Vacante

#ziua indragostitilor #valentine's day #croaziera #bosfor #roma #brasov #istanbul

Valentine’s Day cu mai putin de 500 euro

Conturul unui minaret in lumina portocalie de apus, cupola unui dom  deasupra Cetatii Eterne sau o croaziera la lumina lumanarilor, vacanta de Sfantul Valentin promite si anul acesta clipe deosebite alaturi de persoana iubita.

In ciuda crizei financiare, operatorii de turism propun sejururi scurte in unele dintre cele mai frumoase metropole, la preturi atractive. Iti prezentam cateva variante pentru o escapada romantica, care costa mai putin de 500 euro pentru doua persoane.

Panorama si apus portocaliu asupra Bosforului

Cei care doresc sa plece intr-o vacanta romantica fara sa se indeparteze prea tare de casa pot alege Istanbulul. O plimbare prin Orasul Vechi, cu vizite la moschei, palate, bazaruri sau ruine ofera experiente exotice, pe un taram patruns de spiritul european si asiatic.

Pentru o cina romantica la inaltime, in lumina apusului, cu o panorama de 360° asupra Istanbulului, mergi in Turnul Galata Kulesi. Construit in 1349, Galata Kulesi a fost cea mai inalta cladire a orasului (61 m), la vremea constructiei sale si i se spunea "Megalos Pyrgos" (Marele Turn) de catre bizantini. Din varf se pot vedea Cornul de Aur, Bosforul, Podul Bosfor, Marea Marmara, Hagia Sophia, Moscheea Albastra , Palatul Topkapi, Piata de Mirodenii si altele. Se poate ajunge sus pe scari sau cu liftul. Pentru acesta din urma se plateste un bilet de aproximativ 8 lire turcesti (YLT). Balconul panoramic este in aer liber si foarte ingust, ceea ce poate fi suparator pentru persoanele care au rau de inaltime.

In Turnul Galata poti lua o cina romantica, la restaurantul de la etaj, cu preparate traditionale si spectacol folcloric sau bellydance. Pentru ca turnul atrage numerosi turisti veniti in Istanbul, preturile la restaurant sunt si ele pe masura (aproximativ 75 dolari de persoana). Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial. Poti manca mai ieftin la unul dintre restaurantele din oras, unde preturile sunt mult mai mici decat cele din zonele turistice. De pe terasele suspendate ale restaurantelor se poate auzi seara chemarea imamului, care rasuna din minaretele inaltate deasupra orasului.

O alta experienta deosebita, potrivita pentru o vacanta de Sf. Valentin, poate fi la bordul unui vas de croaziera. In Istanbul exista mai multe tipuri de ambarcatiuni, publice sau private, care ofera plimbari pe Bosfor. Mai multe detalii despre feriboturi, orar si preturi gasesti aici.

Pentru o minivacanta de 3 zile platesti 189 euro, conform agentiei Carpe Diem Travel. Oferta asigura 3 nopti de cazare cu mic dejun in camera dubla, intr-un hotel de 5 stele. Pentru transport, preturile unui bilet de avion cu o companie de linie incep de la 195 euro de persoana (cu toate taxele incluse).

Vacanta de indragostiti la Roma

Cetatea Eterna este una dintre cele mai romantice destinatii pentru o vacanta in doi. Simbol al iubirii, cunoscut gratie unor scene din filme celebre sau ca urmare a muzicii italiene, Roma atrage prin arhitectura magnifica, prin teatrele, templele, siturile arheologice, parcurile si capodoperele gazduite de muzeele si galeriile de arta.

La Fontana di Trevi, arunca o moneda in apa daca vrei sa te intorci candva la Roma si doua monede daca iti doresti sa te casatoresti. Sunt numeroase legende despre cea mai cunoscuta fantana din lume, insa una singura se repeta in mod identic: o moneda inseamna intoarcere sigura la Roma. Doua monede pot insemna o casatorie care va avea loc curand, iar trei, un divort. O alta legenda povesteste ca vei avea noroc daca arunci moneda cu mana dreapta, peste umarul stang.

Un loc deosebit este Villa Borghese Gardens, una dintre cele mai mari gradini publice din Roma si printre cele mai vechi din Europa. Intrarea principala se face prin Piazzale Flaminio, insa majoritatea vizitatorilor prefera intrarea Spanish Steps (Scalinata della Trinita dei Monti). De aici se ajunge in Villa Borghese Gardens prin sectiunea Pincio, celebra pentru panorama impresionanta asupra Romei.

Gradinile gazduiesc monumente si cladiri istorice, precum Muzeul Borghese, unde gasesti colectii din Renastere si Baroc, cu piese de Rubens, Caravaggio, Raphael, Pinturicchio si Bernini. Galleria Borghese poate fi vizitata numai pe baza de rezervari. Mai multe informatii sunt pe site-ul oficial.

Pe langa Galleria si Muzeul Borghesi, in gradini se afla un lac dedicat zeului medicinii, Aesculapius . De-a lungul sau gasesti alte atractii turistice, precum Villa Medici sau Templul lui Aesculapius. Daca vrei sa faci o scurta oprire pentru o gustare, alege Fontana delle Venere.

Pe raul Tevere (Tibru) se fac croaziere, cu sau fara cina, inclusiv croaziere nocturne, insa acestea din urma sunt disponibile numai in lunile de vara. Daca vrei sa descoperi Roma de la bordul unui vaporas, impreuna cu persoana iubita, poti alege intre numeroasele oferte ale companiilor. O plimbare de o ora si 10 minute costa 12 euro de persoana si include un tur prin partea veche a Romei. Cei care doresc sa ia cina intr-o atmosfera eleganta si romantica scot din buzunar de la 54 euro de persoana, iar calatoria dureaza mai mult, 2 ore si un sfert.

O scurta vacanta la Roma costa 125 euro de persoana, conform agentiei Ulise Tour. In pret sunt incluse biletul de avion (cu toate taxele) si 2 nopti de cazare cu mic dejun.

Sf. Valentin intr-o cetate medievala

Daca vrei sa ramai in tara si alegi sa petreci Ziua Indragostitilor intr-una dintre cele mai cautate statiuni, Poiana Brasov, fa-ti un plan de vizitare a obiectivelor turistice medievale din cetate. Centrul Brasovului, modernizat si foarte curat, atrage turistii in special prin atmosfera de vacanta si numeroasele obiective care pot fi gasite usor, de-a lungul zidurilor vechii cetati. Le poti parcurge pe jos, fiind apropiate, in functie de interes.

Pentru o priveliste impresionanta asupra orasului vechi, urca la Belvedere sau pe Aleea de sub Tampa. De acolo se vad bastioanele, turnurile, bisericile, muzeele si toate celelalte puncte de interes din Cetatea Brasovului, inconjurate de dealurile impadurite.

Pentru a te incalzi dupa plimbare, intra intr-o cofetarie intr-una dintre cladirile vechi ale centrului istoric. Lambriurile de lemn, ferestrele uriase si dotarile moderne invita la relaxare, iar cafeaua cu lapte si prajiturile proaspete sunt o combinatie perfecta pentru un popas dupa-amiaza. Mai multe detalii despre Brasovul turistic gasesti in articolul Ce obiective turistice vizitezi in Brasov. O minivacanta de 3 zile incepe de la 165 euro de persoana, conform agentiei Marshal Turism. Oferta include 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele din Poiana. In plus, beneficiezi de o cina romantica, sampanie, fructe si un aranjament special al camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea