Vacante

#venetia #vacanta #turist #lucruri pe care sa nu le faci ca turist in venetia

Top 5 lucruri pe care sa nu le faci ca turist in Venetia

Venetia este unul dintre cele mai romantice orase din lume, poate de aceea este intotdeauna plina de turisti. Tocmai acest lucru a dus la formarea unor stereotipuri nu doar in randul localnicilor din Venetia, ci si printre turisti, care fac asa aceleasi lucruri pe care le-au facut si altii.

Si cum nu toate aceste lucruri sunt bune, de aceea sunt considerate “greseli de turist”. Iata, asadar, cele mai intalnite cinci greseli de care ar trebui sa te feresti atunci cand mergi in vacanta in Venetia.

1. Nu lua ca sa traversezi orasul
Incearca sa te feresti de imaginea clasica a Venetiei, cu doi indragostiti giugiulindu-se intr-o gondola mare. Multi dintre cei care au facut deja acest lucru spun ca o plimbare cu gondola in doi, pe Grand Canale, este una dinrte cele mai dezamagitoare experiente pe care le-au avut in timpul vacantei venetiene.

O cursa de 40 de minute pe apele din oras poate ajunge la peste 100 de euro, iar imaginea unui grup de patru sau sase persoane intr-o barca care aproape se scufunda este cu atat mai nerecomandabila, mai ales in ce priveste siguranta celor din barca. Unii dintre turisti spun ca dezamagirea le-a fost si mai mare pe timpul verii, atunci cand datorita temperaturii si umiditatii, conditiile din barca erau si mai proaste, datorita mirosului si caldurii.

Sfat: puteti incerca sa mergeti cu “traghetto”, o barca asemanatoare cu gondola, cu care se deplaseaza mai mult localnicii si care in afara faptului ca se misca mai repede, costa cu mult mai putin decat o plimbare cu gondola. Prezenta statiilor unde pot fi gasite aceste barci sunt semnalizate prin semne pe care scrie “traghetti”.
2. Nu bea locale in barurile din oras
Bauturile considerate autentice costa foarte mult in barurile din oras. De exemplu cocktailul Bellini, considerat de majoritatea localnicilor, si mai ales barmanilor, o “specialitate a turistilor”, costa in barurile din oras in jur de 20 de euro, in timp ce la chioscurile sau magazinele din oras costa mai putin. Daca vreti sa beti astfel de bauturi , este mai indicat sa le cumparati si sa le consumati ori in camera de hotel, ori intr-o locatie din oras unde sa nu fiti taxat in plus.

3. Nu merge pe insulite necunoscute sau in locuri despre care nu stii nimic

In acest oras exista multe locuri despre care se stiu destul de putine lucruri, din punct de vedere turistic, asa ca ar fi mai bine sa le evitati. Un astfel de exemplu este insula San Michele, care desi este cunoscuta fanilor thriller-urilor, este mai bine sa fie ocolita.

O parte dintre turistii care au mers pe aceasta insula sau in preajma ei spun ca locul care a fost inclusa in randul celor mai infricosatoare locuri de pe Pamant, isi merita numele: aici au murit foarte multi oameni, din cauza molimelor din trecut. In plus, se pare ca nici un taxi pe apa nu te va duce pana acolo.
4. Fii atent la ce cumperi in timpul Carnavalului de la Venetia
In perioada Carnavalului orasul devine foarte aglomerat, foarte multi turisti din toate colturile lumii vrand sa fie parte a acestui eveniment. Insa acest eveniment este si o ocazie pentru cei care vor obtina profit intr-un termen scurt pacalind oamenii prin vanzarea diverselor obiecte, fie ele vestimentare (masti, costume de carnaval etc.) sau suveniruri, sa iasa in fata si sa incerce sa obtina cat mai multi bani.

Sfat: Puteti merge in locurile special amenajate pentru turisti pentru a beneficia de serviciile unor profesionisti in machiaj de carnaval, respectiv in ce priveste costumatia pentru carnaval.
5. Nu manca cina inainte de ora 8 seara
Aceasta este una dintre cele mai importante reguli pe care ar trebui sa le respectati in Venetia. Chiar daca esti foarte obosit si infometat dupa ce ai batut orasul in lung si-n lat, incearca sa ai rabdare pana cand intra si italienii la masa.

Chiar este indicat sa mergi in locuri unde vezi ca mananca italienii si sa comanzi ce comanda si ei, pentru ca in acele locuri vei manca si bine, si nici nu iti vei lasa toti banii langa nota de plata. Ar trebui sa stii si ca de la ora 6 si pana la ora 8 seara, localnicii au asa numita “ora de ”, perioada in care anumite localuri sunt inchise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea