Vacante

#vancouver #canada #viza #destinatie #turist #turism #jocurile olimpice.

Vancouver, destinatie olimpica

Daca te-ai hotarat sa mergi intr-o vacanta in Vancouver , atunci trebuie sa stii ca ai ales o destinatie importanta si inedita. Nu doar pentru ca va gazdui in acest an Jocurile Olimpice de Iarna , dar si datorita multitudinii de locuri pe care le ai de vizitat si lucrurilor pe care le ai de facut cat timp te vei afla in acest oras. Iata asadar cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Vancouver.

Orasul canadian care gazduieste olimpiada de iarna din 2010 este unul dintre cele mai importante din intreaga Canada, numele fiindu-i dat dupa cel al unui capitan britanic, George Vancouver, care a explorat zona in anii 1790. Metropola este un amestec etnic, de aproximativ trei milioane de locuitori, dintre care mai mult de jumatate vorbesc ca prima limba o alta limba decat engleza.
 

Ce trebuie sa stii despre vremea din Vancouver
 

Vancouver se afla intr-o zona geografica marcata de prezenta Oceanului Pacific si de munti, care impreuna ofera nu doar un plus in ce priveste peisajul, ci si o influenta in ce priveste clima din zona: temperaturi medii de  -1 - 0 grade Celsius in timpul iernii si 22 de grade in restul anotimpurilor, precipitatii in lunile de iarna si seceta in lunile de vara. Cea mai importanta zona muntoasa este cea a parcului Stanley Park, cu muntii de nord (North Shore), care au varful vulcanic acoperit cu zapada.

Asa ca inainte de a pleca in vacanta ia-ti in bagaje haine potrivite atat pentru caldura, cat si rezistente la apa. Iar in cazul in care mergi in excursie iarna, imbraca-te gros si cu papuci caldurosi si rezistenti la apa. Despre acest oras, locuitorii lui spun ca vremea este diferita de la un colt la altul: se poate ca intr-o parte sa fie o ploaie deasa, iar in alta parte senin si frumos.
 

Savureaza latura culturala a metropolei Vancouver
 

Daca vrei sa te bucuri de viata culturala a Vancouver-ului ar trebui sa stii ca vei gasi aici teatre, festivaluri de film, cinemateci, sali de cinema dar si muzee si spectacole de muzica. Ai putea fi fascinat de Muzeul de Antropologie, de exponatele de la centrul spatial MacMillan (H. R. MacMillan Space Centre), dar si de spectacolele orchestrei simfonice din Vancouver.

Nu ar trebui sa ratezi spectacolele de muzica Cantopop sustinute de chinezii din metropola canadiana, dar nici evenimentele cu muzica inspirata de Bollywood, organizate de comunitatea indiana.

Daca vrei sa incerci unul dintre evenimentele culturale din Vancouver, da click aici.
 

Gocanada.comCum ajungi, cazare si masa
 

Pentru a ajunge in orasul gazda a Jocurilor Olimpice de iarna 2010 trebuie sa zbori aproximativ 19 ore cu avionul, care va face o escala la Londra. Pretul unui bilet de avion pe ruta Bucuresti – Vancouver, dus- intors, costa aproximativ 1000 de euro. Si nu uita faptul ca pentru a intra in Canada ai nevoie de viza, detaliile despre modalitatea in care o poti obtine fiind de gasit aici.

Daca vrei sa mananci pe cont propriu in Vancouver, trebuie sa stii ca poti alege intre restaurante cu specific (chinezesc, indian, arabesc etc.) dar si restaurante obisnuite. O masa intr-un restaurant obisnuit te va costa aproximativ 10 dolari, daca poti rezista fara sa consumi alcool, care va mai adauga o suma consistenta notei de plata, in timp ce la restaurantele din centrul orasului, un pranz iti poate scoate din buzunar aproximativ 70 de dolari.

Cazarea este unul dintre cele mai scumpe servicii din Vancouver. Poti incerca sa gasesti o camera la hostel, motel, apartament, dar si la hotel. Preturile se situeaza in intervalul 35 - 150 de dolari pe noapte pentru primele optiuni, in timp ce hotelurile practica tarife cuprinse intre 180 si 250 de dolari, pentru o camera, pe noapte.
 

Cum te deplasezi prin Vancouver
 

Daca vrei sa mergi prin Vancouver si prin imprejurimi, cel mai bine ar fi sa alegi varianta transportului in comun. Este mai indicat sa nu inchiriezi o masina in acest oras, mai ales ca pentru a putea conduce acolo ai nevoie de un permis de conducere international. Poti circula cu autobuzul, cu trenul, cu metroul dar si cu feribotul, daca vrei sa ajungi in zona insulara. Iar daca iti place sa mergi pe bicicleta, acest oras este potrivit pentru a-ti exersa acest hobby – poti inchiria o bicicleta si sa incerci traseele pentru biciclisti care se afla in tot orasul.

Ar trebui sa stii ca orasul beneficiaza de serviciile Aeroportului International Vancouver, care se afla in orasul vecin Richmond, dar si de servicii de helijet si hidro-avioane.

Costurile de transport depind de distanta pe care te deplasezi si este marcata pe zone. Pretul unui bilet oscileaza intre 2 si 4 dolari pentru o calatorie de 90 de minute si se contorizeaza in functie de zona spre care mergi si de timpul parcurs. Pentru a afla mai multe detalii despre harta de transport si preturile aferente, viziteaza site-ul dedicat transportului in oras.

Poti incerca si varianta taxiurilor pentru a te deplasa in oras. Daca vrei sa ajungi la aeroport ar trebui sa stii ca o cursa costa aproximativ 30 de dolari, in rest costurile depinzand de distanta pe care te deplasezi (in medie costurile sunt de 10-15 dolari). Pe de alta parte, costul unui bilet de tren SkyTrain - The Canada Line, intre aeroport si oras costa aproximativ 9 dolari.

Daca optezi pentru transport pe apa, ar trebui sa stii ca pentru cursele AquaBus trebuie sa scoti din buzunar intre 25-30 de dolari, in functie de destinatie. Iar pentru varianta deplasarii cu trenul, un bilet ajunge intre 5 si 10 dolari.
 

Petrecerea timpului liber
 

In Vancouver ai la dispozitie foarte multe optiuni pentru petrecerea timpului liber: poti merge la shopping, la plimbare prin oras, prin parcuri dar si prin baruri, poti incerca sporturi de iarna sau acvatice, dar si plaja sau activitatile cu tenta extrema.
 

Ce sa faci la pas prin oras
 

Daca mergi prin oras trebuie sa stii ca barurile si cluburile se inchid destul de devreme, insa poti gasi si locuri care stau pana la ultimul client. Nu ar trebui ratate nici magazinele, orasul avand cateva zone dedicate in exclusivitate shopping-ului.

Nu rata muzeele, teatrele si salile de spectacole din Vancouver, informeaza-te din timp asupra programelor existente in aceste locatii si experimenteaza si acest tip de excursii.

Intrarea la muzeele si obiectivele turistice din Vancouver costa intre 10 si 30 de dolari de persoana iar tururile turistice de mai lunga durata si in mai multe locuri din zona costa intre 180 si 360 de dolari de persoana.
 

Poti obtine reduceri cu ajutorul cardului de reduceri pentru turisti
 

Poti beneficia insa de reduceri atat la intrarile la muzee, cat si pentru transport sau alte facilitati daca atunci cand ajungi in oras iti achizitionezi unul din cardurile de reduceri ale orasului: Vancouver Smartv

willgoto.com

isit Card, respectiv Vancouver Five in One Card. Pentru mai multe informatii privind activitatile pe care le poti desfasura in Vancouver poti vizita pagina de internet oficiala a orasului dedicata turistilor.
 

Incearca activitatile in aer liber
 

Poti incerca mersul cu barca, pescuitul, schiatul, sporturile de apa, plimbarile pe apa, golful, mersul pe bicicleta sau role, cataratul pe stanci, trekkingul, mountain-biking-ul. Daca te tenteaza ideea poti practica si golful, iar pentru o senzatie unica poti merge sa vezi balenele orci care sfgate.cominoata in apele din zona.

Daca vrei sa schiezi ai la dispozitie trei zone de schiat: Cypress Mountain, Grouse Mountain si Mount Seymour, iar daca vrei sa incerci mountain-biking, ar trebui sa te indrepti spre traseele din zonele Capilano River, Lynn Creek, Seymour River si North Shore. Incearca si traseele in aer liber destinate alergatului, precum si zonele amenajate pentru desfasurarea competitiilor sportive din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna.
 

Viziteaza destinatiile la care se poate ajunge pe apa
 

Pentru plimbarile pe apa, alege traseele de feribot, care merg spre cateva puncte care merita vizitate: Maritime Museum din Vanier Park, Aquatic Centre din Sunset Beach, Hornby St, Granville Island, Yaletown/Davie St. Stamp's Landing/Monk's si Spyglass Place, Plaza of Nations si Edgewater Casino precum si Science World, parcul geodezic din False Creek. Iar daca mergi vara, poti face plaja pe coasta din zona North Shore.
 

Incearca un zbor cu elicopterul sau avionul care aterizeaza pe apa
 

Daca vrei sa incerci o plimbare cu helijetul sau hidroavionul, ar trebui sa ai pregatiti 80-100 de dolari pentru o o cursa, de persoana. Iar daca te tenteaza sporturile pe apa poti incerca sa mergi cu caiacul, sa inoti, sa faci scuba diving, windsurfing sau rafting, precum si sa faci jet-ski.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea