Vacante

#rulota #destinatii #destinatie #europa #camping

Top destinatii europene unde sa mergi cu rulota

Ti-ai cumparat sau ti-ai inchiriat o rulota si vrei sa te plimbi cu ea prin Europa? Ai in minte ideea unei aventuri, insa nu stii spre ce destinatii ai putea porni? Iata cateva sugestii din partea noastra.
 

Austria
 

Aceasta tara este una dintre cele mai cautate destinatii europene pentru cei care prefera turismul cu caravana. Multi dintre cei care ajung aici vin mai ales pentru a se deplasa in zonele din jur, acolo unde muntele cu peisaje superbe si localitatile care poarta amprenta istoriei sunt destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi.

In zona montana din Austria sunt foarte multe parcuri si campinguri pentru caravane . In functie de zona spre care vrei sa te indrepti, il poti alege pe cel potrivit pentru tine din aceasta lista. Ar trebui sa stii ca preturile de campare sunt de 20-40 de euro pe noapte, pentru o noapte, pentru o rulota si o masina, pentru doi adulti. In acest pret sunt incluse camparea, accesul la curent electric , toaleta, dus si apa calda.

De asemenea, nu ar trebui sa uiti faptul ca pe strazile austriece trebuie sa ai o Vignette, care costa 7,70 de euro pentru 10 zile, 22,20 euro pentru doua luni, pentru o rulota si masina cu o greutate mai mica de 3,5 tone. Pentru vehiculele cu o greutate mai mare, ar trebui sa cauti informatii despre preturi si modalitati de obtinere a vignettei, de aici.

Daca ajungi in Austria nu trebuie sa circuli cu viteza: pentru sate limita este de 50 de km/ora, iar pe strazi de 80 de km/h. De asemenea, daca pe itinerariu vei avea de trecut pasuri si strazi montane, atunci nu ti-ar strica si cateva informatii despre acestea, pe care le poti afla de aici.

Atunci cand iti pregatesti calatoria spre Austria, gandeste-te sa vizitezi si principalele sale zone turistice: Viena, zona Tirolului etc.
 

Germania
 

Tara landurilor federale este si ea una dintre cele mai cautate destinatii pentru camperi, asa cum sunt numiti cei care prefera acest tip de turism, cu rulotele sau cortul. De aceea, in Germania //turism.acasa.ro/tag/2650-germania poti gasi aproximativ 2500 de campinguri, dintre care tu poti alege dintr-o lista a zonelor, aflata aici. Preturile pentru o zi de campare sunt de aproximativ 20-30 de euro, in care sunt incluse accesul toaleta si apa calda. Pretul pentru curentul electric este de 0.50 euro pe Kw/h. In plus, daca te-ai decis pentru un astfel de loc, ar fi bine sa iti faci o rezervare pentru perioada pe care vrei sa o petreci acolo. Preturile pentru benzina si motorina sunt de aproximativ 1-1,5 euro pe litru, iar viteza maxima admisa pentru o rulota este de 80 de km/h.

Daca ajungi in aceasta tara, nu ocoli festivalurile recunoscute in toata lumea, precum Oktoberfest , desfasurat la Munchen, de altfel unul dintre cele mai cautate orase pentru caravanele de rulote si nici alte orase incarcate de traditie si istorie. Iar daca vrei sa nu uiti nici un detaliu legat de o vacanta, da un click aici .
 

Italia
 

Aflata in apropierea Austriei si beneficiind de intalnirea peisajelor de munte cu cele de mare, aceasta tara este de asemenea una dintre cele mai cautate destinatii de catre camperi. In Italia poti merge si in campingurile de munte, insa si in cele din apropierea marilor orase cum ar fi Venetia sau Roma, doua dintre cele mai cautate destinatii italiene. La Venetia poti ajunge mai ales venind de pe mare, cu feribotul dinspre Turcia, insa si mergand pe sosea, ca parte a unui sir de destinatii.

Si Italia are aproximativ 2000 de campinguri imprastiate in toate zonele tarii, astfel ca atunci cand iti pregatesti vacanta, stabileste-ti traseul folosind o harta a zonelor prin care vei trece sau un ghid precum cel de aici. Preturile sunt asemenatoare cu ale tarilor vecine, de aproximativ 30-40 de euro pe noapte, in care serviciile incluse sunt de parcare, acces la apa calda si toaleta si in anumite cazuri si la alimentare cu curent electric.

In anumite zone se practica si varianta de free-camping, adica camparea gratuita, in anumite parcari publice, pentru care nu trebuie sa platesti. Pentru acestea exista insa anumite reguli, specifice fiecarei zone si tari in parte, despre care ar fi bine sa te informezi inainte de a pleca la drum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea