Vacante

#hotel #ecologie #turist #vacanta #jiu #rezervatie #ecoturism

Vacanta ecologica pentru romani

Organizatia pentru protectia mediului World Wildlife Fund for Nature (WWF) ofera solutii ecologice pentru turistii care pleaca in vacanta. Daca mergi in concediu, ia in consideratie posibilitatea de a contribui la protectia mediului, tinand seama de cateva lucruri.

  

Turistilor le sunt recomandate hotelurile ecologice si destinatiile care poseda sisteme eficiente de tratare a deseurilor si de reciclare. Hotelurile si unitatile de cazare promovate sunt cele care utilizeaza energie alternativa, regenerabila, cum este de exemplu energia solara sau eoliana.

 

Turistii sunt sfatuiti sa nu cumpere suveniruri care dauneaza mediului si care prejudiciaza speciile care sunt deja periclitate. Cicloturismul este de preferat, in locul calatoriilor cu masina, pentru functia lui de proiectie a mediului, pentru miscarea fizica si posibilitatea de a admira peisajele.

 

Daca pleci in vacanta in mijlocul naturii, ia cu tine niste saci de plastic pentru a depozita gunoiul. Este mai bine sa ai propriul tau sac, decat sa te bazezi pe existenta unor cosuri de gunoi. Daca iti petreci vacanta la mare , este important sa inoti numai in locurile permise. In cazul in care iti doresti sa te plimbi cu o ambarcatiune, alege pe cele cu consum redus de combustibil.

 

In Romania ofertele turistice pentru vacantele ecologice sunt destul de slab vizibile si par a lipsi cu desavarsire din cataloagele agentiilor de turism. Asadar este greu de gasit un astfel de pachet de vacanta pentru cineva care isi doreste sa se recreeze in natura. O varianta atractica o reprezinta rezervatiile naturale din tara, precum Defileul Jiului . Bogatia faunei si florei salbatice este una dintre atractiile parcului, situat de-a lungul defileului, inte masivele Parang si Valcan.

 

Poti alege traseul Targu-Jiu, Defileul Jiului, Lupeni, Petrosani, Hunedoara, Deva. Valea Jiului uneste muntii Parang, Retezat si Valcan, strajuind intrarea in Parcul National retezat, unul dintre cele mai frumoase din tara. Intalnesti in drum defilee sapate de apele repezi de munte si numeroase pesteri. Ai astfel ocazia sa vizitezi Pestera Muierii . Daca te pasioneaza istoria, mergi la ruinele Cetatii Sarmizegetusa, la Cetatea Devei si la manastirile Tismana, Polovraci si Crasna.  In parcul national retezat se afla cel mai mare lac glaciar din Romania, Bucura.

 

Citeste si Eticheta ecologica face mai atractive hotelurile pentru turisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea