Vacante

#destinatii de vacanta #vacante #vacante aventuroase

Trenduri in turism pentru vacantele aventuroase in 2013

Anul 2013 este ideal pentru calatorii care isi doresc sa descopere destinatii noi, indepartate, pline de aventura si experiente unice. Din trendurile anului 2013 fac parte vacantele aventuroase, pline de adrenalina: safari in jungla, croaziere pe rauri exotice, marginite de paduri tropicale, campinguri luxoase in salbaticie.

Iata cateva trenduri in turism pentru vacantele aventuroase in 2013:


Safari

Una dintre tendintele 2013 in materie de vacante aventuroase o reprezinta excursiile safari. Poti alege destinatii precum Cambodgia, Thailanda, Laos sau Borneo pentru a vedea animalele salbatice in mediul lor natural: elefanti, tigri, urangutani, rinoceri etc.

In Borneo, de exemplu, se organizeaza safariuri care au ca tema urangutanii. Grupurile sunt mici, insotite de personal specializat. Un safari de 12 zile in Borneo costa de la 2000 lire sterline.


Camping de lux

In 2013, sunt la moda vacantele in campingurile luxoase din destinatiile exotice. Pentru a avea parte de o astfel de experienta trebuie sa mergi in locuri precum Ecuador, Peru, Patagonia sau Venezuela.

Turistii isi petrec timpul pe malul unui lac, in corturi luxoase sau domuri de sticla, unde dispun de un bucatar personal, iar micul dejun este impodobit cu mimoze. O vacanta de o saptamana intr-un astfel de complex costa peste 4000 euro.


Croaziere pe rau

Croazierele pe rau sunt in voga in 2013. De la raurile europene precum Dunarea sau Tamisa la raurile din lume, astfel de croaziere reprezinta un punct de atractie in acest an. Exista, de exemplu, croaziere pe Irrawaddy, in Myanmar, croaziere pe Amazon, in Brazilia sau croaziere pe Zambezi, in Botswana.

Croazierele din Brazilia, pe Amazon, ofera plimbari cu durata de minim 3 nopti. Pasagerii dispun la bord de sali de conferinta, magazine, jacuzzi, discoteca, restaurante etc. O croaziera de 3 nopti costa de la 660 USD.


Locatii din filme

Locatiile din filme sunt destinatii de vacanta la moda in 2013. Cei care vor sa vada unde s-au facut cele mai cunoscute filme de la Hollywood pot merge intr-o vacanta tematica. De exemplu, pentru celebrul Film "The Hobbit", trebuie sa vizitezi Noua Zeelanda. Wellington constituie principala atractie turistica pentru cei plecati sa vada locatiile din filmul "Hobitul".

Sursa foto: kristinasafari.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea