Vacante

#companii #echipa #teambuilding

Unde isi organizeaza companiile teambuildingurile

Sezonul estival este pe sfarsite, iar majoritatea companiilor isi reiau activitatea. O activitate placuta, care combina scopurile profesionale cu distractia si atmosfera de vacanta, este oferita de catre programele de tip teambuilding. Ne-am gandit sa va prezentam cateva astfel de oferte, destinate companiilor romanesti din tara.

Ce tip de companii apeleaza la programele de teambuilding

Programele de dezvoltare si invatare incurajeaza lucrul in echipa , combinand asimilarea de cunostinte cu distractia, intr-o atmosfera relaxata. Companiile care ofera angajatilor posibilitatea de a participa la un teambuilding sunt de obicei firme care investesc in angajati, sub mai multe forme: cursuri, prezentari, seminarii, etc. “In general toate categoriile de companii apeleaza la serviciile noastre. Printre clientii nostri se numara chiar si companii de stat. Totusi, predomina cererile venite din partea companiilor multinationale care au o lunga experienta in domeniul teambuilding-ului” afirma Stefan Aghir, reprezentant Ecoxtrem-Teambuilding.

Cum se alege un program de teambuilding

Nevoile diferite ale companiilor au determinat aparitia unui spectru larg de programe de tip teambuilding, care sa ofere solutiile si abordarile asteptate de client. De aceea, inainte de a alege un anumit tip de program, se recomanda evaluarea obiectivelor companiei care beneficiaza de oferta. Firmele organizatoare de teambuildinguri pun la dispozitia clientului un consilier, pentru a face alegerea cea mai potrivita.

“Noi propunem clientului programe individualizate in functie de numarul de participanti, de procentul barbati/femei, de media de varsta, de dispersia varstelor in jurul mediei, de preferintele personale si de obiectivele impuse pentru respectivul teambuilding. Pe toata perioada ante-eveniment lucram aproape de client pentru a surprinde toate dorintele acestuia” afirma Stefan Aghir.

Ce contin programele de teambuilding

Evenimentele incluse intr-un program de teambuilding sunt foarte diversificate. Teambuildingurile organizate la noi in tara contin adesea activitati outdoor care implica diverse sporturi (de exemplu, tiroliana), precum si jocuri pe echipe, in sali special amenajate. De obicei, programele sunt structurate in functie de cele doua sezoane: de vara si de iarna. “Avem cereri tot timpul anului, dar inregistram un varf de activitate la mijlocul verii si in perioada toamna-iarna”, explica Stefan Aghir.

Paintball . Cea mai cunoscuta metoda din paintball este cea a luptei pe echipe. Exista insa si variante individuale. Daca ti-ai dorit mereu sa te duelezi, dar nu ai avut ocazia, paintball-ul este sansa ta: spate in spate cu adversarul, faci 10 pasi si apoi tragi cu pusca. Pret: 0.35 lei/bila; 5 lei/persoana inchirierea echipamentului.

Sumo fight. Nu este nevoie sa ai greutatea unui sportiv care practica sumo. Vei primi un costum special, cu ajutorul caruia vei arata exact ca un luptator sumo. Echipat astfel, trebuie sa-ti dobori adversarul, ca in sportul real, sau sa invingi la alte probe (exemplu: trasul sforii, duel, etc). Pret: 15 lei/persoana.

Scufundari. Scufundari se pot face in lacurile din zona montana a judetului Gorj, la adancimi de pana la 40 de metri. Firmele organizatoare pun la dispozitia clientilor intregul echipament pentru scufundari. Un echipament de snorkeling costa 6 euro.

Alte preturi pentru diverse activitati: tiroliana - 10 lei/persoana; snowmobil - 250 lei/ora; ATV - 100 lei/ora.

teambuilding3Locatii pentru teambuilding

In Romania, unele dintre cele mai cunoscute locatii pentru programele de teambuilding sunt Valea Prahovei, Marea Neagra si Delta Dunarii. La Predeal, cazarea intr-o vila de 3 margarete, pentru turisti veniti in teambuilding, costa 38 euro/zi, de persoana, cu 3 mese zilnice, asigurate. Inchirierea salii de conferinte costa 70 euro pe zi, iar aperitivele si bauturile servite in pauze, 3 euro pe zi, de persoana.

Teambuildingurile in strainatate au preturi variate, in functie de tara si de continutul ofertei. La Nisipurile de Aur, pretul pentru cazare incepe de la 15 euro pe zi, de persoana.

Un alt exemplu de oferta peste hotare este teambuildingul pe Lacul Como, in Italia. Echipa beneficiaza de cazare intr-un hotel de 4 stele, cu toate dotarile necesare pentru activitatile profesionale (sali de conferinta, activitati outdoor, tehnologie, etc).

Pentru pretul complet al unui pachet de teambuilding, este recomandat sa contactezi agentia sau compania care ofera acest serviciu. De obicei, pretul total nu este publicat, deoarece programele se structureaza conform nevoilor clientului si, prin urmare, suma finala este una individuala, in functie de companie.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentruvacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea