Vacante

#destinatii vacanta europa #vacanta ieftina #vacanta europa

Vacanta ieftina in Europa? Se poate!

Multe oferte de vacanta in Europa atrag clientii cu preturi mici. Cu toate acestea, adesea pretul din reclama este departe de suma finala de plata din cauza numeroaselor servicii si taxe care se platesc suplimentar. Si totusi, o vacanta poate fi ieftina in Europa. Afla ce poti face pentru a reduce bugetul alocat vacantei, fara sa renunti la distractie.


1 Calatoreste cu avionul in Europa in extrasezon


Noiembrie, februarie sau aprilie sunt perioade din an in care gasesti unele dintre cele mai mici preturi de vacanta.

La biletele de avion cumparate cu 2-3 luni inainte pentru un zbor in extrasezon poti face reduceri de zeci de euro si chiar mai mult. De exemplu, cumpara un bilet de avion in mai pentru o calatorie in octombrie. In orasele europene precum Milano, Barcelona, Paris sau Viena, in loc sa platesti aproximativ 300 euro, vei putea plati putin peste 100 euro pentru un bilet de avion.

Pe langa achizitionarea biletelor din timp, o alta modalitate este sa-ti pastrezi bani pe card si sa cumperi un pachet turistic imediat ce apare o oferta promotionala.


2 Cauta o oferta ieftina de cazare


Daca nu-ti surade ideea de hostel si nici nu vrei sa stai la un hotel de 4-5 stele, cauta case de oaspeti cu camere bed&breakfast. Acestea au preturi reduse si includ micul dejun.

Cand calatoresti de mai multe ori catre aceeasi destinatie, apeleaza la particulari care inchiriaza apartamente, case sau studiouri. Vei avea proritate fiind deja client vechi si exista sanse mari sa platesti mai putin decat pretul anuntat pe site-urile de inchirieri.


3 Alege cea mai buna metoda de a lua masa in destinatia vizitata


Costul meselor creste cu cateva sute de euro intr-o vacanta in Europa. O modalitate de a limita cheltuielile pe mancare este sa stai la un hotel unde ai micul dejun inclus. Alege cu grija hotelul, in asa fel incat produsele servite sa fie proaspete si generoase. Daca micul dejun este inclus in pretul camerei, poti incepe ziua satul si nu te vei mai gandi cateva ore ca trebuie sa-ti iei ceva de mancare.

Fii flexibil in privinta mancarii cand calatoresti in strainatate. In Germania, incearca niste carnati locali, in Franta testeaza branzeturile si croissantele. Daca mananci ce consuma toata lumea in mod obisnuit, chiar si de la patiseriile de pe strada, vei plati mai putini bani.

Fa-ti cumparaturile din pietele frecventate de localnici si din supermarket, in cazul in care ai unde sa gatesti. Aceasta este cea mai simpla si mai economica modalitate de a lua masa.

Evita pranzul sau cina la restaurant in destinatii turistice unde preturile sunt majorate. In Italia, poti plati mai mult pentru ca stai jos la masa, pentru ca terasa se afla foarte aproape de un obiectiv turistic major sau pur si simplu platesti taxa coperto, indiferent ca vei consuma sau nu painea sau grisinele aduse.


4 Stabileste modalitatea de transport in strainatate


Gandeste-te care este cea mai buna modalitate de transport in destinatia vizitata. In Barcelona, de exemplu, autobuzul turistic este foarte util, avand un traseu bine realizat, care iti permite sa vizitezi obiectivele unul dupa altul. In Viena, Ringul Vienez poate fi vazut la pas, intr-o zi insorita.

Alege locul de cazare in functie de accesul rapid la cel putin un mijloc de transport in comun. Daca stai o saptamana intr-un oras european, fa-ti un abonament de metrou. Acesta poate fi una dintre cele mai ieftine modalitati de a calatori in interiorul orasului.

Sursa foto: travelblat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea