Vacante

#romania #paste #grecia #bulgaria

Vacantele de Paste costa mai putin in tarile ortodoxe

O tendinta fireasca manifestata anual este aceea de a alege ca destinatie de Paste o tara ortodoxa. In topul celor mai tentante destinatii se afla Grecia, Bulgaria, Cipru, Israel si Malta, pentru catolici .

Conform agentiilor de turism, Grecia si Bulgaria isi disputa locul 1 in 2008 ca destinatie favorita de Paste.

De ce tarile ortodoxe au succes de Paste

In general zona Mediteranei ofera posibilitatea de a petrece Pastele intr-o atmosfera familiala, in care turistii regasesc ceva de acasa. Au totodata ocazia sa vada ceva nou si mai ales sa viziteze manastirile din zona. Pentru a ajunge la Athos , de exemplu, turistii platesc o excursie optionala cu 24 - 45 euro de persoana.

Printre atuurile tarilor ortodoxe se numara calitatea indiscutabila a serviciilor si preturile comparative cu cele din tara sau chiar mai mici. Un pachet de 3 zile uneori nici nu atinge suma de 100 de euro, cu . Pentru 3 nopti de cazare in platesti 77 euro de persoana. Pachetul include cazarea la un hotel de 3 stele, cu all inclusive .

In plus vremea mai calda decat in Romania permite excursiile si chiar plaja la malul marii.

Daca de Craciun si Revelion pachetele turistice ofereau preparate speciale pentru acest moment, nici de Paste turistii nu sunt tratati cu mai putina atentie. Fie ca vin din partea agentiei, fie a hotelului, musafirii primesc lumanari de Paste, oua rosii si friptura de miel .

In Romania sunt putine oferte all inclusive sau ultra all inclusive de Paste. In general mesele sunt destul de amestecate, neintegrandu-se unei anumite tipologii. Unele ofera doua cine in 3-4 zile, in rest doar micul dejun, altele doar micul dejun si servirea de cozonac , miel si oua rosii in seara de Paste.

Preturile pentru vacantele de Paste in Romania sunt destul de mari, in comparatie cu Bulgaria si Grecia. Cu toate acestea, tara noastra are sanse sa ramana in topul preferintelor, pentru ca locurile de cazare de obicei se ocupa in cea mai mare parte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea