Vacante

Turism de shopping la inceput de an

Daca pana de curand era privit ca un moft al vedetelor si oamenilor cu bani, astazi turismul de shopping castiga teren. Uneori este vorba doar de o fuga la vecinii nostri bulgari, pentru alimente. Alteori de o saptamana la Milano pentru o noua garderoba. Indiferent de destinatie, romanii au descoperit diferentele de pret fata de Romania.

Odata terminata perioada sarbatorilor de iarna, in orasele europene incep reducerile substantiale la toate produsele. Agentiile de turism au si inceput sa propuna excursii, de la un weekend la perioade mai lungi, de o saptamana. In ultimii 5 ani, de cand s-a resimtit nevoia unor astfel de oferte, cererea a crescut. In oferta ti se asigura transportul, masa si cazarea. Unele dintre ele includ chiar vizite in principalele centre comerciale ale orasului respectiv. O astfel de escapada poate ajunge si la 500 de euro.

La acesti bani se adauga cumparaturile pe care le facem acolo. Milano ramane in topul preferintelor cand vine vorba de haine si accesorii. Pentru produse de calitate si Germania este o optiune buna. Poti gasi inclusiv aparate electronice si electrotehnice, obiecte de uz casnic , etc, la preturi foarte atractive. Sunt cautate si destinatiile in care se pot cumpara lucruri ieftine, gratie lipsei impozitelor si taxelor pe profit, asa cum se intampla in Dubai. Un alt avantaj de a-ti face cumparaturile peste hotare este faptul ca poti returna produsul intr-o perioada de 2 saptamani-o luna, daca nu-ti convine. In Romania aceasta politica este aproape inexistenta, comparativ cu Statele Unite sau Canada, unde poti returna orice produs, chiar despachetat si folosit. Printre destinatiile preferate ale Romanilor se numara Budapesta, Viena, Paris, New York, Milano, Dubai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea