelli. Anul acesta, Premiul Cara Giulietta va fi acordat sambata, 14 februarie, in Casa Julietei, incepand cu orele 11:00.

Romantism veronez fara Romeo si Julieta

Daca povestea celor doi indragostiti nu te pasioneaza si vrei sa vezi si altceva in Verona, la fel de romantic, incearca o plimbare la caderea noptii. Se organizeaza si tururi nocturne cu ghizi, in cadrul carora le sunt prezentate turistilor panorame si cladiri discret luminate in intuneric.

Sarut deasupra Veronei - video

verona2Centrul istoric, cu edificiile elegante si ruinele sale medievale este patruns de o atmosfera magica, pe care in timpul zilei nu ai cum sa o simti la fel. Pentru panorame spectaculoase asupra Veronei, mergi pe podul de la Castelvecchio, in Torre dei Lamberti sau pe dealul unde se afla Castell San Pietro. Peisajele sunt impresionante, in special la apusul soarelui.

Mai multe informatii despre o vacanta in orasul Julietei gasesti in articolul Destinatie romantica pentru indragostiti: Verona.

Este bine sa stii

• Verona Card. Pentru a beneficia de gratuitati si reduceri la obiectivele turistice si serviciile de transport, poti opta pentru euro si de 3 zile, la 15 euro. Informatii gasesti aici.

• Oferte de Sfantul Valentin in Verona. Un sejur de 4 zile in Verona costa 200 euro de persoana, conform agentiei Sun Travel Exim. Oferta include cazarea in camera dubla, cu mic dejun. Pentru un pachet care include si biletul de avion, pretul ajunge la 349 euro de persoana, conform agentiei Solis Travel. O astfel de oferta asigura zborul cu avionul (companie low cost), taxele de aeroport si 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele. Cei care doresc sa mearga pe cont propriu pot alege ofertele companiilor aeriene low cost, cu bilete la 1 euro (fara taxe).

Alte articole pe aceeasi tema:

Un sarut, un bal si mii de fluturi: Sfantul Valentin in Viena

Valentine’s Day cu mai putin de 500 euro

Noi curse si promotii low cost pentru Ziua Indragostitilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea