Vacante

#egipt #marea rosie #hurghada #statiuni #sharm el-sheikh

Turismul de sanatate in Egipt, rasfat regal

Terapiile egiptene traditionale sunt folosite de milenii pentru a imbunatatii sanatatea, pentru a promova buna starea si pentru a elimina stresul. Anumite zone ale Egiptului sunt renumite pentru tratamente specifice care sunt rezultatul unor traditii terapeutice antice.

Aswan este cunoscut pentru celebrele tratamente Nubiene, terapii de scufundare in nisip si masaje; New Valley are izvoare de apa calda care mentin o temperatura constanta de 35 – 45 grade C pe tot parcursul anului, dar si bai de nisip si remedii naturiste ; si regiunea de la Marea Rosie – in mod special Safaga – este un loc cunoscut pentru remediile sale de sanatate inca din timpuri antice, cu o clima perfecta, ape minerale si saline, care se presupune ca vindeca o varietate de afectiuni.

Statiuni, hoteluri si cluburi promoveaza turismul de sanatate, oferind cea mai recenta tehnologie si expertiza in domeniu. In ultimii ani s-a sesizat o crestere imensa in centrele de sanatate in principalele orase ale Egiptului. Dar in timp ce aceste centre folosesc procese tehnice de vindecare, exista anumite locuri care au fost binecuvantate cu resurse naturale de vindecare cunoscute de multe secole, cum ar fi temperatura uscata, compozitia speciala a apelor marii, nisipuri negre si izvoare de apa calda.

Sursa foto: Autoritatea Egipteana de TurismIn plus, un numar de studii conduse de Centrul National Egiptean de Cercetare  au demonstrat ca o calatorie in locuri precum Safaga pe malul Marii Rosii, Aswan in Egiptul de Sus, Ras Sudr in Sudul Sinaiului si Siwa Oasis in Vest pot sa vindece anumite afectiuni, precum reumatismul, durerile articulare, psoriazis si alte boli de piele.

Sharm El Sheikh se afla in Peninsula Sinai inconjurat de munti pe o latura si de apele limpezi ale Marii Rosii pe cealalta latura. Statiunea a fost dezvoltata datorita pozitionarii spectaculare, a vietii acvatice si a atmosferei sanatoase. Multe hoteluri si-au deschis filiale aici, astfel se pot gasi cele mai bune centre spa.

Cairo are foarte multe de oferit in ceea ce priveste seria de programele minunate pentru turisti. Dupa o zi plina de activitati culturale si de divertisment, turistii se vor bucura de un tratament de spa relaxant in unul dintre lanturile internationale de hoteluri.

Sursa foto: Autoritatea Egipteana de TurismVizitati orasul antic Alexandria pe linia de coasta a Marii Meditaraneene si va puteti bucura de o exfoliere gentila in timp ce va uitati la nisipul fin al plajelor din Alexandria, care se intind pe Coasta de Nord.

Orasul Hurghada , cat si mai in Sud, Safaga, Soma Bay alaturi alte orase statiuni au devenit cele mai cautate destinatii de pe coasta Marii Rosii. Centre internationale pentru sporturi acvatice si cele mai frumoasase si unice gradini acvatice de langa tarm.

Astazi Hurghada este cunoscuta ca un oras al distractiei. Localnicii iti vor spune ca viata in Hurghada incepe la lasarea serii, dar si mai important aerul maritim sanatos reprezinta o destinatie potrivita pentru tratament terapeutic.

Safaga este paradisul ideal pentru snorkeling si scufundari care a reusit sa se plaseze pe o scara a competitivitatii internationale atat printre cele mai faimoase locatii intrenationale, dar si printre destinatiile locale de scufundari precum Sharm El Sheikh si Hurghada. Motivul principal provine din faptul ca Safaga ofera conditii ideale: vizibilitate fara pereche, vanturi controlate si scufundari in apropierea malului.

Pe malul Marii Rosii 200 km la nord de Hurghada se afla El Gouna o statiune  in laguna. Este un oras auto-integrat care are cateva hoteluri, restaurante si plaje. Principalele servicii si activitati sunt dedicate turismului de sanatate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea