Vacante

#turism viticol #turism #oferte de vacanta

Turismul viticol este mai atragator in 2008

Turismul viticol este destinat in principal cunoscatorilor din domeniu si strainilor. Daca pana acum numarul turistilor romani nu era nici pe departe la fel de mare precum cel al strainilor, in ultimii ani situatia s-a mai echilibrat.

Turistii straini au fost primii care si-au manifestat interesul pentru o vacanta la podgorii. In 2007, conform ANAT, numarul acestora s-a ridicat la aproximativ 2000 de persoane. In jur de 12.000 de persoane au vizitat in 2008 cramele Halewood , potrivit unui comunicat al companiei.

Romanii au inceput sa prinda gustul unei vacante la o podgorie . Reprezentantii din domeniu se asteapta la o crestere de 10-20% in 2008, fata de anul trecut, potrivit vinul.ro

De ce turismul viticol nu are inca succes

Putini turisti aud vorbindu-se prin reclame de astfel de oferte. Acestea nu prea sunt vizibile nici in cataloagele agentiilor de turism, nici nu sunt promovate in alte parti. Lipsa unui brand care sa defineasca turismul la podgorii si crame duce la lipsa promovarii in domeniu. O solutie ar fi un Festival al Vinului, asa cum exista in Republica Moldova.

Extrem de importanta pentru orice zona turistica este existenta unei infrastructuri. Structurile de cazare sunt foarte putine, activitatile conexe lipsesc, astfel incat turistul nu este atras nici sa stea putin, nici sa ramana mai mult timp.

Ce oferte gasim la crame si podgorii

Turistii care ajung intr-o astfel de zona pot lua parte la un program care le ofera ocazia de a vizita beciurile si podgoriile. In plus, se poate degusta vinul si se ia parte la arta producerii acestuia.

O vizita la Pivnitele Rhein si Urlateanu costa 15 RON de persoana. Cei care doresc sa ia masa platesc intre 20 si 50 lei de persoana. Cramele Halewood pun la dispozitia turistilor spatii de cazare in pensiuni, avand camere duble si bai proprii. Camerele au fost denumite dupa diverse soiuri de struguri . Producatorul Cotnari ofera si el locuri de cazare, precum si trasee turistice la cele mai importante crame din Moldova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea