Vacante

#bhutan #armonie #elvetia #canada #singapore #noua zeelanda #tari #tari pasnice

Top 5 tari pasnice: Iata unde poti trai in armonie cu toata lumea!

Surprinzator, topul celor mai pasnice locuri unde ti-ai putea dori sa te stabilesti pentru tot restul vietii nu include decat o singura reprezentanta a celor doua Americi. In rest, daca iti doresti sa te stabilesti intr-o tara mai linistita, Europa, dar si Asia sau zona australa a globului iti ofera cateva puncte de reper printre cele mai ravnite patrii in care ai putea trai in armonie cu toata lumea!

1. Canada

Singura reprezentanta a continentului american in topul tarilor pasnice, Canada, are o istorie care a ferit-o de implicarea in conflagratii armate inca de la mijlocul secolului trecut. In timpul razboiului din Vietnam de exemplu, Canada a obtinut un profit mare din vanzarea de armament catre Statele Unite, dar nu a trimis trupe in zona de conflict.

Siguranta, peisajele fermecatoare, nivelul ridicat de trai si o populatie de doar 33 milioane de locuitori fac din Canada o tara adoptiva ideala.

2. Noua Zeelanda

Din 2007 si pana in prezent, Noua Zeelanda este oferita drept exemplu de catre Institutul de Economie si Pace al ONU pentru realizarile inregistrate in domeniul sigurantei cetatenilor. Ospitaliera, fara o a fi forta militara, cu un foarte mic procent de detinuti in inchisori, Noua Zeelanda pare destinatia permanenta perfecta. Conditiile de imigrare sunt insa dure daca vrei sa te stabilesti in micuta insula din coasta Australiei.

3. Singapore

Ultimul conflict militar in care "Babilonul" Asiei a fost implicat a fost Al II-lea Razboi Mondial. Centru international de comert, Singapore este una din tarile in care rata criminalitatii este foarte scazuta, deci te vei simti mereu in siguranta aici.

4. Elvetia

Relatiile diplomatice apropiate cu diverse puteri economice si militare ale lumii nu au reusit sa scoata Elvetia din stadiul de neutralitate care a facut-o vestita. Tara este oferita drept exemplu pentru buna functionare administrativa si multiculturalitatea sa. De asemenea, rata crimelor violente este foarte scazuta.

5. Bhutan

Micul stat asiatic este, conform Indexului Global a Pacii, printre primele 20 de state in lume privind stilul de viata lipsit de conflicte. Raportul a fost alcatuit in baza a 22 de criterii cre includ: nivelul crimei organizate, numarul de politisti la suta de mii de locuitori si indicatori ai implicarii in conflicte internationale.



Sursa foto: travel.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea