Vacante

#plaje #algarve #albufeira town #portugalia #albufeira

Vacanta de vara in Albufeira

Pe coasta de sud a Portugaliei se afla Albufeira , una dintre destinatiile predilecte pentru litoralul portughez si una dintre localitatile cu cea mai lunga istorie, ajungand in neolitic si epoca bronzului. Inainte de 1970, Albufeira era un orasel in care principala ocupatie o reprezenta pescuitul. Astazi, Albufeira este capitala turismului din zona Algarve, gratie plajelor cu nisip auriu si a vietii de noapte.

Ce poti vizita in Albufeira

Plaje. Plajele sunt renumite datorita peisajelor spectaculoase pe care le gasesti de-a lungul coastei presarate cu stanci si scaldate de ape turcoaz. Una dintre ele se numeste chiar Albufeira si reprezinta o fasie de nisip care inconjoara orasul si care este, la randul ei, impartita in trei plaje: Peneco, Pescadores si Inatel.

Una dintre plajele cele mai populare este Praia do Peneco, aflata in apropiere de centrul orasului. Pentru o zona generoasa in baruri si restaurante trebuie sa vizitezi Fishermen Beach (Pescadores) sau Praia da Oura.

Monumente. Daca esti un iubitor de istorie si arhitectura, Albufeira Town este o destinatie potrivita. Originile localitatii coboara in timp pana in perioada preistorica. A fost cunoscuta sub numele de Baltum in timpul ocupatiei romane si a primit apoi numele de Al-Buhera in secolul VIII. Timp de mai multe secole localitatea a fost doar un sat pescaresc.

Albufeira stradaGasesti aici Turnul cu Clopot (Bell Tower), construit in 1869, avand o inaltime de 28 de metri. Insa simbolul orasului il reprezinta Turnul cu Ceas (Clock Tower), din strada (Rua) Bernardino de Sousa.

Orasul abunda in monumente istorice, unele dintre ele foarte vechi: Misericordia Chapel, Parish Church, S. Vicente de Albufeira, The Old Inn building, Town Hall, Santa Ana Church, S. Sebastiao Church, Castle Walls etc. Hanul Vechi se afla pe strada Henrique Calado si reprezinta o atractie pentru turisti si totodata o oportunitate de a face un popas aici.

Primaria este alta cladire veche, care se crede ca ar data din Evul Mediu, dar care a suferit de pe urma cutremurului din 1755. Bisericile Santa Ana si S. Sebastiao dateaza din secolul al XVIII-lea. Capela Misericordia dateaza de dinainte de 1500 si a functionat pe vremuri ca moschee.

Muzee. Locul cel mai bun pentru a vedea exponate din istoria orasului este Muzeul de Arheologie - Municipal Archeological Museum, fondat in 1999.

Excursii. La aproximativ 10 minute de mers cu masina, langa Albufeira descoperi un satulet devenit una dintre statiunile cele mai cunoscute din zona: Guia. Originile exacte ale satului nu se cunoscsalata din fructe de mare, Albufeira cu precizie, insa astazi Guia atrage turistii prin parcul acvatic de aici, prin varietatea locurilor de cazare si, mai ales, gratie restaurantelor piri-piri (preparate traditionale portugheze, cu ardei iute).

Amatorii de sport pot face excursii de tip mountain bike, jeep and canoe. Se gasesc astfel de oferte la operatorii de turism locali.

Gastronomia locala

Orasul are un numar impresionant de baruri, restaurante si cluburi, cele mai multe aflandu-se in centrul orasului si de-a lungul plajelor. Restaurantele cu tematica aparte sunt mai scumpe, in timp ce restaurantele traditionale, in care mananca localnicii, au preturi mai avantajoase. Gasesti in oras restaurante italienesti , chinezesti, indiene, germane si frantuzesti, insa si traditionale portugheze.

plaja in AlbufeiraCele mai raspandite preparate sunt cele care au la baza fructele de mare. In general restaurantele traditionale au o oferta variata cu preparate din peste. Unele dintre cele mai bune preturi le gasesti la bautura: vinuri, bere, tarii. Un pahar de vin costa cam 1-2 euro. Daca preferi sucurile, incearca cele de portocale, celebre in zona.

La barurile si localurile din zona, o portie la micul dejun costa in jur de 1.5 – 2.5 euro de persoana. Pentru pranz sau cina, poti alege restaurantele de tip bufet, restaurantele cu profil international sau cele traditionale. O masa cu trei feluri de mancare poate ajunge la aproximativ 20 euro. Pentru bere se plateste in jur de 2-3 euro, dar gasesti si bere mica la 1.5 euro.

Unde te cazezi

In Albufeira exista numeroase posibilitati de cazare, potrivite pentru bugete restranse, medii si mari. Gasesti cazare in apartamente, vile, studiouri, hoteluri si resorturi hoteliere . Pentru un studio, in varf de sezon, se plateste in jur de 50 euro pe zi.

Un sejur de o saptamana, la un pret mediu in mijlocul verii, ajunge la 600 euro de persoana. Un astfel de pachet include transportul cu avionul, cazarea intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun, transferul de la aeroport si asistenta turistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea