Vacante

#partii schi #vacanta la schi #schi #austria #tirol #valea zillertal #zillertal arena #zell am ziller

Vacanta la schi in Zell am Ziller din Zillertal Arena

In topul destinatiilor de schi, Austria ramane pe primul loc. Insa cele mai mari si mai moderne zone de schi nu trebuie neaparat sa fie costisitoare. Iti prezentam in continuare regiunea Zell am Ziller , din Zillertal Arena , ideala pentru tineri, pentru amatorii de sporturi de iarna sau pentru turistii veniti cu familia.

Zillertal Arena, sporturi de iarna in paradisul alb

Zona Zell am Ziller - Zillertal Arena se afla la o altitudine intre 580 m si 2500 m, in Valea Zillertal din regiunea austriaca Tirol. Din Munich in Zillertal Arena este o distanta de 170 km, iar din Salzburg, o distanta de 150 km. Zillertal Arena este cunoscuta ca una dintre cele mai mari dar si cele mai moderne zone de schi din intreaga Austrie. Gratie facilitatilor oferite si a sezonului lung de schi (din decembrie in aprilie), intreaga regiune a primit supranumele de “al 7-lea cer” al fanilor iernii alpine.

Zillertal Arena este dotata cu piste de foarte buna calitate, cu o lungime de 166 km, cu toate gradele de dificultate. Din punct de vedere al instalatiilor si facilitatilor, exista 51 de telecabine si schi-lifturi, o pista de cross-country si piste speciale si scoli de schi pentru copii.

In iarna 2009-2010 Zillertal Arena sarbatoreste 10 ani de existenta si casieriile din intreaga zona ofera, pe langa biletul de transport pe cablu cumparat, un bilet de tombola, cu sanse de castig pentru 1000 de premii. Insa unul dintre cele mai atragatoare servicii il reprezinta skiMovie. In Zell si Gerlos exista doua trasee noi cu skiMovie, in care turistii sunt filmati cu camerele video in timp ce schiaza, dupa care pot vizualiza aceste filmulete pe internet. Mai multe detalii despre preturi la skipass si servicii gasesti pe site-ul oficial, in varianta de limba romana.

Zell am Ziller 2Zillertal Arena este constituita din 5 municipalitati: Zell am Ziller, Zellberg, Rohrberg, Hainzerberg si Gerlosberg. Cea mai importanta si mai cunoscuta dintre acestea este Zell am Ziller.

Schi in Zell am Ziller - scoli de schi pentru cei mici si plimbari cu lama

Zell am Ziller face parte din regiunea Zillertal Arena si se afla in mijlocul Vaii Zillertal, la 479 km vest de Viena si la 60 km est de Innsbruck. Orasul are in jur de 2000 de locuitori si este totodata si este cea mai accesibila statiune de schi de aici. Ocupa primul loc ca marime a orasului si ca autenticitate. Se ajunge usor aici de la aeroportul regional si este o destinatie ideala pentru cei care doresc o vacanta de iarna cu autenticitate austriaca si pentru turistii veniti cu familia in vacanta.

Exista doua scoli de schi care se ocupa de copii. Gradinita de schi, serviciul de schi-disco sau celelalte programe complexe pentru cei mici sunt deosebit de atractive. Poti folosi skipass-ul in toata zona Zillertal Arena. Daca ai un lift pass valid, beneficiezi gratuit de ski-bus. Pass-ul turistic al regiunii, Zillertal Super Ski Pass, ofera accesul la unele dintre cele mai bune zone de schi din lume.

Zell am Ziller nocturnaPe langa partiile de schi, Zell am Ziller are si alte atractii. Se pot vizita biserica parohiala (Pfarrkirche), care dateaza din 1782 sau o alta biserica veche, Maria Rast, datand din 1738.

O experienta cu totul inedita o reprezinta plimbarea cu lama spre Schwarzachtal, Gerlos. Excursia implica vizitarea unor tinuturi naturale de o frumusete salbatica precum si o gustare cu prajitura de casa si bautura. Alta experienta surprinzatoare este plimbarea cu “incaltarile de zapada”, care iti permit sa te aventurezi in padurile inzapezite. Cei care prefera varianta traditionala pot alege o plimbare cu sania trasa de cai sau o excursie cu trenul cu abur.

cabanaSi pentru ca te afli in Austria, este normal sa incerci berea locala. In Tirol exista cea mai veche berarie privata din zona. Se numeste Zillertal Bier si dateaza din 1500. O gasesti in Zell am Ziller, pe Umfahrungsstra 3.

Tot in regiunea Zillertal se afla orasul Mayrhofen, unde se pot face excursii. Aflat in apropierea ghetarului Hintertux, orasul ofera o gama diversificata de facilitati pentru sporturile de vara si de iarna. Tot aici gasesti faimosul Vans Penken Park, unul dintre cele mai mari parcuri de snowboard din Europa. Gasesti detalii pe site-ul oficial.

Oferte de vacanta in Zell am Ziller – Zillertal Arena

O saptamana de vacanta in centrul Vaii Zillertal costa 370 euro de persoana, conform agentiei Riela Tour. Pretul include cazarea intr-un hotel de 3 stele si doua mese pe zi, fara transport. Daca alegi Craciunul pentru a-ti petrece o vacanta aici, pentru 10 zile platesti de la 675 euro, pret care include si cina festiva, conform agentiei Exclusive Holidays. Pe langa serviciile si facilitatile de care dispui in Zell am Ziller, aceasta vacanta include vizite in Budapesta si Viena.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea