Vacante

Un weekend in Ruse

Daca ai chef de o iesire scurta in weekend si vrei sa vezi ceva nou, iti propunem ca destinatie orasul Ruse. Este foarte aproape ca distanta si nu implica cheltuieli mari. Vei fi totusi in alta tara, intr-un loc ofertant din punct de vedere turistic. Ce poti face in Ruse Ruse este regiune si capitala in nordul Bulgariei, langa Dunare. Este al 4-lea oras ca marime din Bulgaria. Romanii obisnuiesc sa vina aici pentru a cumpara alimente si haine, care sunt ceva mai ieftine decat in tara. Cei care vor doar sa se plimbe pot admira arhitectura cladirilor de secol XIX si XX. In stil neo-baroc si neo- rococo , aceasta atrage multi turisti. Amatorii de muzee au posibilitatea sa viziteze Rousse Regional Historical Museum, datand din 1904. Se gasesc obiecte de olarie si idoli preistorici, relicve gasite la excavarea castelelor de pe Dunare si ale orasului medieval bulgar Cherven, fresce medievale, vesminte, colectii numismatice, etc. ruse OperaMai poti vizita alte obiective importante, precum Pantheon of National Revival Heroes, Kaliopa House, Zahari Stoyanov Museum, Biserica St George, Biserica Sfanta Treime, Biserica Arhanghelul Mihai, etc. Este bine sa stii
  • Denumire. Mai este cunoscut sub numele de Rousse sau Russe.
  • Distanta fata de alte orase bulgaresti. Intre Ruse si Sofia sunt 324 km, pana la Plovdiv sunt 300 km, pana in Varna 200 km si pana in Bucuresti 72 km. Ruse_at_Night
  • Mancare. O masa pentru 4 persoane te costa aproximativ 40 leva. 1 leva= aprox. 1.83 lei (curs valutar 26 noiembrie 2007). O cafea costa in jur de 4 leva.
  • Schimb valutar. Daca nu gasesti rapid in Bucuresti un loc unde sa schimbi RON in leva, o poti face direct in Bulgaria. Alta varianta este sa iei cu tine euro si sa schimbi acolo. Incearca sa eviti sa schimbi bani in vama.
  • Taxa de pod. Cei care merg cu masina personala platesc o taxa de pod de 25 lei. Ruse in 24 h Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru Revelion, intra aici si poti castiga o excursie in Turcia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea