Vacante

#circuit #indrumar de calatorie mae #excursii #omnia turism #simpa turism #kara travel #ingenius travel #interra travel

Unde mergem in excursii in 2009

In aceasta vara, poti vedea 7 orase grecesti intr-o singura saptamana, la mai putin de 300 euro. Circuitele continua sa fie promovate de catre operatorii de turism, insa in acest an acestea au o durata mai scurta si, implicit, un pret mai mic.

La Targul de Turism al Romaniei, desfasurat la sfarsitul lunii martie, au fost solicitate pachete cu circuite in Grecia, Austria, Italia si Franta, potrivit unui comunicat de presa ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania).

Romanii vor sa vada Franta si Italia

Pe plan extern, cele mai cumparate circuite europene au fost cele din Italia si Franta, aproximativ 140.000.

Un circuit in Italia cu o durata de 11 zile ofera excursii in orase precum turism . Pretul asigura biletul de avion, transportul local cu autocarul si cazarea cu mic dejun.

Daca vrei sa vezi turism . Circuitul dureaza 8 zile si asigura transportul cu avionul, 8 nopti de cazare cu mic dejun, transferurile de la aeroport, insotitorul roman si un tur panoramic in Marsilia, cu un ghid local.
Multe circuite combina doua sau mai multe tari: Franta cu Germania, Franta cu Italia, Anglia-Franta-Benelux, etc.

Preturi mai mici si circuite mai scurte

turistiDaca pana acum circuitele erau si de lunga durata, operatorii de turism au ales pentru acest an sa scurteze numarul de zile, pentru a putea oferi preturi accesibile, in aceasta perioada de criza.

De exemplu, in loc de doua saptamani sau mai mult, o vacanta in Maroc dureaza in jur de 10-11 zile si costa mai putin de 1000 euro de persoana. Astfel, pentru a vizita orasele imperiale, platesti de la 885 euro de persoana, conform agentiei Kara Travel .

Printre cele mai ieftine circuite raman cele cu autocarul, in tari precum Grecia sau Turcia. O vacanta de 8 zile in Grecia include excursii la Athos, Salonic, Meteora, Atena, Delphi, Peloponez si Cap Sunion. Pretul incepe de la 295 euro de persoana, conform agentiei Omnia Turism si include transportul cu autocarul si cazarea cu mic dejun.

Si la vecinii nostri turci excursiile sunt atractive, la preturi accesibile. Daca vrei sa vizitezi Canakkale, Kusadasi si Istanbul, platesti de la 299 euro. Pretul asigura transportul cu autocarul, cazarea cu mic dejun si insotitorul de grup, potrivit agentiei Ingenius Travel . Mai multe detalii despre Kusadasi gasesti aici.

Daca vrei sa beneficiezi de un pret mic, o posibilitate este sa apelezi la o oferta de early booking. De exemplu, pentru circuite in China, Tibet si Elvetia, se fac reduceri de 5%, pentru data de 30 aprilie 2009, conform agentiei Interra Travel. In Spania, un pachet de 10 zile te costa de la 668 euro, potrivit aceleiasi agentii. Vacanta in Spania propune vizite in Madrid, Toledo, Sevilla, Cordoba, Granada, Alhambra, Valencia, Barcelona si Montserrat. Poti cumpara insa si vacante early booking pentru lunile august si septembrie 2009, daca nu pot pleca atat de repede.

Este bine sa stii

arhitectura orientala, turisti Informeaza-te. Inainte de plecare, este bine sa soliciti agentiei toate informatiile despre programul care iti va fi oferit si posibilele modificari, acceptate prin contract. “Sa nu uitam ca turism are un rol de consultant in turism!” a afirmat Dragos Atanasiu, presedinte ANAT, intr-un comunicat al institutiei. Vei sti astfel la ce sa te astepti si care iti sunt drepturile, in cazul in care apar probleme.

De exemplu, nu vei trai cu iluzia ca vei avea timp sa vezi Venetia in 24 de ore, cand, de fapt, vizitei aici ii sunt alocate 3-4 ore. Alte aspecte deosebit de importante pe care le vei afla de la agentie sunt cele legate de clima, vestimentatie si moneda locala. Daca vizitezi tari desertice, ti se va spune sa ai la tine cel putin doua perechi de incaltaminte comoda, esarfa, palarie, ochelari de soare, lotiune antisolara , medicamente.

Alte detalii importante sunt cele legate de cheltuielile neincluse in oferta: asigurari, intrarile la obiectivele turistice, taxe de autostrada sau de traversare cu feribotul, taxele de aeroport si securitate, taxele de parcari si intrari in orase, mesele neasigurate la hoteluri, bacsisul pentru ghizi, bani de shopping si suveniruri, acces internet etc.

panorama turisti• Circuitele sunt obositoare. Trebuie sa iei in calcul faptul ca, probabil, te vei intoarce mai obosit din vacanta decat ai plecat, deoarece circuitele inseamna adesea treziri la primele ore ale diminetii si un program fix. Este indicat sa fii punctual, altfel tot autocarul te va astepta. Daca esti genul de turist independent, un circuit este nerecomandat, pentru ca ai foarte putina libertate de miscare.

• Ghidul. Ia cu tine un ghid tiparit, pentru a avea o alternativa la ghidul personal. Chiar si atunci cand ai un ghid personal, oferit de agentie, o carte nu strica. Aceasta iti ofera sfaturi utile, harti si informatii pretioase atunci cand beneficiezi de putin timp pentru a vedea un anumit obiectiv turistic. Chiar daca vei avea un ghid profesionist, sunt locuri unde grupul se desparte, pentru a se reintalni la o anumita ora, prestabilita. La obiectivele turistice foarte importante, sunt o multime de grupuri, de prin toata lumea si este greu sa tii pasul cu propriul grup. Asigura-te ca ai cel putin doua numere de contact, pentru a putea suna in caz de nevoie.

Indicatiile ghizilor trebuie urmate cu strictete. Multe incidente legate de turisti au avut loc cu persoane care s-au indepartat de grup si au ales sa mearga in locuri nesigure, pe cont propriu. Un nou ghid de calatorie a fost lansat de Ministerul de Externe. Detalii gasesti in articolul MAE a lansat “Indrumarul de calatorie pentru vacanta de Paste".

• Asigurare medicala. Operatorii de turism incurajeaza turistii sa-si faca o asigurare medicala inainte de calatorie, mai ales in tari precum Maroc, Egipt etc. Poart-o mereu asupra ta, impreuna cu pasaportul sau alt document cu care te poti identifica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea