Vacante

#concerte #turism de evenimente #city-break

Turismul de evenimente creste in 2008

In turismul outgoing din Romania un segment important il reprezinta turismul de evenimente , indiferent ca este vorba despre domeniul sportiv, muzical, conferinte sau concerte.

Turistul roman isi manifesta interesul tot mai mult pentru ofertele de tipul city break, conform agentiilor de turism. In general este vorba despre persoane cu o cultura peste medie, dornice de noutate.

Vacantele se incadreaza in tipologia celor de scurta durata, in special in perioada weekend-ului. Se exclude astfel perioada concediilor lungi, de iarna sau de vara.

pachete turistice pentru domeniul business

Turismul de evenimente business implica traininguri, semninarii in afara tarii, conferinte. Turismul de evenimente este dinamizat de segmentul corporate. Fie ca este vorba despre un teambuilding, fie de un training sau o conferinta, agentiile de turism ofera firmelor pachete speciale. Unitatile de cazare din strainatate sunt de obicei hoteluri de 4 sau 5 stele capabile sa puna la dispozitia turistilor echipamentele si serviciile specifice.

festival concertPachete turistice pentru concertele 2008

In 2008 exista si alte evenimente atragatoare pentru turismul de evenimente. Este vorba despre concertele unor artisti in marile orase europene . Artisti precum Bon Jovi sau festivaluri renumite ca Rock in Hyde Park reprezinta o oportunitate turistica de exploatat. Ofertele turistice pentru evenimentele muzicale sunt atragatoare datorita faptului ca pun la dispozitia publicului transportul cu avionul, cazarea cu minim mic dejun si biletul la concert. Preturile sunt in general accesibile.

Pachete turistice pentru Campionatul European de Fotbal

Al doilea eveniment poate fi Campionatul European de Fotbal, cu pachete turistice pentru meciuri. Se asteapta ca un numar de 10.000 de romani sa plece in Austria si Elvetia in perioada campionatului. Preturile sunt destul de mari, din cauza ca evenimentul se desfasoara pe o lunga perioada de timp. Acest lucru ar implica o cerere mai scazuta din partea turistilor.

Fiecare tip de eveniment isi regaseste oferta speciala la agentiile de turism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea