Vacante

# vacanta la munte #partii schi #vacanta la schi #schi # partii schii romania #partii romania

Vacanta la munte? Afla unde poti schia in Romania! Lista partiilor

Vrei sa pleci in vacanta, la munte? Nimic nu este mai placut decat sa te bucuri de cateva zile pe partiile cu zapada alba ca-n povesti. Peisajele sunt de vis, iar dupa doar cateva zile te vei simti ca nou.

 

Stiai ca in Romania exista 146 de km de partii? Acestea sunt situate in 20 de judete ale tarii, asadar, cu siguranta poti alege o destinatie care sa fie pe gustul tau. Preturile difera si ele de la o partie la alta.

Iata care sunt cele mai cunoscute partii si cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru un skipass de o zi.

In Valea Prahovei si Poiana Brasov, te poti bucura de partiile din Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, si Poiana Brasov. Preturile sunt cuprinse intre 60 si 100 de lei pe zi, pentru copii si 120-145 de lei pentru adulti.

In centrul si vestul tarii, sunt practicabile partiile Ranca, Paltinis(Arena Platos), Tansalpina (Vidra), Straja, Arieseni, Semenic si Sovata. Aici preturile sunt cuprinse intre 60 si 100 de lei pentru copii si 60-150 de lei pentru adulti.

In estul si nordul tarii, sunt practicabile partiile din Borse, Borsa, Cavnic, Harghita Bai, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt si Vatra Dornei. Preturile sunt cuprinse intre 20 si 100 de lei pentru copii si 40-120 de lei pentru adulti.

Cele mai lungi partii din Romania sunt:

  • Drumul Rosu (Poiana Brasov), cu o lungime de 4.752 metri (dificultate usoara)
  • Sulinar (Poiana Brasov), cu o lungime de 3.394 metri (dificultate medie)
  • Dealul Negru (Vatra Dornei), cu o lungime de 3.000 metri (dificultate medie)

Tu pe ce partii din Romania schiezi?

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea