Vacante

#israelul laic #schi israel #city break israel #haifa #tel aviv #eilat #israel

Vacanta in Israelul laic

Ca destinatie de vacanta, Israelul poarta amprenta religioasa, in principal. Insa pe langa sejururile de Craciun si de Paste, pe langa circuitele de tip pelerinaj, la locurile sfinte ale acestei tari, exista destinatii pur laice, deosebit de atragatoare, indeplinind cam toate asteptarile unui turist: de la partii de schi la plaja pe malul Mediteranei, de la minivacante de weekend la sejururi de tip spa la Marea Moarta. Iata in continuare cateva astfel de destinatii, strans legate de Israelul laic , mai degraba decat de cel religios.

Vacanta la plaja in Eilat

In sudul Israelului, la granita cu Egiptul se afla orasul Eilat, unul dintre cele mai importante porturi ale tarii si una dintre destinatiile de top pentru statiunile turistice israeliene. Plajele foarte bine intretinute au in prima linie hoteluri de 5 stele. Restaurantele elegante, atractiile turistice ale zonei, magazinele, barurile si cafenelele fac din Eilat o destinatie predilecta pentru vacanta pe litoral, potrivita atat pentru familii, cat si pentru tinerii amatori de distractie.

Bariera de corali reprezinta o oportunitate pentru scufundari. In reciful Delfinilor se organizeaza excursii cu turistii care viziteaza expozitia de la statia de cercetare. O alta atractie deosebita a zonei o reprezinta rezervatia naturala Coral Beach, o rezervatie submarina, cu flora si fauna acvatica tropicala.

Eilat, IsraelIn 2005 se deschidea in Eilat un parc de distractii cu tematica biblica, Kings City. De la figurile antice ale Egiptului la personale biblice importante precum Regele Solomon, parcul a devenit o atractie printre turistii veniti sa-si petreaca vacanta in Eilat.

Tel Aviv, distractie 24h

“Orasul care nu doarme niciodata”, “Orasul care nu se opreste niciodata”, cam acestea sunt denumirile dobandite de Tel Aviv. Strazile aglomerate, magazinele, plajele, hotelurile si cluburile de noapte fac din Tel Aviv o destinatie foarte apreciata, in special in randul tinerilor.

Plajele orasului sunt apreciate datorita nisipului alb si al soarelui mediteranean. In timpul zilei turistii se plimba pe faleza, frecventand cafenelele si terasele din zona. In weekenduri, numarul vizitatorilor se mareste considerabil. Dupa lasarea serii, pe plaja incep petrecerile.

In partea sudica a Tel Avivului se afla zona sa antica, cunoscuta sub numele de Jaffa ( sau Yaffa). Jaffa, cu deschidere spre Mediterana, este unul dintre cele mai vechi orase portuare din lume. Conform unor atestari documentare, portul ar avea o vechime de 4000 de ani. Unii istorici considera ca Jaffa este singurul port din lume activ in mod continuu.
Suk Ha’Carmel este cea mai mare piata a orasului si una dintre atractiile majore ale Tel Aviv-ului. Piata este frecventata datorita diversitatii mari de produse si a preturilor mici practicate. Gasesti masline, produse de patiserie, fructe uscate, mirodenii, fructe si legume proaspete, peste, branzeturi, inclusiv haine etc.

Haifa , gradinile suspendate

Haifa, IsraelDupa Ierusalim si Tel Aviv, Haifa este al treilea oras ca marime din Israel. Haifa se bucura de o asezare avantajoasa, aflandu-se pe un deal, la poalele Muntelui Carmel. Cladirile sunt dispuse pe terasele naturale inverzite, coborand spre mare. Orasul detine numeroase centre comerciale, restaurante, cluburi, parcuri si atractii turistice care il fac potrivit atat pentru cei singuri, cat si pentru turistii care calatoresc cu familia.

Gradinile suspendate Bahai ofera o priveliste absolut impresionanta asupra orasului si marii. Design-ul special le-au transformat intr-unele dintre cele mai vizitate gradini din lume. Dispuse in cercuri concentrice, au ca centru templul Bahai.

Un alt loc foarte bun pentru recreere si panorame impresionante il reprezinta promenada. Fiind una dintre atractiile orasului, Bat Galim are numeroase magazine si restaurante, ideale pentru petrecerea timpului liber si pentru cumpararea de suveniruri. Telegondola leaga zona promenadei de manastirea Stella Maris, un alt obiectiv inclus in traseele turistice din Haifa.

Vacante inedite : schi si city break in Israel

La fel de atragatoare precum metropolele europene, Tel Avivul si Ierusalimul sunt destinatii care pot sustine turismul de weekend. Destul de noi pe piata romaneasca, ofertele de city break in aceste orase au fost lansate de operatorii turistici in speranta de a incuraja turismul in Israel prin toate punctele sale tari, nu doar prin pelerinaje. Se fac excursii in Ierusalim, Bethleem, in Tel Aviv si la Marea Moarta. Hermon este cel mai inalt munte al Israelului. Cu o inaltime de 28814 m, este unica destinatie israeliana unde se poate schia.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea