Vacante

#poros #insula #grecia

Vacanta in insula lui Poseidon, Poros

Micuta si verde, Poros are o frumusete unica, care a transformat-o intr-o destinatie de vacanta foarte populara, atragand turisti atat din strainatate, cat si din Grecia. Insula este potrivita pentru cei care isi doresc un sejur linistit, insa si pentru iubitorii de sporturi si viata de noapte. Peisajele spectaculoase atrag cuplurile de indragostiti, iar pasionatii de istorie pot vizita aici asezaminte vechi.


Ce are Poros sa-ti ofere


Poros este o mica insula vulcanica, aflata in Golful Argo-Saronic. La randul ei, este formata din doua insule, Sferia si Kalavria.

In antichitate, Poros era cunoscuta cu numele de Kalavria. Astazi, insula este o destinatie de vacanta atat pentru straini, cat si pentru greci. Acestia din urma, in special atenienii, vin sa-si petreaca weekendul in Poros, unde si-au ridicat chiar si case de vacanta. Din Atena se ajunge destul de repede in Poros, drumul avand durata de aproximativ o ora. Vasele pleaca din portul Piraeus, iar multi turisti care stau in Atena fac o excursie de o zi cu astfel de nave, vizitand insulele Poros, Egina si Hydra.

Desi mica de marime, insula are suficiente atractii incat sa fie o destinatie potrivita pentru tipuri diferite de turisti, de la cei veniti cu familia la cei care calatoresc cu rucsacul in spate. Frumusetea naturala si posibilitatile de petrecere a timpului liber o recomanda si cuplurilor care-si doresc o vacanta romantica. Sezonul turistic incepe de la jumatatea lunii aprilie.

Cei care viziteaza insula gasesc aici plaje bune, sate grecesti linistite si pitoresti, cladiri vechi, cu arhitectura neoclasica si venetiana, situri arheologice, viata de noapte etc. Iubitorii de sporturi pot practica wind surfing sau pot sa aleaga parapanta, pentru privelisti aeriene. Cei care vor sa se bronzeze pot incerca una dintre plajele insulei, avand la dispozitie atat plaje cu nisip, cat si plaje cu prundis. Golfuletele care le gazduiesc sunt linistite, ideale pentru turistii dornici de relaxare.

Poros Town. Pentru a vizita capitala insulei, trebuie sa mergi spre sud, in Poros Town. Acesta este centrul economic, comercial si cultural al insulei. Cladirile sunt construite in stil neoclasic.
Asezaminte vechi. In Poros poti vizita ruinele Templului lui Poseidon, datand din secolul 6 i. Hr si manastirea Zoodochos Pigis.

Poros Clock Tower. Un simbol al insulei, tronand deasupra ei, este turnul cu ceas , Poros Clock Tower. Aflat in cel mai inalt punct al insulei, a fost construit in 1927 si este recomandat in toate ghidurile de turism ca obiectiv turistic, gratie panoramei impresionante de care au parte cei care urca pana la el. Turnul este vizibil din orice parte a capitalei, Poros Town si reprezinta o experienta deosebita, in special la apus.

Lemon Forest. Unul dintre atuurile insulei il reprezinta padurea de lamai (Lemonodassos) aflata in partea opusa portului din Poros. Se spune ca zona nu are pereche in toata Grecia. Momentul culminant este in mai, cand se simte cel mai bine parfumul arborilor in floare. Locul este ideal pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta.


Cat te costa o vacanta in Poros


Ofertele de cazare sunt variante pe insula, pentru toate buzunarele. Hotelurile au in general 2 si 3 stele. Gasesti cazare si in vile, apartamente, studiouri, pensiuni etc. Unul dintre cele mai avantajoase preturi le gasesti la apartamentele si studiourile de inchiriat. Pentru acestea, pretul unei nopti porneste de la aproximativ 20 euro.

Daca mergi in varf de sezon, este bine sa-ti faci rezervarea din timp, pentru a putea sa alegi cea mai buna oferta, potrivita cu nevoile tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea