Vacante

#ins #institutului national de statistica #innoptari #unitati #cazare #turisti

Turismul romanesc se dezvolta in 2008

Potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS), turismul romanesc se afla in dezvoltare, numarul innoptarilor turistilor in diferitele unitati de cazare (hoteluri, pensiuni, vile, etc) fiind mai mare decat in 2007.

Astfel, s-a inregistrat o crestere de 5.77% a sosirilor in aceste unitati, in luna mai 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Tot astfel, cu 26.6% mai multe sosiri ale turistilor straini la punctele de frontiera din tara au fost inregistrate. Dintre acesti straini, 64.1% provin din statele Uniunii Europene: 39.1% Ungaria, 20.2% Bulgaria, 9.9% Germania si 7.2% Italia .

Nu numai numarul strainilor care au venit in Romania se afla in crestere. Si romanii care pleaca in strainatate au inregistrat in mai 2008 un numar de 1.25.8 mii, adica o crestere cu 17.2% comparativ cu aceeasi perioada din 2007. Cel mai folosit mijloc de transport folosit de romanii plecati peste granita a fost cel rutier, 77.9% din numarul total de plecari.

Nici companiile de avioane nu au ramas mai prejos, inregistrandu-se cresteri ale transportului aerian de 45.7% in comparatie cu mai 2008. Mai multi romani au plecat in strainatate in perioada 1 ianuarie – 31 mai 2008, fata de anul trecut, o crestere de 23.4% comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada 1 ianuarie – 31 mai 2008 76,9 % din numărul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,1% din numarul total de sosiri, ponderi apropiate cu cele din perioada similara a anului 2007.

In perioada 1 ianuarie – 31 mai 2008, turistii ajunsi in diverse zone turistice ale tarii, au avut cresteri, in comparatie cu anul trecut, numai in Bucuresti si orasele resedinta de judet , precum si in unele localitati si trasee turistice. Sosirile turistilor in zonele turistice ale tarii, in perioada mentionata, au fost egale cu cele din 2007 in zona Delta Dunarii si mai mici decat in 2007 pe litoral, in statiunile balneare si in cele montane.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea