Vacante

# city break septembrie #concediu septembrie # destinatii toamna # vacanta toamna #city-break

Top 9 destinatii pe care trebuie sa le vizitezi toamna

Desi pentru multi vacanta inseamna vara, septembrie si octombrie sunt doua luni perfecte pentru un city break. Vremea este inca buna, insa nu e chiar atat de cald incat sa nu poti vizita tot ce ti-ai propus. Iata 9 destinatii pe care nu ar trebui sa le ratezi:

1. Barcelona, Spania

Merită din plin să te bucuri de Barcelona toamnă când canicula a dispărut dar încă mai poți merge la plajă. Situat între mare și munți, orașul Barcelona este la fel de atrăgător în lunile septembrie și octombrie prin amestecul său de arhitectură gotică și modernă. Sagrada Familia și toate celelalte capodopere moderniste ale lui Gaudi te așteaptă să le admiri.  Totodată, nu rata o plimbare prin Parcul Ciutadella, oaza de liniștie din centrul orașului, unde poți pregăti un picnic cu produse tradiționale sau poți descoperi numeroase activități alături de localnici.

2. Roma, Italia

Roma este plină de situri arheologice, biserici și muzee care îți permit să explorezi un amestec de frumusețe antică și artă modernă, mai accentuate acum în lumina zilelor de toamnă. Fie că ai ajuns aici pentru un city break de weekend sau pentru o vacanță de o săptămână, lasă „Orașul Etern” să te proiecteze în melancolia propriei istorii de peste 2800 de ani vechime.

3. Lisabona, Portugalia

Dacă ești în căutarea unei destinații accesibile, capitala Portugaliei, Lisabona, este cât se poate de ieftină acum după plecarea turiștilor. Soarele încă strălucește toată ziua, vremea e frumoasă însă nu sufocantă, iar hotelurile și restaurantele se întrec în oferte și reduceri. Pentru a nu-ți scăpa nimic din ceea ce orașul îți poate oferi, descarcă ghidul virtual al Lisabonei, disponibil gratuit și în limba engleză pe iPhone.

4. Madrid, Spania

La Madrid te așteaptă singurul cinematograf din Spania dedicat 100% proiecţiilor documentare, Cineteca. Acesta dispune de o arhivă impresionantă care permite vizionarea a peste 7000 de filme documentare gratuit. Odată ajuns în una dintre cele mai vitalizante și populare capitale din Europa, cu siguranță nu vei rezista tentației de a gusta din delicioasele și ieftinele tapas, alături de o sangria în timp ce faci un tur al orașului la pas.

5. Toscana, Italia

Puține țări acordă atâta importanță culturală recoltei de toamnă precum Italia. În Toscana poți participa la vechea tradiție Vendemmia (culesul viei) și afla mai multe despre vinurile locale și procesul de fabricare sau poți merge în căutarea trufelor în pădurile toscane (și nu rata o porție de paste autentice cu hribi). Dacă ajungi mai spre sfârșitul sezonului, vei prinde recolta de măsline și, implicit, nu trebuie să ratezi o degustare de ulei de măsline proaspăt, scrie momondo.ro.

6. Berlin, Germania

Prin culorile ei pământii, toamnă îmbracă orașul Berlin într-un stil vintage cu care le place oricum localnicilor să se asorteze de obicei. Dacă și tu împărtășești aceeași preocupare, poți găsi obiecte second hand ascunse în piețe de vechituri sau poți intra în magazine de haine vintage răspândite pe străzi. Continuă plimbarea prin Berlin pentru a descoperi un număr impresionat de galerii de artă pe Auguststraße din inima Vechiului Cartier Evreiesc sau mergi la un concert la Orchestra Filarmonică din Berlin unde, uneori, intrarea este liberă.

7. Lodz, Polonia

Descoperă culorile de toamnă ale orașului Lodz în Parcul Staromiejski. Acest oraș polonez pune laolaltă vechi fabrici de cărămidă roșie și fațade de clădiri în stil Art Nouveau peste care rebelii au stropit peisajul cu picături de artă stradală. Rezultatul acestui mix? Nimic mai puțin decât un oraș transformat într-o adevărată galerie de artă. Îți va placea să te plimbi de-a lungul străzii Piotrkowska în compania clădirilor pictate în diverse culori (luminate pe timp de noapte); vei avea senzația că, din negura tufișurilor, pot apărea oricând camere de filmat pentru a te face protagonist într-unul din filmelele lui Roman Polanski, mai relateaza momondo.ro.

8. Markt Hartmannsdorf, Austria

Terenurile sunt cultivate iar soarele atârnă într-un petic deasupra satului Markt Hartmannsdorff din landul austriac Stiria. Cei 3000 de locuitori cât însumează sătucul nu vor face decât să te smulgă din agitația urbană și să te așeze apoi, blând, într-un perfect peisaj rural înconjurat de natură. Asumă-ți luxul de a te trezi în camera primitoare a unei ferme din partea locului și află că zilele de toamnă timpurie sunt perfecte pentru a asista la recoltarea fructelor și la alte asemenea activități a la Moromeții. Pentru a ajunge în apropiere, poți rezerva un zbor către Graz.

9. Paris, Franța

 

Pe timp de toamnă, orașul luminilor se privește în propria oglindă formată din picăturile de ploaie care se lovesc de asflat. Deși în lunile septembrie și octombrie temperaturile ajung în medie la 15°C, Parisul pune la adăpost, pentru cei răbdători, romantismul și strălucirea proprie în numeroase bijuterii artistice precum Muzeul Rodin, Palais de Tokyo dedicat artei contemporane sau Musée de la Vie Romantique (Muzeul Vieții Romantice) dedicat perioadei romantice din anii 1820-1850, unde poți să te plimbi prin sufrageriile mici sau să petreci un timp citind o carte, stând pe o canapea în stil victorian. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea