Vacante

#egipt #sharm el-sheikh #marea rosie #naama-bay #old sharm #peninsula sinai #vacanta

Vacanta in Perla Sinaiului: Sharm El Sheikh

In sudul extrem al Peninsulei Sinai, la poalele muntilor cu acelasi nume, se afla cea mai frumoasa statiune de la Marea Rosie: Sharm El Sheikh. Gratie microclimatului zonei, statiunea este deschisa turistilor tot anul, fiind cu atat mai atractiva pe timp de iarna, cand strainii vin sa-si petreaca aici sarbatorile.

Numarul mare al hotelurilor de lux, serviciile calitative, preturile accesibile si frumusetea locului atrag in Sharm numerosi europeni. I se mai spune “Orasul pacii” si “Perla Sinaiului”, insa statiunea se delimiteaza de alte zone de pe litoralul egiptean prin dezvoltarea sporturilor acvatice.

Atractiile statiunii: recife de coral si panorame exotice

Denumirea de “Orasul Pacii” a aparut in urma numeroaselor conferinte de pace care au avut loc in aceasta zona, insa totodata Sharm El Sheikh-ul a facut subiectul multor conflicte si dispute internationale. O perioada a fost sub ocupatie israeliana si de atunci a inceput sa prinda forma unei destinatii turistice. Dupa ce a fost inapoiat Egiptului in 1982, Sharm El Sheikh-ul a continuat planul de dezvoltare al orasului, prin investitori straini.

Astazi, statiunea a devenit unul dintre cele mai mari centre de scufundari din Egipt, avand firme de scuba-diving care se ocupa de instruirea turistilor. Pestii exotici, delfinii, broastele testoase, recifele de coral, toate ofera experiente Abu Galum Protected Areainedite si absolut spectaculoase pentru oricine dispus sa traiasca o experienta subacvatica.

Peisajele seduc prin panoramele care amesteca muntii cu marea si cu desertul, cu gradinile luxuriante ale hotelurilor, corturile colorate ale beduinilor si cerul senin pe tot parcursul anului. Pe langa excursii pe cai sau pe camile, in desert, pe langa sporturile acvatice, turistii gasesc aici cazinouri, discoteci, cluburi de noapte, spa-uri, terenuri de golf etc.

Sharm El Sheikh este o destinatie de vacanta ofertanta si pentru cei care doresc sa faca excursii in imprejurimi. Daca vrei sa cunosti cea mai pitoreasca zona protejata din Egipt, trebuie sa vizitezi Sharm El Sheikh statiuneAbu Galum Protected Area. Aflat de-a lungul Golfului Aqaba, intre Dahab si Nuweiba, Abu Galum este un parc unde muntii de granit coboara in campii udate de ape turcoaz, bogate in corali. Sinaiul nu poate fi vizitat fara o vizita la muntele lui moise si Manastirea Sfanta Ecaterina . Despre aceste doua obiective turistice gasesti detalii aici.

Din Sharm El Sheikh se fac excursii in primul si cel mai renumit parc national de la Marea Rosie, Ras Mohammed. Rezervatia subacvatica de aici a intrat in patrimoniul UNESCO. De obicei, astfel de excursii au durata de o zi si includ scufundari in recifurile stratificate, coralii formand ziduri verticale impresionante.

Sharm El Sheikh, Naama BayNaama-Bay si Old Sharm: intre modern si vechi

Statiunea este impartita in 3 zone principale: Na'ama Bay, Ras Um Sid Cliff si Sharm El Maya. Zona centrala a Sharm El Sheikh-ului este Naama-Bay. Aici sunt numeroase hoteluri de lux, restaurante, magazine, cluburi, cafenele si cazinouri. Plaja din Naama-Bay este considerata principala plaja a statiunii Sharm El Sheikh si are o lungime de aproximativ 1 km. Aceasta este una dintre putinele plaje cu nisip din statiune, majoritatea acestora fiind plaje care se continua cu recife de corali. Stancoase si ascutite, fac mai dificila intrarea in mare. In prima linie, pe plaja din Naama-Bay, sunt situate hotelurile mari.

La aproximativ 5 km distanta de Naama-Bay gasesti zona veche a statiunii, Old Sharm. Poti lua microbuzul (2-3 lire egiptene - 1 lira egipteana = 0.53 ron) sau taxiul (10 lire egiptene) pentru a ajunge in aceasta regiune.

Turistii viziteaza Old Sharm pentru a vedea poarta veche a orasului si pentru a face cumparaturi in souk. Se vand o multime de produse, de la mirodenii la covoare, de la accesorii pentru casa, facute de mana lpesti mascati in Naama Bay, Sharma lampi orientale din sticla colorata. Este o ocazie foarte buna sa te targuiesti pana gasesti un suvenir deosebit. Bazaitul vocilor in numeroase limbi, multitudinea de culori, parfumul mirodeniilor si al mancarurilor pregatite in aer liber fac deliciul turistilor.

Este bine sa stii

Clima. Peninsula Sinai are un climat arid, desertic, cu doua sezoane, ambele uscate: vara si iarna. In vara, vremea este foarte calduroasa si uscata, astfel incat este mai usor de indurat temperaturile mari, prin lipsa unui grad mare de umiditate. Turistii insa sunt sfatuiti sa se hidrateze des.

In Sharm, perioada de iarna dureaza din noiembrie in martie, iar mediile de Sharm El Sheikh, hoteltemperatura se situeaza intre 15 si 30C. Anotimpul de vara incepe in aprilie si dureaza pana in octombrie, iar mediile de temperatura merg de la 25 la 45C. Temperatura apei marii are in jur de 21-28C, in functie de perioada. Temperaturile in apa, aer si pe uscat, in functie de luna din an, le gasesti aici.

Cazare. Ofertele de cazare sunt pentru toate buzunarele sau gusturile. Cei care au un buget limitat sau vor intimitate gasesc hoteluri mai micute, cu un design modern. Ceilalti au o paleta larga de hoteluri care fac parte din marile lanturi hoteliere internationale: Marriott, Le Meridien, Ritz-Carlton, Hyatt Recency etc. Majoritatea hotelurilor sunt construite in stil arab, inaltimea acestora fiind reglementata de legislatie, pentru ocrotirea naturii.

O vacanta pentru revelionul 2010 in Sharm El Sheikh costa in jur de 600 euro de persoana. Oferta este valabila pentru un pachet de 6 nopti intr-un hotel de 5 stele din statiune, cu all inclusive si bilet de avion inclus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea