Vacante

Vacanta in recif mayas: Isla Mujeres

In aceasta vara vacanta ta poate sa te duca intr-o insula deosebita prin ceea ce o defineste, oferindu-ti o experienta unica: Isla Mujeres.

 

Frumusetea peisajului caraibian impleteste bogatiile ei cele mai de pret, jungla tropicala si mostenirea civilizatiei mayase, vestigiile arheologice si parcurile marine cu recifuri de coral.

 

Isla Mujeres plajaSe spune despre Isla Mujeres ca timpul se scurge mai incet, urmandu-si drumul sau neperturbat. Este o insula mica, cu o lungime de doar 7 km si o latime mai mica de 1 km. Odata ajuns aici, pari a calatori in trecut, in acest taram unde turistii se bucura de liniste si relaxare. Candva un sat de pescari, Isla Mujeres este cautata acum de turistii de pretutindeni pentru farmecul ei aparte si plajele albe. Seara stradutele sunt intesate de familii care se aduna in casutele in stil caraibian, in magazinele, cafenelele si restaurantele de pe insula, relaxandu-se si gustand preparatele din peste proaspat.

 

Isla Mujeres terasaIn Isla Mujeres se spune ca aveau loc ceremoniile inchinate zeului fertilitatii, dupa legendele maiase. Insa farmecul deosebit al insulei este dat de plajele superbe, reciful de coral si laguna aflata in mijlocul ei. Daca iti doresti sa te bronzezi pe cea mai faimoasa plaja a sa, trebuie sa mergi in Playa Norte. Iubitorii sporturilor acvatice pot face diving in El Garrafon Reef. Posada del Mar este preferata de cei care aleg sa se casatoreasca sau sa-si petreaca luna de miere in gradinile tropicale de langa plaja.

 

Multe companii de turism ofera excursii pe o insula din apropiere, Contoy, pentru birdwatching. Aici traiesc peste 90 de specii de pasari, intr-un mediu cu o mare varietate de fauna si flora.

 

Isla Mujeres stradaPreturi pentru cazare si transport in Isla Mujeres

 

In Isla Mujeres ajungi cu feribotul din Cancun , parcurgand un drum de jumatate de ceas. O alta posibilitate o reprezinta masina. Daca pleci din Punta Sam, poti lua feribotul, calatoria dureaza 45 de minute. Insula poate fi traversata cu autobuzul sau taxiul. Pentru transportul in comun platesti intre 4 si 11 pesos. Daca vrei sa traversezi insula de la un capat la altul cu taxiul, platesti aproximativ 32 pesos. O camera la un hotel de 5 stele porneste de la 80 euro pe noapte, de persoana.

 

Turistii care aleg sejururile in Cancun sau circuitele in Mexic au posibilitatea de a face excursii optionale in imprejurimi. O astfel de excursie este oferta de croaziera din Cancun in Isla Mujeres, pentru 55 euro de persoana, pranzul inclus. Daca ajungi pe Isla Mujeres in februarie sau martie, nu trebuie sa ratezi carnavalul anual care se desfasoara aici. Cel mai important moment al carnavalului il reprezinta parada, cu multa muzica, dans si costume foarte colorate. Ofertele speciale pentru eveniment ajung la 65 euro pret intreg si de la 33 euro de persoana, pentru copii. Pachetul include o excursie de o zi cu spectacol, cina bufet, acces la bar.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea