Vacante

#blue air #curse aeriene #aeronava #bacau #cluj #wizz air

Unde poti zbura low cost in vara 2010

Operatorii de transport aerieni low cost isi consolideaza pozitiile pe aeroporturile unde au cele mai multe zboruri achizitionand noi aeronave si introducand rute noi .


Turcia domina in topul curselor charter in vara 2010


Sezonul de vara aduce cele mai multe cereri de curse charter din partea operatorilor de turism. Compania aeriana low cost Blue Air asigura 70% din zborurile charter realizate de operatorii romani. Datorita acestui lucru, compania isi extinde flota cu un avion nou. “Este o achizitie importanta, mai ales pentru perioada de vara care urmeaza si pentru tour operatorii din Romania” a afirmat Sherif Ussama, director general Blue Air.

Noua aeronava, un Boeing 737-800 NG, va creste capacitatea de transport de pe aeroportul Bacau. Cu ajutorul ei se vor opera curse regulate din Bacau spre Milano, Bologna, Paris, Torino, Roma si Londra. “Avem un nou avion. Este un risc pe care il controlam. Suntem in criza. Majoritatea se restrang, noi ne extindem. Cine nu investeste in perioada de criza are de pierdut dupa. Daca nu investesti, inseamna sa nu fii pregatit, iar asta inseamna sa-l lasi pe altul sa ti-o ia inainte” a afirmat Gheorghe Racaru, director de strategie si dezvoltare al grupului de companii din care face parte Blue Air. Noua aeronava trebuie sa creasca capacitatea de transport a companiei cu 10%.

Pentru vara 2010, compania se axeaza pe charterele pentru Turcia, Grecia si Italia. Pentru aceste destinatii compania a primit cele mai multe cereri din partea operatorilor de turism. “Cele mai multe cereri de curse charter sunt pe Turcia. Aici este baza”, a declarat pentru acasa.ro Gheorghe Racaru. Alte destinatii care castiga teren in privinta rutelor aeriene sunt Cipru si Italia, a mai spus el. In Portugalia si Spania, insa, s-a inregistrat o scadere a traficului.

Din cauza tuturor acestor factori, compania Blue Air a decis sa se reorienteze spre noi destinatii. Compania opereaza pe mai mult de 50 de rute in Europa.
 

Noi oferte low cost si investitii de zbor in Bacau si Cluj
 

Aeroportul George Enescu din Bacau va fi modernizat cu o investitie de 10 milioane de euro. Aeroportul este a treia baza operationala Blue Air din Romania. In 2009, compania a inregistrat 200 de mii de pasageri, iar estimarile pentru 2010 sunt de 250.000 de pasageri transportati de catre toti operatorii de pe acest aeroport.

Dupa introducerea noii rute, Bacau-Paris, s-a inregistrat o cerere foarte mare din partea pasagerilor din Bacau si a celor din orasele apropiate, anunta compania. Noua aeronava achizitionata are ca scop deservirea intr-o proportie mai mare a zonei Moldovei.

In timp ce Bacaul este deservit de Blue Air, in Cluj a fost introdusa o noua destinatie de catre compania concurenta, Wizz Air . Noua destinatie este Alicante, Spania si a aparut pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa-si petreaca vacanta in afata tarii.

Noua ruta va fi lansata pe 24 iulie, iar zborurile vor fi operate de doua ori pe saptamana, in zilele de marti si sambata. Un bilet de avion dus incepe de la 140 lei de persoana, cu toate taxele incluse. Alicante este, dupa Palma de Mallorca , cea de-a doua destinatie de vacanta oferita de Wizz Air cu plecare din Cluj Napoca, se arata intr-un comunicat al companiei. Wizz Air este cel mai mare operator de pe aeroportul international Cluj Napoca.

Sursa foto : lanzaroteholidaysguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea