Vacante

#franta #nisa

Vacanta romantica in Nisa

Nisa se afla pe Riviera Franceza, intre masivele muntoase Mercantour si Mont-Boron din regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur. Plajele insorite, clima temperata, peisajele impresionante si atractiile turistice sunt cateva dintre atuurile Nisei. Printre primele porturi franceze pentru vase de croaziera, Nisa este si unul dintre cele mai bogate orase in galerii de arta si muzee, situandu-se imediat dupa Paris. Gradinile si parcurile pline de flori, panorama asupra portului, cladirile vechi alternand cu hotelurile de lux, gastronomia locala, toate fac din Nisa o destinatie de vacanta ideala pentru o escapada romantica. 

Ce trebuie sa vizitezi

Promenade des Anglais. Promenade des Anglais se afla in Golful Ingerilor (La Baie des Anges) si este o faimoasa promenada care si-a castigat renumele inca din secolul al XIX-lea, cand burghezia engleza venea sa-si petreaca iarna pe Riviera Franceza. Primele amenajari au inceput prin 1820. De-a lungul promenadei s-au construit cladiri impresionante, adevarate palate transformate in hoteluri de lux si tot aici au fost adusi primii palmieri inca din 1862.

Zona gazduieste cateva dintre atractiile turistice ale orasului. Aici se afla Casino du Palais de la Mediterranee, Musee d’Art et d’Histoire, Phoenix Parc Floral, Musee des Arts Asiatiques, Theatre de Verdure etc.

Vieille Ville, Nisa• Vieille Ville. Partea veche a orasului este una dintre cele mai frumoase zone, cu stradute intortocheate si case vechi cu acoperis rosu. Pretutindeni gasesti magazine si restaurante cochete. Cours Saleya este cea mai cunoscuta piata din Nisa. Aici se deschide dimineata o piata de alimente, insa este vestita in special pentru piata de flori.

• Centrul. Centrul Nisei este intesat de terase si cafenele si tot aici gasesti boutique-uri si magazine exclusiviste. Unul dintre simbolurile cunoscute ale centrului Nisei il reprezinta Fountaine du Soleil.

• Palatul Lascaris. Cel mai renumit dintre palatele private ale Nisei, Palais Lascaris a fost construit incepand cu anul 1657, in stil baroc si genovez. Scara de onoare somptuoasa, ornata cu fresce si saloanele in decoruri luxoase concureaza cu tapiteriile flamande, mobilierul si colectiile de faianta de secol XVII si XVIII. Palatul a fost declarat monument istoric in 1946.

• Parcuri&Gradini. Ca orice metropola europeana, Nisa detine numeroase zone verzi, reprezentate de parcuri si gradini. Poti incerca, de exemplu, Jardin botanique de Nice, Parc Carol de Roumanie, Jardin Albert 1er, Parc Phoenix (Parc Floral de la Ville de Nice) sau Colline du Chateau. In unele dintre aceste parcuri in zilele de weekend poti sa vezi ceremonii nuptiale sau cupluri care se fotografiaza aici in ziua nuntii. Asa se intampla in Jardin des Arenes. In Parc Floral exista o sera uriasa unde au fost recreate 7 climate tropicale si unde poti vedea pesti, pasari si fluturi exotici.

Nisa terase• Muzeul Matisse. Unul dintre cele mai importante muzee ale Nisei il reprezinta Musee Matisse, aflat intr-o cladire de secol XVII din Villa des Arenes. Muzeul detine o colectie permanenta cu picturi, desene, gravuri si sculpturi, la care se adauga carti ilustrate si fotografii ale pictorului. Intre 20 iunie si 27 septembrie 2009 in Musee Matisse si Musee des Beaux-Arts are loc o expozitie Matisse-Rodin. Daca ajungi in Nisa in aceasta perioada merita sa profiti de moment pentru a vizita expozitia. Detalii gasesti aici.

• Tururi organizate. In cazul in care doresti sa vizitezi orasul intr-un tur organizat, ai la indemana doua posibilitati, ambele romantice: tur in caleasca sau cu trenuletul. A doua varianta dureaza trei sferturi de ora si include vizite in orasul vechi, in piata de flori si in gradinile Castelului. Plimbarea in caleasca asigura vizite prin Place Massena si Palce Garibaldi. Daca totusi vrei sa mergi pe jos si sa descoperi cate ceva despre istoria orasului, bisericile sale baroce si arhitectura din Vieille Ville, atunci poti alege un tur pietonal in aceasta zona, contra unei sume de 12 euro de persoana.

Oferte de vacanta in Nisa

Nisa plajaRegiunea nu reprezinta doar o destinatie a celor bogati. In Nisa vei gasi hoteluri pentru toate buzunarele, de la 2 la 5 stele. Pentru un sejur de o saptamana in aceasta vara platesti 492 euro la sfarsitul lunii iunie si 660 euro in august, conform agentiei IQ Travel. Pachetul asigura transportul cu avionul, 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferul de la aeroport si asistenta turistica .

Este bine sa stii

• Excursii in imprejurimi. Din Nisa se pot face excursii in Monaco si Cannes. Acestea sunt destul de aproape, drumul durand mai putin de o ora. Exista masini care asigura legatura intre orase, iar pretul unei calatorii este in jur de 1.5 euro de persoana.

Produse locale. Daca vrei sa te intorci acasa cu un suvenir din Nisa, incearca produsele de artizanat vandute in oras. Poti gasi produse pe baza de masline, care sunt recunoscute pe plan international. Poti descoperi vinurile cultivate in zona daca vizitezi cramele de pe domenii precum Augier, du Fogolar, Chateau de Bellet sau Chateau de Cremat. Alte produse locale foarte apreciate sunt fructele confiate.

Carnavalul din Nisa. In fiecare an se organizeaza in oras celebrul Carnaval de Nice, a carui origini coboara pana la sfarsitul secolului al XIII-lea. Evenimentul dureaza in jur de doua saptamani si strange peste un milion de spectatori. In fiecare an carnavalul are o alta tematica, cea din 2009 a fost disimularea si farsa. carnavalul de la nisa editia 2009 s-a desfasurat intre 13 februarie si 1 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea