Vacante

#schi #statiuni schi #skipass #st. leonhard #austria #slovacia #strbske pleso #bansko #bulgaria #vacante speciale #reduceri

Vacantele la schi incep de la 21 euro

In urmatoarele patru luni, printre cele mai promovate sejururi de catre operatorii de turism din Romania, sunt statiunile de schi. Romanii pot schia in Romania, Austria, Slovacia, Bulgaria, Italia sau Franta la preturi promotionale. Ofertele de cazare incep de la aproximativ 21 euro pe noapte sau de la 200 euro pentru o vacanta de o saptamana.

"In afara de Austria, mai este cerere pentru Bulgaria si Slovacia. Nu cred ca cererea va scadea comparativ cu anii precedenti, dar este posibil ca schiorii din Romania sa se orienteze spre destinatii mai ieftine“, a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism), citat de Cotidianul.

Astfel, turistii vor scoate din buzunar mai putin de jumatate din suma perceputa pentru perioada sarbatorilor de iarna, in aceleasi destinatii. Iti prezentam in continuare cateva optiuni pentru vacanta la schi in februarie – mai 2009.

Bansko partieSchi  in Bansko de la 196 euro

Bansko, una dintre cele mai mari statiuni de schi bulgaresti, a devenit tot mai cautat, multumita investitiilor facute aici. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in mai, iar principalele centre de schi se afla in Shalin Valog (cu inaltimi de pana la 1600 m) si Shiligarnika (cu inaltimi de pana la 2500 m). Taxa de statiune este de 6 euro, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Printre cele mai bune oferte le gasesti in ultimele luni ale sezonului de schi, cu preturi de aproximativ 200 euro pentru o saptamana de cazare. In februarie – martie, 7 nopti cu mic dejun la un hotel de 3 stele costa 217 euro de persoana, iar in martie – aprilie, acelasi sejur ajunge la 196 euro de persoana, conform agentiei Sky Tour.

Pentru mai multe detalii despre statiune, citeste articolul Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko.

Strbske PlesoVacante la schi in Strbske Pleso cu 39 euro

Situata in orasul Vysoke Tatry, la poalele Muntilor High Tatras (Muntii Tatra de Sus), Strbske Pleso este doar una dintre principalele statiuni de schi aflate aici. Statiunea a fost folosita initial de catre turistii dornici sa faca trasee montane si tratamente curative, intr-o zona linistita si nepoluata. In timp, a devenit un important centru al sporturilor de iarna si, in 1970, in Strbske Pleso s-a organizat Campionatul Mondial de Schi. Informatii despre preturile la skypass in Strbske Pleso gasesti aici.

Daca mergi la schi in Strbske Pleso in urmatoarele luni, gasesti camere de la 39 euro pe noapte. Oferta este valabila pentru un hotel de 3 stele, cazare cu mic dejun (agentia Turist Club). Un sejur de 7 nopti costa 325 euro in februarie si 265 euro de la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lui aprilie. Conform agentiei Mareea, oferta este valabila pentru un hotel de 4 stele, cazare cu mic dejun. Copiii cu varste intre 0 – 3 ani au reducere de 100%.

Mai multe detalii despre statiunile de schi din Slovacia gasesti in articolul Vacanta la schi in Slovacia este la moda in iarna 2008 – 2009.  

Vysoke Tatry Lomnicky - video

Schi la St. Leonhard, de la 21 euro

St. LeonhardSituata in valea Pitztal, la o altitudine de 1370 metri, statiunea austriaca St. Leonhard este cautata de iubitorii de natura, schiori si cei care practica snowboardul. Regiunea Rifflsee, cautata pentru sporturile de iarna si Ghetarul Pitztaler sunt doua dintre principalele atractii.

St. Leonhard este destul de mica, in comparatie cu alte statiuni de schi din Austria, insa ofera numeroase servicii pentru cei care vin sa-si petreaca aici vacanta de iarna. Detine 48 km de pista de schi, dintre care 14 km sunt pentru incepatori, 27 km cu nivel mediu, iar 7 km de pista au un nivel ridicat de dificultate. Se pot face trasee montane pe o distanta de 64 km, iar printre celelalte activitati de sezon se numara saniusul (6 km), cataratul pe gheata si snowboardul.

Pentru un skipass, un adult plateste de la 158 euro (valabilitate de 6 zile), iar pentru un copil, preturile incep de la 95 euro de persoana. Parintii care detin un skipass de adulti beneficiaza de un discount de 100% pentru copiii cu varste pana in 10 ani.

Preturi foarte mici gasesti in ultimele luni din sezonul de schi, in aprilie – mai, cand o camera costa 21 euro pe noapte. In ianuarie – aprilie, preturile sunt intre 28 si 44 euro de persoana, pentru o pensiune de 3 margarete, conform agentiei Active Travel . Oferta include cazarea si micul dejun, iar pentru copiii cu varste mai mici de 5 ani se acorda gratuitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea