Vacante

#tenerife #spania

Vacanta in Insula primaverii vesnice, Tenerife

De la taramul papagalilor la plajele cu nisip vulcanic, de la viata de noapte intensa a statiunilor pana la varful Muntelui Tide, Tenerife este o destinatie de vacanta atractiva pentru tot anul, gratie soarelui permanent si a oraselor cosmopilite de aici. 

Tenerife este cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Canare si se afla intre La Gomera, Gran Canaria si La Palma, la o distanta de aproximativ 300 km de coasta Africii.

Insula este impartita in doua de vulcanul Teide, despartind partea insorita de cea ploioasa. Varful muntos cu cea mai mare altitudine este Pico del Teide si atinge o inaltime 3.718 metri, constituind, in acelasi timp , punctul cel mai inalt din intreaga Spanie. Din punct de vedere turistic,  pe vulcanul Teide se poate urca pana la maxim 3400 metri, cu telefericul. Din pricina reglementarilor locale, nu se poate ajunge pana in varf. Din pricina originii vulcanice a regiunii, exista cateva plaje cu nisip negru. Plajele cu nisip auriu sunt construite cu nisipul adus din Sahara.

Partea sudica a insulei spaniole se bucura de 360 de zile insorite pe an, fiind o destinatie ideala pentru vacantele la plaja, indiferent de perioada din an. Regiunea este arida si calduroasa, spre deosebire de partea nordica a insulei, de care este despartita prin muntele vulcanic. In nord ploua mai mult si iarna cad ninsori. Vegetatia este mai abundenta aici, insa zona cea mai dezvoltata turistic ramane cea sudica.

Costa Adeje , destinatie de vacanta

Costa Adeje este principala destinatie de vacanta din Tenerife, detinatoare a mai multor statiuni asezate compact, astfel incat cu greu iti dai seama unde se termina una si intri in urmatoarea. In Costa Adeje turistii dispun de o mare varietate de magazine, cluburi si restaurante si este o destinatie preferata de turisti de toate varstele. Se pot practica sporturi de apa precum windsurf, se organizeaza tururi in care se pot privi balenele in mediul lor natural (whale-watching tours) si exista parcuri acvatice pentru amatorii de distractie.

Costa Adeje, plajaUnitatile de cazare sunt diversificate, pentru toate buzunarele, de la resorturile de lux la apartemente in sistem self catering .

Nightlife-ul din Tenerife se trezeste in Playa de Las Americas

Playa de Las Americas face parte din Costa Adeje si este cea mai animata zona, avand cel mai mare numar de restaurante si cluburi. Aflata in sud-vestul insulei, Playa de Las Americas este o statiune cu resorturi orientate catre servicii de lux, ideala pentru viata de noapte. La inceput numele a apartinut doar plajei de aici, insa zona a devenit atat de populara incat intreaga statiune este astazi cunoscuta sub aceasta denumire.

In partea de vest a zonei se afla regiunea in care s-au construit resorturi hoteliere si unde numarul magazinelor si cluburilor nu mai este la fel de mare. Intreaga zona poate fi strabatuta cu masina in aproximativ 10 minute.

Viziteaza capitala, Santa Cruz

Jardin Botanico del Puerto de la CruzCapitala Santa Cruz se afla in nord-estul insulei si este un oras cosmopolit, potrivit pentru turistii care cauta distractii de vacanta intr-o zona urbana. Unul dintre cele mai frumoase evenimente anuale este carnavalul organizat aici in februarie.

Pe plajele Roque de las Bodegas si Almaciga turistii gasesc restaurante care ofera preparate traditionale, specifice Insulelor Canare. Playa de Las Teresitas detine una dintre atractiile turistice de factura istorica, Torre de San Andres, fortificatii care acum fac parte din patrimoniul istoric al Spaniei. Plaja este una artificiala, cu nisip adus din Sahara. 

Un alt punct de interes este Plaza de Espana, unde exista un parc mare, cu restaurante, terase, cafenele si centre de informare turistica. In Plaza de la Candelaria exista cateva monumente de interes turistic: Edificiul Olimpic, Camera de Comert si Cazinoul din Santa Cruz. 

Puerto de la Cruz

Arhitectura tipica pentru Insulele Canare poate fi admirata in Puerto de la Cruz, un vechi port pescaresc si o asezare coloniala, de pe coasta nordica a insulei. Turistii au a dispozitie plaje cu nisip negru, magazine, restaurante, cazinouri, baruri si terase. Pentru turistii care merg in vacanta cu cei mici, cea mai potrivita plaja pentru copii este Playa Jardin.

Playa de Las AmericasIn Puerto de la Cruz se afla Gradinile Botanice (Jardin Botanico del Puerto de la Cruz), care detin colectii de plante tropicale si subtropicale, printre care arbori si plante extrem de rare sau foarte vechi. Parcul Loro face parte dintre atractiile din Tenerife cunoscute pe plan international. Vizitatorii au ocazia sa admire cea mai mare colectie de papagali din lume si sa participe la spectacolele cu papagali, foci si delfini. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Shopping in Tenerife

Gratie taxelor mici pe importuri, Tenerife este o destinatie atractiva pentru cumparaturi. O mare concentratie de magazine se afla in capitala, Santa Cruz. Principalele zone cu magazine sunt situate in El Castillo, San Jose, Plaza de Espana, Plaza de la Candelaria sau Villalba Hervas.

Pe insula se vand parfumuri, electronice, tutuSanta Cruz, Tenerifen, alcol, piese de manufactura, mobila, picturi, textile, jucarii etc. Bauturile alcoolice, parfumurile si tigarile sunt mai ieftine decat in alte parti din Europa.

Vacante in Tenerife

O vacanta de o saptamana in Tenerife te costa de la 622 euro, conform agentiei Perfect Tour. Cazarea se face la un hotel de 4 stele din Costa Adeje. Poti alege intre pachetele de 7 si 14 nopti, cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive.

Ofertele charter propun sejururi in cele mai cunoscute zone turistice, precum Puerto de la Cruz sau Costa Adeje. Un pachet costa in aceasta vara de la 923 euro de persoana, conform agentiei Kron Tour si asigura transportul cu avionul, cazarea cu masa, transferul si asistenta turistica.

Gasesti cazare in hoteluri de la 3 la 5 stele, cu diverse tipuri de masa, in functie de nevoile personale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea