Vacante

#vacanta #marea rosie #litoral #egipt #statiune #hurghada

Vacanta exotica pe litoralul egiptean: Hurghada

Hurghada este unul dintre cele mai importante orase-statiune de pe tarmul Marii Rosii. Hotelurile moderne, viata de noapte bine dezvoltata, climatul bland si bogatia lumii subacvatice fac din Hurghada o destinatie permanenta de vacanta.

Lumea subacvatica din Hurghada
 

Candva un sat de pescari, Hurghada a devenit in ultimii 20 de ani una dintre cele mai renumite statiuni egiptene de pe coasta Marii Rosii. Principalul atuu al zonei il reprezinta sporturile si activitatile acvatice, yachting, scuba diving, snorkeling etc. Orasul a fost fondat la inceputul secolului XX. Gratie investitiilor facute in zona, astazi statiunea este recunoscuta ca centru acvatic international.

Datorita climei calde, Hurghada este o destinatie de vacanta ideala pentru orice perioada a anului. Una dintre cele mai frumoase experiente pe care le ofera turistilor o reprezinta scufundarile in recifele de corali, populate de pesti colorati, unii dintre ei fiind specii rare. O oferta de snorkeling in Marea Rosie are un pret mic in comparatie cu experienta lumii subacvatice, 22 USD. Echipamentul este inclus in pret.

Pentru cei care nu doresc sa faca scufundari, flora si fauna marina pot fi admirate din ambarcatiunile cu fundul din sticla sau chiar din submarinul cu pereti transparenti. Distractia cu submarinul costa 60-70 USD.
 

Ce gasesti in Hurghada
 

Hurghada este o destinatie de vacanta potrivita pentru o gama larga de turisti. Sporturile acvatice sunt destinate iubitorilor de scufundari, viata de noapte atrage numerosi tineri amatori de distractie, in timp ce zonele mai linistite si gradinile luxuriante ale hotelurilor sunt ideale pentru familiile cu copii, dar si pentru persoanele varstnice.

In schimb, statiunii ii lipsesc atractiile de natura culturala si istorica, insa acest lucru este explicabil, orasul fiind unul destul de nou. Se pot face insa excursii cu plecare din Hurghada spre zone precum Cairo sau Luxor.

Ca peste tot, majoritatea magazinelor, localurilor si restaurantelor se afla de-a lungul soselei principale a orasului (Sekalla). Alte magazine gasesti de-a lungul plajelor. Aproape peste tot se practica negocierea, care necesita ceva efort din partea turistilor, deoarece comerciantii pot fi insistenti. Se pot vizita Acvariul, aflat pe faleza si Muzeul Marin, in partea de nord a orasului.

Pe langa frumusetile acvatice si clima calda, Hurghada atrage turistii iubitori de viata de noapte. Oferta de nightlife este diversificata, reprezentata de numeroasele cluburi si baruri.
 

Excursii in imprejurimi
 

Din Hurghada se pot face excursii in statiunile din imprejurimi: Safaga, El Gouna, Soma Bey, Marsa Alam, Al-Quiser. Una dintre cele mai cunoscute excursii care se fac din Hurghada este pe Insula Giftun. Din Hurghada se organizeaza excursii de o zi in Luxor. Durata unei astfel de excursii este de aproximativ 15 ore, iar pretul ajunge la 130 USD. Cei care isi petrec o vacanta in statiunile de pe litoralul Marii Rosii pot face o excursie de o zi in Cairo. Plecarea se face tot din Hurghada si intreaga excursie dureaza in jur de 17 ore, la aproximativ acelasi pret.

Una dintre cele mai cunoscute activitati de vacanta este safariul in asezarile beduinilor. O astfel de excursie este specifica pentru Egipt si ofera posibilitatea turistilor sa testeze cel putin unul dintre diversele varietati de desert existente in Egipt si sa admire un apus de soare intr-un sat de beduini, unde este servita cina.

Excursiile sunt disponibile si daca le cumperi de la operatorii romani. Iata cateva preturi orientative:

  • Jeep safari in desert, 35 euro
  • Insula Giftun, 38 euro
  • Imersiune cu submarin, 55 euro
  • Cairo, 79 euro
  • Luxor, Karnak & Valea Regilor, 85 euro
  • Plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, 29 euro.
     

Cazare si transport
 

Orasul este deservit de Aeroportul International Hurghada, iar din Romania exista zboruri directe spre statiune. Cei care vin din Sharm el-Sheikh au posibilitatea sa aleaga unul dintre feriboturile care fac legatura intre cele doua statiuni.

Un alt atuu al statiunii vine din faptul ca oferta de cazare este foarte bine dezvoltata, continuandu-se totodata sa se mai construiasca hoteluri si resorturi. Poti gasi camere cu preturi pentru toate buzunarele, de la cele mai ieftine pana la resorturile de lux, care detin spatii vaste, cu foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber: piscine, kids cluburi, discoteci, amfiteatre, parcuri, terenuri de sport etc.

Hotelurile de 2 si 3 stele sunt indicate pentru turistii cu buget mic, in special, pentru tineri si studenti. Pentru un sejur confortabil, poti alege un hotel de 4-5 stele. Un sejur de o saptamana costa 350-380 euro de persoana in extrasezon si in capetele de sezon, in timp ce in primele luni de vara, pretul ajunge la 450 euro. In plin sezon turistic, in iulie-august, preturile depasesc 500-550 euro de persoana. Pachetele includ transportul cu avionul, transferul de la aeroport, asisitenta turistica si cazarea cu cel putin o masa (mic dejun).
 

Este bine sa stii
 

Hurghada este o destinatie de vacanta functionala tot anul. Totusi, daca mergi in lunile in care apa marii poate fi inca rece (exemplu februarie, martie), este bine sa verifici daca plaja hotelului este dotata cu paravante de vant.

Pentru o vacanta in Hurghada vei avea nevoie de viza. In cazul vacantelor contractate printr-un operator roman, viza se plateste in Romania, la cumpararea pachetului si este obtinuta pe aeroportul din Hurghada, odata ajuns la destinatie. Afla mai multe despre viza egipteana aici.

Sursa foto : alsarayaresort.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea