Vacante

#destinatii de vacanta #vacante la munte #pelerinaje de toamna #octombrie #noiembrie

Top 5 destinatii atractive pentru vacanta din octombrie – noiembrie

Chiar daca vacanta de vara este pe terminate si principalul interes il constituie acum ofertele de sarbatori, turistii care au timp sa plece in vacanta in perioada octombrie – noiembrie beneficiaza de reduceri substantiale. Destinatiile sunt diversificate chiar si in aceasta perioada, de la plaja la Marea Mediterana la pelerinaje in manastiri, sejururi montane si vizite in cele mai frumoase metropole europene.

Iti prezentam in continuare cateva variante, daca vrei sa-ti alegi o vacanta potrivita pentru acest (extra)sezon.

1. Viziteaza o capitala europeana

Praga, Budapesta, Viena, Amsterdam, Paris sunt cateva dintre orasele europene deosebit de frumoase in perioada de toamna. Poti gasi minisejururi de weekend, la mai putin de 200 euro, cu o durata de 4 zile (3 nopti). De exemplu, un astfel de pachet pentru Praga incepe de la 199 euro de persoana, conform agentiie Paralela 45 si include transportul cu avionul, taxele de aeroport si cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 sau 4 stele.

2. Fa plaja in Turcia, Grecia, Tunisia sau Egipt

oras pe apaAceste tari sunt destinatii de vacanta foarte bune daca iti doresti sa faci plaja si baie in mare, la sfarsit de toamna. Temperaturile sunt suficient de ridicate pentru plaja si baie, fara a mai fi insa zile caniculare. Agentiile vand pachete cu preturi promotionale pana la sfarsitul lui octombrie, iar ofertele charter au preturi foarte competitive. De exemplu, o oferta super last minute la Marea Mediterana costa de la 212 euro de persoana, intr-un hotel de lux, la 5 stele, cu ultra all inclusive, conform tour operatorului Tez Tour.

3. Cauta oferte de vacante la munte , in Romania

Poti merge la munte in aceasta perioada de extrasezon, fara sa scoti bani multi din buzunar. Gasesti oferte cu reduceri pana la sfarsitul lunii noiembrie. De exemplu, o vila de 3 stele din Azuga ofera capeisaj toamnamere single la 15 euro pe noapte si duble, la 30 euro pe noapte.

4.Mergi intr-un pelerinaje de toamna , in perioada octombrie – noiembrie

In aceasta perioada se fac multe circuite de tip pelerinaj, cu turisti care doresc sa participe la ceremoniile religioase din tari crestin-ortodoxe precum Grecia. Pe 26 octombrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Circuitul incepe dupa 20 octombrie, in apropierea sarbatorii religioase si include aceasta vizita la biserica Sfantul Dumitru din Salonic, precum si alte vizite la alte manastiri si biserici grecesti, precum Manastirea Suroti, croaziera in jurul Muntelui Athos, manastirile de la Meteora, Biserica Sf. Mucenita Paraschiva din paralia katerini etc. Un pelerinaj de acest gen costa 165 euro de persoana (camera tripla), conform agentiei Felix Travel.

Halkidiki, coastaInsa unul dintre cele mai cunoscute circuite – pelerinaj din toamna este cel la Sfantul Nectarie, de pe insula greceasca Egina. In program sunt incluse vizite in Salonic, Paralia Katerini, Atena, iar pe 9 noiembrie se participa la ceremonia religioasa. Egina este una dintre insulele grecesti pe care se ajunge foarte usor cu feribotul din Atena. Peisajele sunt spectaculoase si foarte diferite fata de Grecia continentala. O astfel de vacanta costa 275 euro de persoana, conform agentiei Gury Tour.

5. Inscrie-te la un programe sociale, cu preturi reduse

Daca vrei sa mergi in vacanta in Romania fara sa cheltuiesti mult, poti profita de programul “ O saptamana la munte ”, desfasurat pana pe 18 decembrie. Preturile pornesc de la 158 lei de persoana, pentru un sejur de 6 zile (5 nopti). Detalii gasesti aici.

Un program social dedicat persoanelor peste 55 de ani este “O saptamana in Spania”. Un astfel de pachet de vacanta costa de la 365 euro de persoana si asigura 7 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele, bilet de avion, taxe de aeroport, transferul dintre aeroport si hotel, pensiune completa si doua excursii, conform agentiei Paralela 45. Programul functioneaza din 1 octombrie 2009 pana pe 30 aprilie 2010.

Sfaturi&Avertismente

• Mai multe detalii despre ofertele last minute gasesti aici.

Ai fost in vacanta in perioada octombrie - noiembrie? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu idei de vacanta pentru extrasezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea