Vacante

#vacanta #cuba #turist #turism #destinatie

Vacanta in Cuba, tara care serbeaza bucuria de a trai

Cuba este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Ea atrage nu doar prin peisajele si obiectivele turistice pe care le adaposteste, ci si prin renumele capatat datorita regimului Fidel Castro. Daca vrei sa afli mai multe despre destinatia Cuba, citeste randurile urmatoare.
 

Ce sa vizitezi in Cuba
 

Intreaga tara-insula cunoscuta pentru regimul sau comunist, dar si pentru frumusetea sa, este in intregime un monument de vizitat. Exista insa si cateva puncte pe care un turist care merge in Cuba ar fi bine sa nu le rateze: Havana, provincia Pinar del Rio cu a sa Insula a Tineretii (Isla de la Juventud), Trinidad, Santa Clara si Santiago de Cuba.
 

Havana
 

Capitala Cubei este unul dintre cele mai mari orase din zona Caraibelor, cu o populatie de peste doua milioane de locuitori si o mostenire arhitecturala inclusa pe lista UNESCO. Orasul vechi si imprejurimile sunt atractii turistice si puncte de intalnire pentru localnici si turisti deopotriva, in serile calduroase. In centrul orasului se simte influenta americana, asemanarea cu Miami iar unul dintre cele mai cunoscute obiective este hotelul Nacional, care este inca patronat de staruri de la Hollywood.

Daca vrei sa vezi locul unde localnicii se intalnesc pentru plimbare, dansuri si socializare nu trebuie sa ratezi zidul de la mare, cunoscut sub numele de Malecon, care se intinde pe o distanta de opt kilometri. Iar pentru cei care vor sa incerce plajele orasului, cele mai bune alegeri se numesc Playas del Este si sunt localizate la aproximativ 20 de kilometri de centrul orasului.

Sursa foto: coxnewsweb.com

Iubitorii literaturii lui Ernest Hemingway au la dispozitie barul lui preferat, La Bodeguita del Medio, care se afla in vecinatatea uneia dintre cele mai frumoase biserici din oras, o catedrala datand din secolul al XVIII-lea. Insa in oras mai poti fi gasite si muzee, precum Muzeul de Arte Coloniale, Muzeul Revolutiei  din fostul palat prezidential sau Muzeul Orasului, Capitoliul construit dupa modelul Cpitoliului din Washington, foste resedinte ale oamenilor cu functii in stat, precum Palacio del Segundo Cabo, dar si forturi pastrate de-a lungul anilor. Mai poti vedea si iahtul Granma, cel care i-a purtat pe Fidel Castro si oamenii sai spre Cuba in 1956, dar si fabrica de tutun sau acoperisurile hotelurilor care ofera privelisti fascinante.
 

Provincia Pinar del Rio si zona de nord a Cubei
 

Aceasta provincie este considerata drept cea mai frumoasa provincie a tarii, datorita diversitatii pe care o intalnesti la orice pas: locuri de “la tara”, orase frumoase, munti inveliti in verdeata (asa numitii mogotes), dar si drumuri pe coasta pe care le poti parcurge pentru a beneficia de o priveliste deosebita.

Orasul-capitala a acestei provincii este el insusi o destinatie. Vei putea vizita fabrici de trabucuri care pot fi vizitate, plantatiile de tutun de la Vuelta Abajo, din vecinatatea orasului, dar si drumul de coasta de la Vinales.

Insula Tineretii (Isla de la Juventud) este cea mai mare dintre insulele din arhipelagul Canare, fiind cunoscuta datorita reputatiei care spune ca era ascunzatoarea piratilor care circulau pe apele din zona. In zona se afla si Cayo Largo, unul dintre cele mai cunoscute resorturi pentru turisti, despre care se spune ca are cele mai bune plaje din zona Caraibelor.

Un alt punct pe lista de obiective turistice a Cubei este peninsula Varadero, acolo unde se afla un alt resort foarte cunoscut turistilor care vin in Cuba. Acesta are plaje foarte bine amenajate, lungi de peste 20 de kilometri si locuri speciale speciale pentru scuba-diving. In apropiere se afla si un fost sat amero-indian, reconstruit dupa modelul initial, intitulat Guama, care se leaga de alte sate prin poduri de lemn.

Mai poti incerca si plimbari cu barca prin Laguna Comorilor (Laguna del Tesoro), acolo unde turistii pot vedea crescatorii de crocodili, dar si plimbari pe plajele din zona Golfului Porcilor, locul unde exista nu doar specii fascinante de pasari, ci si urmele incercarii de invazie din 1961.
Sursa foto: cuba-all-inclusive-resorts.com

Zona Trinidad
 

In aceasta zona exista orase recunoscute la nivel mondial la capitolul frumusete. Ciennfuegos este un exemplu in acest sens, incantandu-i pe turisti prin privelisti si arhitectura. Este situat la poalele muntilor Escambray si poarta amprenta colonistilor francezi din secolul al XIX-lea, cladirile principale ale orasului semanand cu cele din New Orleans. In jurul principalului parc, al orasului, Jose Marti, se afla o catedrala si un teatru datand de peste 200 de ani, al caror interioare ii atrag pe turisti.

Un alt oras important este Trinidad, care poarta amprenta unui oras colonial, desi este unul dintre cele mai vechi din tara (a fost fondat in 1514). Multe dintre cladirile din oras dateaza din secolul al XVII-lea si au fost incluse in UNESCO’s World Heritage List. In afara de cladirile colorate in culori pastelate, pe stradutele orasului vei putea gasi si ateliere de ceramica, dar si muzee cu obiecte din anii 1600. Multi dintre turistii care ajung in oras aleg sa se cazeze in resortul Playa Ancon.

Orasul Santa Clara este cunoscut mai ales datorita renumelui revolutionarului Che Guevara, care a pus stapanirea pe oras in timpul revolutiei cubaneze. Cei care ajung aici se indreapta mai ales spre plajele din Cayo Las Brujas.
 

Zona de est a Cubei si Santiago de Cuba
 

Unul dintre cele mai cautate si promovate orase din aceasta zona este Camaguey, localitate care are multe locatii care arata foarte bine in fotografii, dar si multe muzee si biserici. In zona se afla si parcul natural Jardines del Rey, care detine peste 20 de kilometri de plaje cu nisip alb, locuri unde Hemingway venea si pescuia. In apropiere de Camaguey se afla si alte locatii care merita vizitate: Bayamo, Holguin, Parcul National Granma, precum si resorturile construite aici.

Orasul Santiago de Cuba se afla la 780 de kilometri de Havana si se distinge prin peisajele sale: golful cu ape foarte adanci se impleteste cu muntii Sierra Maestra. In urma cu 200 de ani, in zona existau plantatii de zahar si cafea, pe care lucrau sclavi. Acum insa orasul gazduieste un carnaval fascinant, care se desfasoara in luna iulie, dar si o puternica comunitate muzicala, cunoscuta in intreaga lume. Cele mai importante obiective ale tarii sunt centrul vechi al orasului, cu parcul Cespedes, catedrala si muzeul Emilio Bacardi, care contine colectia de antichitati si obiecte de arta a fostului magnat al romului. De asemenea, nu trebuie ocolite si locatiile pe unde au trecut Fidel Castro si revolutionarii sai, cunoscute sub numele de Moncada Barracks.

In zona rurala din jurul orasului exista o fortareata, Castillo del Morro, dar si un altar si un centru de pelerinaj, care l-a gazduit si pe Papa Ioan Paul al II-lea in 1998. In vecinatate exista si orasul Baracoa, care se afla intre doua golfuri si este locul unde legenda spune ca navigatorul Cristofor Columb a plantat o cruce din lemn, care se afla acum in biserica Church of Our Lady of the Assumption. Localitatea pastreaza inca urmele spaniole, prin forturile construite pentru aparare, unele dintre ele fiind astazi hoteluri.
 

Ce poti face in Cuba
 

Turistii care vin aici au la dispozitie mai multe posibilitati de a-si petrece timpul. Pot vizita marile orase, care au multe obiective turistice, multe dintre ele recunoscute la nivel mondial, pot face plaja in zonele de coasta, dar si plimbari in natura, Cuba avand multe locatii propice pentru acest tip de activitati. Pasionatii de trekking si plimbari calare pe cal se pot indrepta spre zonele de munte, langa Camaguay, Pico Turqino sau Escambray. Iar cei care vor sa vada pasari precum papagali in mediul lor natural pot merge spre Guama sau Cordillera de Guaniguanico.

Daca vrei sa practici sporturi acvatice, aceasta tara este locul potrivit pentru acest tip de activitati: scufundari, in zona Varadero, Pinar del Rio, Isla de la Juventud si Cayo Largo, scuba-diving in Varadero, snorkeling, pescuit si windsurfing in Cayo Largo, scufundari in zonele cu recif de corali in Isla de la Juventud.

Iubitorii sporturilor clasice precum fotbal, baschet, atletism pot merge pe stadioanele din marile orase, unde au posibilitatea sa vada pe viu diverse competitii. Iar pasionatii de dans si muzica vor gasi in aceasta tara bucuria de a dansa si a canta, nu doar in baruri sau restaurante, ci si pe strada sau pe terase. Si daca nu stii sa dansezi, vei putea invata la fata locului de la localnicii care au dansul in sange.
Sursa foto: breitman.homestead.com

Cum sa ajungi in Cuba
 

Ca turist ai posibilitatea sa ajungi in Cuba fie cu avionul, fie pe mare. Daca alegi varianta unui zbor Bucuresti-Havana, preturile biletelor sunt cuprinse intre 700 si 1100 de euro. Poti cauta insa si in ofertele companiilor low-cost care au introdus zboruri pe aceasta directie la preturi pornind de la 400 de euro.

Daca alegi sa ajungi pe apa, o poti face fie cu ajutorul unei croaziere, fie cu o cursa maritima din zona Caraibilor. Preturile depind de companiile organizatoare si nu coboara sub pretul de 500 de euro de persoana.

Nu uita faptul ca pentru a ajunge in Cuba ai nevoie de viza. Pentru a afla ce trebuie sa faci pentru a obtine o viza turistica pentru a ajunge in aceasta tara, citeste acest articol.
 

Cat te costa o vacanta in Cuba
 

Daca vrei sa ajungi in Cuba ar trebui sa ai la dispozitie aproximativ cel putin 1000 de euro de persoana. Agentiile de turism ofera pachete turistice de minim sapte zile, cu regim all-inclusive si bilet de avion cu pornire din Dusseldorf la preturi pornind de la 975 de euro/ persoana. In acest pret sunt incluse sapte nopti de cazare in hotel de trei stele cu all-inclusive, in timp ce hotelurile de patru stele nu coboara sub 1600 de euro pentru o persoana. Cei care aleg varianta platii pe noapte ar fi bine sa stie ca la hotelurile de trei stele costul porneste de la 32 de euro pe noapte, in timp ce la patru stele pretul e pornire este de 60 de euro pe noapte.

In cazul in care vrei sa iti rezervi singur vacanta cu ajutorul ofertelor de pe internet, poti gasi locuri de cazare la vile private, dupa modelul celor de pe litoralul romanesc, la preturi de la 25 de dolari pe noapte.


Sursa foto : everynation.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea