Vacante

#turcia #all inclusive

Turcia exclusivista: ultra all inclusive personalizat si sigur (V)

Turcia este una dintre cele mai cautate destinatii pentru vacanta de vara 2009, alaturi de Grecia si Bulgaria. Potrivit operatorilor de turism, Turcia este preferata de romani gratie pachetelor calitative de tip all inclusive si ultra all inclusive.

Din cauza competitiei mari pentru aceasta destinatie, operatorii de turism propun concepte noi de vacanta, axate pe servicii de calitate si personal calificat. Astfel s- a nascut “Turcia exclusivista” apartinand tour operatorului Tez Tour.

 

Turcia, exclusiv pentru tine – pachetele all inclusive si ultra all inclusive personalizate

Tez Tour, reprezentanta din Romania a celui mai mare tour operator din Rusia, a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2007. In primul an, agentia a adus 10.000 de turisti in Turcia, iar in al doilea an, 35.000. “Anul trecut am avut 30000 de turisti in Turcia si 5000 in Egipt. In Turcia, in general turistii au vrut cluburi si all inclusive sau ultra all inclusive. Din toti turistii, cam 80% au preferat statiunea Belek, multumita faptului ca aici gasesc plaje curate cu nisipul bun, hoteluri care ofera lux si 5 feluri de all inclusive. In Belek sunt cele mai vestite hoteluri all inclusive Rixos Premium, Cornelia, Ella Quality samd” ne-a explicat Aleksey Hinkov, directorul agentiei Tez Tour.

riviera turceascaAleksey Hinkov este de parere ca turistii romani nu fac rabat de la calitate nici macar in perioada de criza, astfel incat lucrurile nu s-au schimbat prea mult in acest sens, fata de anii trecuti. “Ce am observat pana acum este ca au scazut cerintele pentru sejururile cu valoare medie: ori se cere ceva ieftin, ori ceva scump, pentru ca omul nu renunta la calitatea serviciilor. Ori cere un sejur de 300-400 euro ori de la 3000 euro in sus” ne-a mai spus el.

Turcia exclusivista este un concept care poate fi tradus printr-un pachet exclusiv creat pentru client. Tour operatorul colaboreaza cu 750 de hoteluri in Turcia si, potrivit Corinei Hinkov, director de comunicare al companiei, toate se vor de exceptie.

Tocmai pentru ca oferta este extrem de diversificata si turistului ii este practic imposibil sa analizeze o cantitate atat de mare de informatie, ii sunt puse la dispozitie cunostintele agentului de turism, care a urmat un training specific si care a fost la fata locului. Clientii companiei sunt agentii de turism revanzatoare, ai caror angajati dispun de date precise despre hoteluri, care au fost vizitate si verificate in prealabil. Astfel, turistul trebuie doar sa precizeze ce fel de vacanta iti doreste: daca este o persoana activa, daca are nevoie de animatie, daca va calatori impreuna cu copiii, daca isi doreste excursii sau sejur de relaxare la plaja etc.

riviera turceasca2“Turcia isi poate permite sa-ti ofere mult mai mult decat soare si nisip, asa cum se oferea acum 5 ani. Tocmai din cauza competitiei puternice dintre hotelieri, produsul hotelier a devenit unul foarte complex. Practic nu se mai ofera doar masa, cazare, soare si atat. Se ofera animatie, posibilitati multiple de recreere in timpul liber. Primele doua zile sunt cele vegetative, pentru cei care doresc relaxare, dupa experienta noastra. Dupa care, incep sa-si doreasca ceva”, ne-a spus Corina Hinkov. Acest ceva poate insemna orice serviciu si facilitati disponibile intr-un resort calitativ din Turcia, unde gasesti de la hammam si plaje proprii la animatori, spectacole si divertisment gratuit zi si noapte.

In functie de nevoile descrise de client, agentul alege 3 hoteluri din cele 750. “Turistul este trimis in hotelul care ii ofera acces imediat la 3 dintre conditiile esentiale de care are nevoie pentru a se intoarce din vacanta odihnit” ne-a explicat Corina Hinkov.

Sejururi mai ieftine in hoteluri de lux, cu Tez Express

port pe riviera turceascaTour operatorul a lansat un produs unic pe piata romaneasca, numit Tez Express, conceput pentru camerele care inca nu s-au vandut.

Produsul este strans legat de sloganul companiei, High Tourism Technology. Tehnologia avansata in turism incearca sa prevada tendinta in turism, iar aceasta tendinta se indreapta catre domeniul online. Reprezentantii companiei considera ca in 10 ani va creste mult numarul turistilor care isi vor rezerva vacanta online. De aceea, Tez Express implica un sistem prin care agentul poate sa faca o rezervare in timp real pentru client, odata ce acesta isi da acordul.

Exista mai multe tipuri de produse Tez Express, ca de exemplu Tez Express 5 stele (ultra) all inclusive. Clientul doar trebuie sa anunte agentul ca doreste o oferta Tez Express, adica cea mai ieftina oferta din sistem. Agentul vede in sistem ce camere sunt libere si propune o oferta. Avantajul produsului il constituie pretul, care poate fi cu cateva sute de euro mai mic decat oferta initiala. Dezavantajul il constituie faptul ca turistul afla cu exactitate in ce hotel va sta numai odata ajuns la destinatie, pe aeroport.

Amara Club Marine, kids club“Cel mai bine a prins in Egipt. Pentru Egipt toata lumea asteapta oferte Tez Express. In Turcia acum a inceput, anul acesta. In 2007 nu a functionat deloc, pentru ca lumea era speriata ca nu stia in ce hotel va sta. In 2008 mai multe sejururi am vandut asa, a inceput sa prinda. Dar iarna, in Egipt, a mers foarte bine, cum aparea o oferta Tez Express, se terminau camerele. Anul acesta a inceput sa functioneze si pentru Turcia, multumita preturilor foarte mici. Se poate sa ajunga la 1000 euro sejurul pentru o familie” ne-a spus Aleksey Hinkov.

Resorturile de lux din Turcia – atentie fata de clienti si personal calificat

Dupa alegerea pachetului turistic, tour operatorul se ocupa de asigurarea transportului cu avionul si a serviciilor de la sol. Acestea pot implica un parc auto dezvoltat cu autocare, microbuze, masini de transfer individual sau vip. Transfermanii iau turistii de la aeroport, ii duc cu masina si ii cazeaza la hotel, ocupandu-se de formalitatile de check-in sau facand pe translatorii acolo unde este cazul.

Amara Club Marine, AntalyaExista apoi un ghid de hotel care iti prezinta intreg resortul, lucru destul de util deoarece astfel poti afla din primele momente care sunt serviciile incluse in pachetul tau. In resort gasesti intotdeauna anumite baruri, terase si sali de sport sau tratamente si masaje gratuite, de care poti profita oricand in cadrul resortului .

Langa receptie hotelurile au amenajate zone cu birouri in care ghidul sta in fiecare zi cate patru ore. Turistii cazati in hotel au astfel ocazia sa-i aduca la cunostinta nevoile lor, daca ceva nu functioneaza cum trebuie, daca doresc sa faca excursii in zona etc. Un serviciu special, unic in Turcia, il reprezinta telefonul ghidului de hotel. Acesta poate fi contactat de catre turisti la orice ora, pentru a oferi asistenta.

Ghizii insotesc parintii chiar si la spital, daca au probleme cu cei mici si se ingrijesc ca lucrurile sa se rezolve cat mai rapid si mai bine. “Fiecare tara straina are un anumit nivel de risc. Faptul ca tu ai o asistenta din partea companiei cu care pleci reprezinta o securizare a concediului tau. Pentru Turcia, exista 6-7 tour operatori in Romania, dintre care numai Tez Tour are structura proprie in Turcia. Ceilalti nu vand direct catre hoteluri, vand catre tour operatori turci” ne-a spus Corina Hinkov.

Grija aceasta fata de client o simti in orice moment, iar ceea ce te impresioneaza realmente este dorinta lor sincera de a-ti face pe plac si a-ti asigura bunastarea pe toata durata sejurului. Turismul este atat de important, incat in Turcia se construiesc scoli de turism chiar de catre patronii hotelurilor, unde-si instruiesc angajatii. De la servicii de bun simt la cursuri de zambet, totul se studiaza.

In Turcia sezonul estival tine 9 luni, gratie climei calde, care permite turistilor sa se bucure de soare si apa din primavara pana toamna tarziu. Iar in ultimele 3 luni ale anului muntii acoperiti de zapada ofera partii de schi, astfel incat sezonul turistic nu se termina niciodata. Acest aspect permite turcilor sa lucreze in turism pe termen lung si sa aiba joburi stabile. Resorturile cu pretentii isi fidelizeaza angajatii, care pot avea si o vechime de 10 ani. Pentru turistii care revin an de an in acelasi loc este avantajos sa-si cunoasca personalul care ii serveste. In Hotelul Amara Club Marine, de exemplu, turistii s-au imprietenit cu angajatii si se asteapta sa-i revada in fiecare vacanta.

Hotelurile din Turcia pentru vara 2009

Iti prezentam in continuare cateva dintre cele mai bune resorturi din Turcia, potrivite pentru vacantele in familie dar si pentru tineri care cauta distractie sau pentru cupluri care doresc sa-si petreaca luna de miere pe riviera turceasca.

Le-am vizitat pe toate pentru tine, pentru ca tu sa ai de unde sa alegi cea mai buna varianta pentru o vacanta de vara cu stil. Aici gasesti galeria foto .

Letoonia Club Hotel, panorama de golf. Cand am intrat in Letoonia Club Hotel, senzatia de spatiu imens a fost covarsitoare. Resortul de 5 stele se intinde de-a lungul coastei, avand o panorama absolut spectaculoasa asupra golfului din Fethiye. Pe o parte sunt apele albastre ale marii, iar pe de alta parte muntii cu paduri de pini ascund cochete bungalow-uri de lemn sculptat. Aleile, lungi de 3.7 km, sunt decorate cu felinare si cotropite de flori, iar terasele restaurantelor se deschid catre imensitatea golfului presarat cu vaporase.

Letoonia Club Hotel, Fethiye, TurciaResortul are nu mai putin de 2 km de plaja privata, unde turistii pot practica sporturi acvatice si unde dispun de piscine si facilitati concepute special pentru adulti si pentru copii. Daca iti doresti doar sa te odihnesti, poti sa levenesti intr-un leagan in forma de semiluna, in parculet sau sa savurezi un cocktail gratuit la una dintre terasele complexului hotelier.

Una dintre cele mai romantice localii o reprezinta restaurantul Marina, in aer liber, care pare suspendat deasupra golfului. Seara este iluminat de felinare in forma de luna si stele. Poti gusta aici din bucataria otomana, cu produse reci si calde.

Fiecare bungalow are in jur de 4 camere, dotate cu baie proprie. In camera dispui de aer conditionat si un balcon in stil otoman. Sunt camere spatioase, pierdute pe aleile pietruite din padurea de pini, unde te bucuri de multa liniste si intimitate.

 In luna august, o vacanta de o saptamana in Letoonia Club Hotel costa 2283 euro pentru doua persoane. Pachetul asigura transportul cu avionul, asistenta turistica, transferul de la aeroport, cazarea ultra all inclusive. La sfarsit de septembrie si inceput de octombrie, pachetul costa 1667 euro, conform tour operatorului Tez Tour. 

Hotel Amara Dolce Vita, TurciaAmara Dolce Vita, opulenta hoteliera. Asezat intr-o padure de pini, intre Muntii Taurus si apele albastre ale Mediteranei, resortul Amara Dolce Vita din Tekirova este o dovada incontestabila de opulenta turceasca. De cum intri te frapeaza lobby-ul imens, cu un tavan inalt de cateva etaje bune, lifturile interioare de sticla, cele doua culori de baza ale intregului complex: alb si auriu.

Pentru o vacanta romantica in lux si rasfat, spatiul de cazare are mari sanse sa impresioneze. Camerele sunt foarte spatioase si bine iluminate natural, cu paturi uriase si mobila somptuoasa, cu masuta de toaleta, divan si o baie impresionanta. In baie descoperi tot felul de kituri, pentru el si pentru ea: periute si pasta de dinti, trusa de barbierit, ac si ata, pieptene, tampon si chiar prezervative. Se poate folosi baia in acelasi timp cu partenerul, existand o cabina de dus si o cada, ambele cu usi de sticla. 

Barul este dotat cu sticle de apa, sucuri si bere, iar in vitrina asteapta o sticla de vin cu doua pahare si un cos cu fructe. Ce asteapta ramane la latitudinea musafirilor ... Cat despre apa, in Turcia apa curenta nu trebuie consumata, recomandandu-se apa imbuteliata. Astfel incat sticlutele din camera sunt chiar binevenite cand ti se face sete seara si nu mai vrei sa iesi.

In luna august, un pachet de vacanta costa 2976 euro (camera dubla pentru doua persoane), iar oferta asigura transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cazarea ultra all inclusive si asistenta turistica pe toata durata sejurului. In octombrie, pachetul costa 1822 euro, conform tour operatorului Tez Tour.

Ela Quality ResortLa Ela Quality Resort copilul tau are receptie proprie. Un hotel de lux, special conceput pentru famiile cu copii, il gasesti in Belek, Antalya. Ela Quality Resort a fost construit in 2007 si gazduieste deja de la vedete internationale la presedinti si oameni politici.

Pentru ca parintii sa fie multumiti si sa se poata relaxa in vacanta, a fost creat Everland Q, un concept de ingrijire a celor mici. Inca de la sosire, copiii tai sunt tratati cu cea mai mare atentie, putand sa se cazeze singuri, la receptia special amenajata pentru ei, “Everland Q Kids Reception”.  In complexul Everland Q o echipa de profesionisti au grija de copii, de la cei mai mici pana la adolescenti, oferindu-le programe personalizate, in functie de varsta, cu activitati si meniuri speciale. Printre activitatile propuse, una este o expeditie intr-un “sit arheologic” unde se excaveaza oase de dinozauri. Copilul se poate distra in kid’s disco si ia parte la spectacolele din amfiteatru.

Hotelul pune la dispozitia parintilor cinci canale in camera, prin care isi pot supraveghea copiii. Mai exista si laptopuri si pagere de inchiriat, pentru a putea sa-i verifice pe cei mici de oriunde din resort.

Daca mergi in vacanta in august, un pachet costa 2711 euro(camera dubla pentru doua persoane). In oferta sunt asigurate transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cazarea ultra all inclusive si asistenta turistica. In luna octombrie, pretul este de 1416 euro, conform tour operatorului Tez Tour. 

Rixos Hotel Premium BelekRixos Premium Belek, de la camera cu zapada la patul cafeniu, imens si pufos. Unul dintre cele mai frumoase si mai renumite hoteluri din Antalya, Rixos Premium Belek este un resort aflat intr-o padure de pini si aluni, de pe riviera turceasca.

Atentia deosebita a turcilor fata de clienti este ilustrata cel mai bine de conceptul lantului hotelier Rixos, “The All Exclusive – All Inclusive”. Si intr-adevar, incepi sa simti ca ai parte de un tratament exclusivist inca de la intrare, unde esti intampinat cu apa de colonie, rahat turcesc (lokum) si prosoape racoritoare.

Pentru cei care vor sa se rasfete, nu trebuie sa ratat Spa Center-ul hotelului, care detine, pe langa alte incaperi destinate tratamentelor corporale, o camera de ploaie si una de zapada. Centrul de shopping este creat in asa fel incat se aseamana cu o strada din Franta, plina de terase cochete si boutique-uri.

La Cafe Wien turcii au ticluit alta atractie: daca vii aici dupa amiaza, poti trai experienta unei ploi de interior, datorita tavanului care imita fulgere si tunete. Un concept neobisnuit si deosebit de atractiv pentru adulti si copii il reprezinta parcul acvatic Troy Aqua, construit sub forma unui cal troian inalt de 25 de metri. In interiorul parcului se afla un delfinariu, unde familiile merg cu cei mici sa vizioneze spectacolele cu delfini si foci.

Opulenta complexului hotelier este aparte, diferita de design-ul traditional turcesc. Se simte pretutindeni un aer european, o imagine eleganta si odihnitoare pentru ochi. Predomina nuantele de maro si lila, iar camerele sunt decorate in culori calde de cafeniu si maroniu, cu mobila confortabila, care invita la relaxare. De altfel, resorturile turcesti au o adevarata filozofie in privinta fotoliilor si scaunelor, fiecare fiind ales in asa fel incat sa ofere un grad de confort potrivit cu pozitionarea acestuia. In restaurante scaunele sunt confortabile numai o anumita durata de timp, cat sa iei masa, fara a lenevi ore in sir pe ele, spre deosebire de fotoliile saloanelor cu narghilele. 

Hotel Rixos Premium, salonRixos-ul este ideal pentru vacantele cu familia, pentru luna de miere sau afaceri. “In mod special, musafirii nostri vin vara in vacanta, iar in iarna aleg hotelul pentru afaceri, insemnand sedinte si conferinte”, ne-a explicat Nurhak Akbudak, Management Trainee al hotelului.

Si pentru ca suntem in plin sezon al nuntilor, ne-am interesat ce inseamna o vacanta honeymoon aici. Un pachet pentru luna de miere, inseamna camera cu vedere la mare, early check-in si late check-out, o camera speciala pentru luna de miere si diverse servicii oferite in camera: sampanie, ziar zilnic, un mic dejun in prima dimineata din sejur, prajituri si dulciuri. In plus, pachetul honeymoon asigura rezervare prioritara la restaurantele a la carte din complex, doua fotografii de cuplu ca suvenir si chiar o planta, pe care o poti sadi in gradina hotelului, ca amintire.

Pentru luna august, o vacanta la Rixos Premium Belek costa 3642 euro (camera dubla pentru doua persoane), iar in pachet sunt incluse transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cazarea ultra all inclusive si asistenta turistica pe toata durata sejurului. Inoctombrie, pretul pentru acelasi sejur este de 1871 euro, conform tour operatorului Tez Tour. 

Citeste si articolele:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea