Vacante

#vacanta #tabere #copii #vacante copii

Unde iti trimiti copilul in vacanta: tabere si excursii educationale

Vacantele pentru copii si tineri propun destinatii in tara si in strainatate, cu programe foarte variate, de la cele cultural-artistice la activitatile sportive. Destinatiile sunt deosebit de atractive, precum si locurile de cazare, de la marile orase europene la statiunile montane sau castelele medievale.
 

Tabere de vara in Romania
 

In Romania, doua dintre cele mai cunoscute zone pentru taberele de copii si tineri sunt in Suncuius si Straja. Suncuius se afla in judetul Bihor, la 60 km de Oradea si circa 100 km de Cluj. In zona exista cateva pesteri: Pestera Vantului , Unguru Mare si Batranului. Afla mai multe detalii de pe site-ul oficial. Statiunea Straja se afla in judetul Hunedoara, aproape de Lupeni. Este o zona turistica foarte apreciata, in special in sezonul de iarna.

La astfel de tabere participa copii si tineri pana la varsta de 17 ani. Parintii pot opta pentru o tabara tematica, ca de exemplu mountainbiking , engleza, speologie, escalada, dans, foto etc. O astfel de tabara are durata de 7 zile (6 nopti) si costa 1090 lei, pentru inscrierile facute pana pe 1 mai 2010, potrivit Adventure Camps.
 

excursii educationale si tabere de vara in strainatate
 

Daca vrei sa-ti trimiti copilul in vacanta in acest an, intr-un loc unde sa se simta bine si unde poate invata lucruri utile, ia in consideratie varianta unei excursii educationale sau a unei tabere. De exemplu, o vacanta in Viena are in program vizite potrivite pentru copii si tineri: probarea unor costume regale la Palatul Schonbrunn, spectacol la Teatrul Marionetelor, vizita la Casa Fluturilor, practica, experienta, teste sau workshopuri in Casa Muzicii, Orasul Copiilor Monopolis, Muzeul Artelor Moderne, Palatul Hofburg. O astfel de excursie costa de la 299 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour.

Una dintre cele mai mici preturi la taberele din strainatate sunt cele pentru Bulgaria. Printre activitatile din program, sunt: jocuri de cunoastere a obiceiurilor si traditiilor nationale bulgare, dansuri si cantece populare, concursuri de constructii din nisip, concursuri de hairstyle si make-up, concursuri de teatru, pictura, literatura, film, activitati sportive etc. O astfel de tabara se adreseaza tuturor grupurilor de varsta pentru elevi insotiti de profesori, iar preturile incep de la 165 euro de persoana, conform aceleiasi agentii.
 

Vacante de 1 iunie pentru copii
 

In cazul in care iti doresti sa-i faci o surpriza copilului tau si cauti ceva diferit, alege Parisul si Parcul Asterix. Acesta se afla la 30 km nord de metropola. Complexul ofera vizitatorilor accesul in 4 zone tematice: lumea galilor, Imperiul Roman, Grecia, Vichingii si Calatorie prin timp. Gasesti informatii despre parc pe site-ul oficial al acestuia.

O vacanta in Parcul Asterix costa de la 259 euro, potrivit agentiei Travel Studio. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun, o zi de distractie in parc, o excursie cu un autocar de lux si un spectacol de delfini. Pentru copil, pretul incepe de la 149 euro.

Daca vrei sa vizitezi mai multe parcuri de distractie , este bine sa folosesti un pass turistic special conceput pentru asa ceva. Se numeste “Pass PAradiloisirs” si ofera acces nelimitat in Parc Asterix si in alte trei parcuri la mai putin de o ora de Paris: France Miniature, Musee Grevin si Mer de Sable. Alte avantaje ale cardului constau in reduceri la preturile de cazare pentru hotelul parcului Asterix si reduceri in alte distractie din Franta si din Europa.

Gasesti mai multe oferte pentru vacanta de 1 Iunie in articolul Copiii revin in atentia operatorilor de turism.
 

Taberele de limbi straine
 

Taberele de limbi straine reprezinta una dintre cele cele mai atractive pachete de vacanta, datorita programului, locatiei si oportunitatilor. Astfel, copiii si tinerii interesati de limba germana au posibilitatea sa se inscrie intr-o tabara din Valea Rinului si invete intr-un castel medieval. O tabara de o saptamana costa 585 euro de persoana si include cazarea cu pensiune completa, cursul de limba straina, programul complet de activitati si excursii, precum si materialul de studiu si diploma de absolvire, conform Mara Travel.

Sursa foto: aipfl.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea